add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Налисники з м’ясом


Налисники з м’ясом

Налисники – це тоненькі коржики з борошна, підсмажені на сковорідці. Готуються із прісного або дріжджового тіста. Незважаючи на зовнішню простоту й невигадливість цієї страви, існує безліч рецептів тіста, варіантів начинок і способів їхньої подачі до столу. Особисто я частіше готую налисники із солодкою начинкою (сир, мак, яблука, вишні, розтоплений шоколад, густе варення тощо), які подаю зі сметаною, варенням чи медом. А із м’ясною начинкою їх можна приготувати як повноцінну і незвичайну другу страву на недільний чи святковий обід.

Пропорції на тісто приблизно такі – 2 склянки борошна, 3 склянки молока, 5-6 яєць, 50 г олії, 1 ст. л. цукру, дрібка солі.

Рекомендую скористатися міксером для замішування тіста. Потрібно отримати консистенцію рідкої сметани. Якщо тісто рідше – додаємо борошно по столовій ложці, постійно розмішуючи. Якщо ж загусте – теж по столовій ложці додаємо молоко. Яєць шкодувати не варто. Це якраз та страва, де від кількості яєць залежить, який результат ви отримаєте. Якщо додати одне-два – то млинці будуть товстіші і ніжніші. Якщо ж не менше 6 – отримаємо тоненькі пружні налисники.

Смажимо налисники з обох боків на сковорідці. Готуємо начинку – свинячий фарш (бажано, щоб він був жирнішим) обсмажити з дрібно нарізаною цибулею, поперчити, посолити, додати трохи бульйону і протушкувати 5-10 хвилин під покришкою. Начинка не повинна бути дуже розсипчастою, тому можна додати наприкінці туш¬кування ложку-дві сметани.

Накладаємо начинку на налисники і загортаємо їх трубочкою. Викладаємо на деко, змащене вершковим маслом. Кладемо зверху на налисники кілька шматочків масла і запікаємо в духовці 10-15 хвилин.

Можна приготувати налисники з начинкою заздалегідь, а запекти перед подачею на стіл.

Ще однією приємною особливістю цієї страви є те, що після розігрівання налисники зберігають свій чудовий смак.
Рейтинг:
(голосів: 1)
21-10-2011, 11:08
0 15221

Теги - рецепти, страви з борошна, млинці, налисники
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
Популярне Коментують
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
• прес-релізи
Чернівецький хлібокомбінат: 60 років роботи для буковинців (на правах реклами)
Підприємство поєднує буковинські традиції у хлібопекарстві та європейське обладнання
• Опитування
Закон про люстрацію:
Очистисть владу
Посилить корупцію
Нічого не змінить
Допоможе тільки народна люстрація
Блоги
«Через курців немає де гуляти з дитиною»
Чернівецька міськрада давно ухвалила рішення про заборону паління в громадських місцях
Цікава арифметика
Ярмарок показав хто є хто і чого вартує
Сімейка монстрів

Жанр: Мультфільм, Пригоди

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 11.40, 17.10
Прогулянка серед могил

Жанр: Драма, Бойовик

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 13.20, 19.00
Страховик

Жанр: Фантастика, Триллер

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 18.00
Ведмеді-сусіди

Жанр: Комедія, Мультфільм, Пригоди

Кінотеатр: Чернівці

Сеанси: 14.00
Новини України