add to bookmarks додати в закладки
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна Тури з Чернівців Весілля Каталог фірм Форум Досьє Досьє - відомі люди Чернівців Афіша Фото Відео Форум Юрист-онлайн Погода в Чернівцях
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Публікації "МБ" » ЄВРОМАЙДАН

Осінній обід: маїна та овочеве рагу з грибами

Осінній обід: маїна та овочеве рагу з грибами

Яка справжня чернівчанка не вміє готувати маїну? Цю страву чернівецькі господині, незалежно від національності, вже давно взяли на озброєння. Особисто я, наприклад, оцінила її не лише за смак, а й за простоту приготування.

Мій рецепт такий. М’ясо (бажано в однаковій кількості свинину і яловичину) перемолоти на м’ясорубці з підсмаженою цибулею. Посолити, поперчити, додати улюблених приправ. Можна додати й зелень. Дрібну (найдрібнішу, яку знайдете) вермішель відварити до готовності, але уважно стежте, щоб не переварити. Змішати фарш із вермішеллю, якщо є потреба – досолити.

Використовую готове листкове тісто. Розкачую на присипаній борошном поверхні досить тонко. На дві третини тіста викладаю фарш і скручую рулетом. Кінці защипую. Викладаю на змащене маслом деко.

Відділяю жовток від білка і збиваю. Змащую всі рулети і кладу в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

До маїни пропоную приготувати овочеве рагу з грибами. Овочеві рагу приваблюють тим, що використовувати можна будь-які овочі. А якщо якогось немає – страва не постраждає. Цього разу в мене були цвітна капуста, баклажани, морква, цибуля, перці, кабачки. Баклажани очищую від шкірки, нарізаю кубиками і, посоливши, залишаю на деякий час. Після цього зливаю сік, що стік, і тушкую кубики на сковорідці. Цвітну капусту розділяю на дрібні суцвіття. Моркву тру на крупній тертці. Цибулю нарізаю півкільцями, почищені кабачки – кубиками, а перці – дрібними шматочками. Гриби (шампіньйони) мию, нарізаю дрібними шматочками. По черзі злегка обсмажую овочі й приготовлені гриби. Тоді все змішую, солю і тушкую до готовності 5-10 хвилин.

Мої враження та поради. Приготувати маїну значно простіше, ніж здається на перший погляд. Комбінація маїни із овочевим рагу дасть вам в результаті ситний обід вихідного дня. Крім того, це ще й економія часу - доки печеться маїна, ви готуєте рагу. Маїну також зручно приготувати заздалегідь і брати з собою на роботу.
Рейтинг:
(голосів: 0)
13-10-2011, 13:10
0 19 384

Теги -
Новини по темі:{related-news}
Новини партнерів:
Погода, Новости, загрузка...
Загрузка...
• Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...