RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Для туристів Україна не гірше Європи»


"Тунель Кохання", кришталеві печери, термальні джерела... Це не опис іноземних турів, а відпочинок у рідній країні.

Ми звикли до розрекламованих іноземних турів, які нині значно подорожчали, і не здогадуємося, що оздоровитися й знайти цікавинки можна вдома за невелику суму.

Ось три приклади, як люди гарно відпочивають в Україні.

Марися Рудська,
художниця:

– Подорожі Україною для мене мають велику цінність – дослідження історії моєї землі, моєї власної історії. Можна взяти квитки й у вихідні побачити нове місто. Так, одного листопадового дня ми з другом здійснили одноденну мандрівку до Василькова, це 30 хвилин від Києва маршруткою. Там ми знайшли залишки Змієвих валів. Звісно, до подорожей варто готуватися: потрібно знати історію, лише так можна побачити вали часів Київської Русі, а не просто земляні насипи.

Коли дозволяє час, приємно вирушати в тривалі подорожі: Львів – Ужгород – Мукачеве; Чернівці – Хотин – Кам’янець-Подільський. Цього літа з батьками і сестрою ми об’їздили багато красивих місць Західної України: Летичів, Кришталеві печери, Бережани, Підгірці, Золочів, Олеський замок, Джурівський водоспад, Рогатин, Кременець. Минулого року я відкрила для себе красу Полісся на Житомирщині в Поліському заповіднику та Кам’яному селі.

Крістіна СКЛЯРЧУК,
майстриня жіночих прикрас:

– Маючи в розпорядженні лише два вихідні дні, можна провести чарівний вікенд поблизу Чернівців. Ми обрали відпочинок у селі Зруб-Комарівський на Сторожинеччині. Дерев’яна хатинка з трьома кімнатками обійшлася нам у 400 гривень, а разом з нею отримали вечір на морозному повітрі з вогнищем, картоплею та смачним глінтвейном. Незабутнім був світанок крізь гілки величезного дуба, катання на ковзанах на замерзлому озері, прогулянки стежками, блукання в сосновому лісі! Так само на вихідні влітку ми їздили на озеро Карпатське око. Маленьке озеро – мов дзеркальце посеред соснового лісу. Усюди – тиша, спокій, усамітнення. Можна плавати, прогулюватись лісом, є облаштовані альтанки з місцем для вогнища. А вночі спостерігати в ясну погоду, як зорі падають у воду! Прекрасно!

Із травня по кінець вересня відбуваються відкриті фестивалі. Мені пощастило бути учасником таких: "Середньовічний Хотин", "Купальське коло" та "Форпост" в Кам’янець-Подільському, "Меджибіж" під Хмельницьким, "Срібний Татош" на Закарпатті та інші. Майже всюди можна винаймати квартиру, але я обирала наметовий відпочинок. Польова кухня завжди свіжа, смачна і різна. А інколи навіть щастить ночувати в замку на підлозі тронної зали.

На межі Чернівецької та Хмельницької областей Дністер широко петляє, утворивши неймовірні краєвиди. Найвідоміше місце там – Бакота. За дві години можна дістатися машиною або рейсовим автобусом з Кам’янець-Подільського. Широкі простори води, історичний скельний монастир, плавання та риболовля, прогулянки загадковою стежкою крізь ліс і високий оглядовий майданчик – тут чудово!

Наталія Федорович,
працівниця театру:

– Нам ду-же пощастило. Нам недалеко до гір, у нас є річки, ліси, височини і низини, безліч архітектурних та історичних пам’яток. Ще дуже багато є незвіданого і цікавого саме у межах нашої області. Наприклад, мене колись приємно здивував яхтклуб "Маяк" на Дністрі (Дністрівка) та місцеве рибне господарство. Трохи більше 100 км від Чернівців – і ти потрапляєш у чарівний світ дністровських каньйонів, красивих яхт. Можна порибалити, покататись на яхті, поплавати, а ввечері, коли звідусіль починають пришвартовуватись яхти, ти на мить забуваєш, де ти є насправді.

У горах щоразу зустрічаю безліч туристів, які долають сотні і тисячі кілометрів, щоб побачити наші Карпати, і вони щиро дивуються, коли деякі місцеві жителі не були у високогір’ї. Раджу обирати гори якнайдалі від "цивілізації". Торік я була у захваті від Мармаросів – мармурових гір на кордоні Закарпаття і Румунії. Гори, які десь вкриті рожевими квітами (рододендронами), а десь – багатовіковими льодом і мохом – наче діаманти.
Валерія Чорней

Думка фахівця

"В Україні – чимало цікавинок"
Інна СИРОТЮК,
менеджер туристичного агентства:

– Наша країна зачаровує своєю красою та цікавинками. Для мандрівників, які люблять уже організовані тури, рекомендуємо відвідати чарівні куточки Закарпаття. Ви зможете відвідати замок Паланок у Мукачевому, насолодитися цілющими водами джерела в Косиному. Вартість туру – 990 гривень.

Для любителів вільних мандрівок розповім про дещо захопливе зі свого досвіду. Наприклад, це цвітіння сакур у квітні в Ужгороді, винні та сирні дегустації на Закарпатті, термальні джерела Берегового. Усе це варто, принаймні, один раз спробувати.

Для романтиків рекомендую відвідати "Тунель Кохання" на Рівненщині – ця пам’ятка природи зворушить серце. Для любителів дикої природи обов’язково рекомендую вирушити до найбільшого озера Українських Карпат Синевиру. Також рекомендую водоспад Шипіт та Червоноградський водоспад.

Для любителів екстриму можу порадити гіпсову печеру Млинки, яка знаходиться у Чортківському районі на Тернопільщині й вважається пам’яткою геологічного значення. Печера просто зачаровує красою кришталів різних розмірів та барвів, у лабіринтах можна розшукати групи сталактитів та поодинокі сталагміти.

Для сімейного ж походу рекомендую печеру Кришталеву.
Для любителів музеїв раджу відвідати Військово-історичний музей Повітряних сил Збройних Сил України. Без перебільшення, музей вражає кількістю документальних експонатів, на огляд яких знадобиться чимало часу. Вхід до музею – вільний, однак потрібна попередня реєстрація групи. 
2-02-2015, 12:37
Коментарів 0 Переглядів 2 640

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.