add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Налисники з м’ясом


Налисники з м’ясом

Налисники – це тоненькі коржики з борошна, підсмажені на сковорідці. Готуються із прісного або дріжджового тіста. Незважаючи на зовнішню простоту й невигадливість цієї страви, існує безліч рецептів тіста, варіантів начинок і способів їхньої подачі до столу. Особисто я частіше готую налисники із солодкою начинкою (сир, мак, яблука, вишні, розтоплений шоколад, густе варення тощо), які подаю зі сметаною, варенням чи медом. А із м’ясною начинкою їх можна приготувати як повноцінну і незвичайну другу страву на недільний чи святковий обід.

Пропорції на тісто приблизно такі – 2 склянки борошна, 3 склянки молока, 5-6 яєць, 50 г олії, 1 ст. л. цукру, дрібка солі.

Рекомендую скористатися міксером для замішування тіста. Потрібно отримати консистенцію рідкої сметани. Якщо тісто рідше – додаємо борошно по столовій ложці, постійно розмішуючи. Якщо ж загусте – теж по столовій ложці додаємо молоко. Яєць шкодувати не варто. Це якраз та страва, де від кількості яєць залежить, який результат ви отримаєте. Якщо додати одне-два – то млинці будуть товстіші і ніжніші. Якщо ж не менше 6 – отримаємо тоненькі пружні налисники.

Смажимо налисники з обох боків на сковорідці. Готуємо начинку – свинячий фарш (бажано, щоб він був жирнішим) обсмажити з дрібно нарізаною цибулею, поперчити, посолити, додати трохи бульйону і протушкувати 5-10 хвилин під покришкою. Начинка не повинна бути дуже розсипчастою, тому можна додати наприкінці туш¬кування ложку-дві сметани.

Накладаємо начинку на налисники і загортаємо їх трубочкою. Викладаємо на деко, змащене вершковим маслом. Кладемо зверху на налисники кілька шматочків масла і запікаємо в духовці 10-15 хвилин.

Можна приготувати налисники з начинкою заздалегідь, а запекти перед подачею на стіл.

Ще однією приємною особливістю цієї страви є те, що після розігрівання налисники зберігають свій чудовий смак.
Рейтинг:
(голосів: 1)
21-10-2011, 11:08
0 18499

Теги - рецепти, страви з борошна, млинці, налисники
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Популярне Коментують
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
• прес-релізи
• Опитування
Повернення валютних кредитів на 5,5 — це:
Популізм
Благо для позичальників
Крах банків
Ярмо для всіх громадян
Блоги
Про дитячі ігри на воді
Прийняли заяву після скарги Авакову
Міліціонери відмовлялись приймати заяву про злочин, доки міністерство не дало їм "по шапці"
Термінатор: Генезис

Жанр: фантастика, триллер, бойовик

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 12.00, 16.30, 21.10
Зачистка

Жанр: триллер

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 18.30, 20.30
Обличчя янгола

Жанр: драма

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 16.00
Третій зайвий -2

Жанр: комедія

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 19.00
Новини України