RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Записувати дитину до школи можна заздалегідь
До початку наступного навчального року ще далеко, але батьки вже відтепер записують діток до перших класів. Особливо це стосується гімназій. Адже охочих потрапити сюди дуже багато. Часом значно більше, ніж дозволяє приміщення гімназії. Тож трапляються випадки, коли батьки приносять заяви навіть за два роки наперед.
Для прийому знання іноземної не потрібне

– У нас вже є 26 заяв від батьків, – розповідає директор гімназії №3 Оксана ПОПАДЮК. – Багато з них принесли ще в липні. Днями прийшли ще троє батьків і запитували, чи ще встигають подати заяви, чи ще є місця у класах. А одна мама записала свою дитину ще за два роки. Бо дуже хотіла, щоби малеча навчалася в однієї хорошої вчительки.

Вступного конкурсу як такого у гімназії немає, каже директор. Натомість проводять невелику співбесіду. Під час неї звертають увагу на загальний розвиток дитини.

– Нам не потрібно, щоби дитина знала англійську, – каже Оксана Попадюк. – Бо були випадки, коли малюка у підготовчих школах навчили неправильної англійської вимови і потім доводилося перевчати. Часто батьки запитують: "А що ще потрібно для вступу до школи, крім документів?" Так вони хочуть дізнатися, чи потрібні якісь спонсорські внески. На що я категорично відповідаю: крім документів (заяви від батьків, копії свідоцтва про народження дитини, довідки про стан здоров’я), більше нічого не потрібно.

– Нехай батьки приносять заяви хоч уже, якщо хочуть, – запевнила заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи) гімназії №1 Лариса КОСАР. – Ми записуємо охочих до журналу, а потім телефонуємо і запрошуємо на конкурсний відбір, який розпочнеться у квітні. Зрозуміло, що, оскільки це гімназія, у нас є конкурс. Звертаємо увагу на психічний розвиток, мислення, пам’ять, увагу.

Наступного навчального року в гімназії планують набрати три класи максимум по 30 діток. Хоча насправді цифри можуть бути й більшими, адже охочих багато.

Подавати заяви заздалегідь можна і до шкіл.

– Ми приймаємо заяви без проблем, – підтвердила директор школи №28 Тамара ЯКОВЛЕВА. – Щоправда, поки що ще ніхто не приносив. У березні у школі розпочнуться безкоштовні підготовчі заняття – так звана дошкільна мала академія наук. Тут працюватимуть психологи, класоводи як із дітьми, так і з батьками. Приймаємо без конкурсу, адже у нас звичайна школа.

"У нас класи
й так переповнені"


А ось у гімназії №4 заяви заздалегідь не приймають, повідомила заступник директора з навчально-виховної роботи (початкові класи) Лариса РУДАН: "Нас батьки просять, щоби ми заздалегідь прийняли заяву. Але ми категорично відмовляємо. Деякі школи не лише приймають заяви за рік наперед, а ще й просять копії паспорта батьків. Я вже замислювалася: навіщо вони так роблять? І дійшла висновку, що це, напевно, через малу кількість дітей. Можливо, якщо нам не вистачатиме учнів, ми також прийматимемо заяви заздалегідь. Але поки що охочих достатньо, навіть забагато. У нас ніколи не було у класі менше, ніж 30 учнів. Наступного навчального року плануємо набрати три класи по 30 учнів. Хоча претендентів буде значно більше. Майбутніх учнів відбиратимемо на конкурсній основі, адже ми гімназія. Відбір розпочнеться у квітні. Перевіряємо загальний розвиток дитини, психічний стан тощо. Деякі батьки хочуть похизуватися тим, що їхні діти вже знають трохи англійську мову. Ми діток за це хвалимо, проте під час прийому до гімназії це не відіграє жодної ролі.

У школі №6 заяви розпочинають приймати лише із січня. Раніше це робити немає потреби, вважає директор Віктор ДЕМ’ЯНЧУК: "Беремо всіх дітей без обмежень. Адже потужність нашої школи – 1176 учнів, а наразі у нас і тисячі немає. Тож можемо відкрити три, чотири, а то й п’ять перших класів. Якщо дитина не пройде до гімназії, ми охоче приймемо її до нашої школи".
Галина МАРКІВ
24-10-2011, 16:34
Коментарів 0 Переглядів 10 841

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.