RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Дивна історія з рекетирами

В Інтернеті одразу ж з’явилася інформація, що це люди заступника голови РДА Василя Молдована. Той впевнений, що у такий спосіб його хочуть позбутися з посади.

Ще 11 липня прес-служба прокуратури області повідомила, що співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в області задокументували злочинну діяльність групи осіб, які в одному з районів займалися вимаганням. Вони підозрюються в організації системи вимагання коштів, переважно з перевізників. Шевченківський райсуд підтримав позицію процесуального керівника щодо тримання підозрюваних під вартою без внесення застави із наступним звільненням із-під варти.

Начальник УМВС в області Валерій Зінченко повідомив, що затримані вимагали гроші в підприємців за "фришування". Задокументували вимагання в одного з них 4800 гривень. Крім коштів, у зловмисників нібито вилучили й два пістолети. Відомо, мовляв, про шість фактів вимагання. Також встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочинів. Слідчим управлінням УМВС відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 КК (вимагання).

"Є певні гравці, які хочуть позбутися мене з посади"

Після оприлюднення цієї інформації в соцмережах з’явилася хвиля коментарів, з яких стало відомо, що йдеться про райцентр Заставна. З’явилися й анонімні повідомлення, що кришує рекетирів заступник голови РДА Василь Молдован.

– Я був у керівника управління боротьби з організованою злочинністю, бо вважаю, що не було підстав для того, щоб звинувачувати молодих хлопців, одному з яких 18 а другому 20 років, які мають юридичну освіту – вчаться у Кіцманському агроколеджі, – вважає Василь Молдован. – Той пригрозив мені, мовляв, я тебе так "пропіарю", що тебе навіть у спортшколу тренером не візьмуть. Я його запитав, які докази щодо мене правоохоронці мають? Жодних. Та незважаючи на це, до міліції викликають моїх вихованців, пропонуючи надати компромат щодо мене. Тобто хочуть зробити з мене такого собі місцевого "дона Корлеоне". УБОЗ прагне "знайти" п’ятьох осіб, щоб довести , що в Заставні діяла злочинна організована група. Але насправді йдеться про інше: у районі є певні політичні гравці, які всілякими методами намагаються позбутися мене з посади. Я ж не тримаюся за своє місце. Головне, щоб не постраждали невинно мої вихованці.

За минулої влади я працював завідувачем сектору молоді і спорту РДА, займався тренерством – кандидат у майстри спорту з вільної боротьби, – продовжує Василь Молдован. – Брав участь в обох революціях. Якби займався рекетом, мене б ув’язнили, у цьому нема сумніву. Коли під час Майдану в Заставну намагалися приїхати "тітушки" з боку Тернополя, саме ми з вихованцями на кількох автомобілях патрулювали райцентр. Тому ті побоялися сюди потикатися. А ось міліція займалася бездіяльністю. З іншого боку, якщо я злісний кришувальник, то що нажив ? Маю старенького "Мерседеса", мешкаю в двокімнатній квартирі з дружиною і трьома дітьми, 10 років не можу добудувати будинок. Якщо ж займаються вимаганням із підприємців, зокрема перевізників, то нехай правоохоронці назвуть прізвища потерпілих. Наскільки мені відомо, скарг немає.

Скаржник сам був винен гроші підозрюваним?

Івана Паука та Олексія Продана затримали спецпризначенці біля торговельного комплексу "Крокус". Екіпіровка в них така, що навряд чи таку мають наші воїни в зоні АТО, – розповідає 21-літній Іван Кравчук. – Побачив юрбу людей, підійшов, а це було ввечері, й спостеріг, що обидва хлопці вже лежали на землі. Правоохоронці наказали підняти руки й мені. Відвели до райвідділу. Звинуватили мене в тому, що буцімто чинив злісний опір. Другого дня суд дав мені дві доби арешту з перебуванням у Чернівецькому ізоляторі тимчасового тримання. Потім мене запросили на розмову в УБОЗ. Вимагали дати компромат на Василя Молдована, мовляв, зізнайся, де ваш "общак". Був здивований, бо знаю Молдована як сумлінного тренера, гарну людину.
А ось що розповів Павло Сидоренко, майстер спорту з вільної боротьби, студент Львівського медінституту, який є родичем того заставнівчанина, який дав затриманим 4800 гривень:

Сергій раніше був засудженим за бійку і був винен гроші Пауку та Продану, сам мені про це розповідав. Коли ті прийшли за боргом, він розповів про це міліції. Нині невідомо де він перебуває.

Як розповідають у Заставні, Паук і Продан були своєрідними "робінгудами": карали в селищі продавців наркотиків.

– Повірте, якби рекетували когось із перевізників, ми би знали, – каже Ганна Вихованко, касир місцевої автостанції. – Але про таке ми не чули. Це наклеп на Василя Молдована, який за чотири місяці свого перебування на посаді, чимало зробив для району. Наприклад, саме завдяки йому ремонтуються дороги в половині сіл району.

Василь ГРИНЮК
Редактор: Микола Кобилюк
24-07-2014, 12:40
Коментарів 0 Переглядів 5 272

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!