RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хостел – дешево і весело


Непевна ситуація в країні – не привід відмовитися від подорожі. У хостелі можна не лише заощадити кошти, але й познайомитися з цікавими людьми.

Подорожувати хочеться завжди, навіть у такі скрутні часи, як тепер. Сьогодні бізнес масово пропонує недорогі, але якісні послуги, якими можна скористатися в дорозі. Зокрема один із варіантів – хостел. Цілком буденне і давно поширене явище за кордоном для Чернівців відносно нове.

Лише нещодавно у місті почали активно з’являтися хостели – бюджетний вид готелю або гуртожиток (з англійської hostel означає гуртожиток). Цей заклад і справді цілком нагадує гуртожиток – тут можуть перебувати і проживати зо два десятки людей. У кімнатах розташовані ряди двоповерхових широких дерев’яних ліжок. Тут одночасно можуть перебувати від шести до 12-14 осіб.

Тут є спільна кухня, душ, туалет (їх може бути й кілька). У центрі Чернівців кореспондент "МБ" побувала у кількох хостелах. Заклади розмістилися у невеличких компактних будиночках, кімнати розташовані на двох поверхах, для кожного постояльця відведено індивідуальні шафки, над ліжками – по лампі. Ліжко-місце коштує 80-90 гривень, дешевше – 70 гривень – можуть запропонувати студентам.

Денис БРОДОВСЬКИЙ, адміністратор одного із чернівецьких хостелів, провів кімнатами для відпочинку. У номері на двох легко може поселитися сім’я з дитиною.

– У нас заселення і виселення з хостелу відбувається від 11.00 до 14.00 Цей час ми залишаємо для персоналу, щоби прибрати. Але якщо люди забронювали місце і приїхали вранці, то помитися, залишити речі дозволяється, – каже хлопець.

У хостелах полюбляють зупинятися цілими компаніями.

– Часто в хостелах поселяються люди, які приїхали в інше місто за емоціями. Тут збирається чимало людей надзвичайно різних і цікавих. Люди, які шукають спілкування, у хостелах знаходять його. Тут часто зупиняються професори, філософи, письменники – дуже цікаві і різноманітні люди, – розповідає чернівчанин Олександр ШИМОНЯК, власник бюджетного готелю, який нещодавно відкрився. – Європейські туристи дуже полюбляють такі хостели – вони з легкістю поселяються тут, навіть часто шукають лише хостели, адже це бюджетний відпочинок, і іноземці це розуміють. Їх зазвичай не переймає те, що в одній кімнаті ночують і чоловіки, і жінки. Українські ж туристи до цього ще не звикли. Часто запитують – особливо дівчата – хто спатиме на сусідніх ліжках. Хоча молодь легше сприймає змішане товариство.

За словами пана Олександра, у його хостелі часто зупиняються туристи з Італії, Франції, Голландії, Росії.

– Дуже багато росіян є вже постійними клієнтами. Є цілі групи російських туристів, які полюбляють відпочивати саме в Західній Україні. Вони щороку приїжджають до Чернівців та Львова і зупиняються саме у хостелах.
Та до хостелу пустять далеко не кожного.

Опитані "МБ" адміністратори та власники костелів запевнили, що у них існує жорсткий фейс-контроль.

– Ми дуже ретельно звертаємо увагу на те, як виглядає клієнт. Хостели, які дбають про репутацію, запровадили жорсткий фейс- контроль. Нетверезих, неохайних, підозрілих поселенців ми не пускаємо, – каже О. Шимоняк. – Ми добре розуміємо, що враження туристів – найкраща реклама. Тим паче, у нас часто поселяються й молоді люди, дівчата, жінки. Думаю, їм не буде приємно, якщо з ними в одній кімнаті перебуватиме нетвереза людина з неприємною зовнішністю. На сайті з переліком хостелів можна почитати відгуки від перебування туристів у подібних закладах.
Ліна НАГІРНЯК

Як обрати правильний хостел

 Наявність суворих правил і контроль за їх дотриманням. Наприклад, не можна приводити гостей і галасувати після 23.00, палити в приміщенні, смітити тощо.
 На власному сайті є детальні фото закладу.
 Доступні контакти хостелу – на сайті можна забронювати місце, за номерами телефонів відповідають працівники закладу.
 Безкоштовні послуги – Інтернет, розваги, засоби комунікації, чай-кава.
 Працівники хостелу підкажуть, де можна недорого поїсти, куди сходити, що побачити, можуть запропонувати карту міста.
 Чесна ціна за ліжко-місце. Трапляється, виставляють мінімальну ціну, а на місці виявляється, що місце коштує дорожче.
2-05-2014, 13:01
Коментарів 0 Переглядів 4 056


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!