RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чому болять ноги?

Причиною дискомфорту може бути варикоз або запалення нерва

Після довгої ходьби біль і втомлюваність – нормальне явище. Але інколи біль в ногах може вказувати на серйозніші проблеми. І із цим потрібно розібратися.

Які причини болю в ногах можуть бути і що із цим робити, нам пояснила Марина ГАЄВСЬКА, доцент кафедри дерматовенерології БДМУ.

Причина: варикоз
Через порушення відтоку венозної крові тиск у судинах підвищується, і виникає венозний застій. Він і викликає відчуття важкості в ногах, тягнучий біль, який підсилюється до кінця дня.

Що робити? Відвідати флеболога, зробити УЗД вен. Залежно від стану судин лікар призначить лікування. Для зменшення болю можна носити компресійний трикотаж. Вранці протягом п’яти хвилин робити кругові рухи стопою. Після робочого дня обливати ноги холодною водою. Все це покращує кровообіг.

Причина: тромбофлебіт
Венозний застій може призвести до утворення тромбу в просвіті вени. Тромбофлебіт супроводжується гострим болем і відчуттям печіння в литкових м’язах. З’являється почервоніння і набряк. Вени збільшуються і настільки болючі, що до них не можна доторкнутися. Може підвищуватися температура тіла до 38 градусів.

Що робити? Негайно йти на прийом до судинного хірурга, зробити ангіосканування і аналізи крові. Ці процедури допоможуть з’ясувати, наскільки вени закупорені.

Причина: запалення сідничного нерва
Найчастіша причина такого болю – грижа міжхребцевого диску і остеохондроз. У результаті защемлюються нервові корінці. Біль розповсюджується по сідничному нерву: від нижньої частини спини в сідницю і далі вниз по задній поверхні ноги аж до п’ятки. Біль супроводжується то печінням, то відчуттям холоду, то онімінням.

Що робити? Проконсультуватися у невролога, за необхідності зробити МРТ.

Причина: остеопороз
Остеопороз – це стоншення кісткової тканини, яке виникає через дефіцит кальцію. У ногах виникають судоми, сильний біль у литці. У групі ризику – жінки після 40 років, особливо худенькі і світловолосі, а також курці і кавомани.

Що робити? Зробити денситометрію – дослідження щільності кісткової тканини. На основі результатів лікар призначить препарати кальцію.

Причина: цукровий діабет
За цього захворювання біль і важкість у ногах часто супроводжується судомами вночі. Ноги набрякають, здається , що по них бігають мурашки, виникає відчуття оніміння і поколювання. Шкіра стає сухою і лущиться.

Що робити? Необхідно здати аналізи крові на цукор і проконсультуватися у лікаря-ендокринолога.

Причина: плоскостопість
Вона може бути не тільки вродженою, але й набутою. За плоскостопості м’язи і зв’язки стопи ослаблені, тому стопа втрачає свою амортизаційну функцію, через що страждають ноги. Вони стають "свинцеві", швидко втомлюються під час ходьби, постійно болять.

Що робити? Звернутися до ортопеда, за необхідності носити ортопедичне взуття.

Причина: артрит.
У стопі більше десятка суглобів, які через інфекцію починають руйнуватися, виникає запалення. Ноги при артриті болять цілий день, біль то зменшується, то збільшується. Сам суглоб збільшується, шкіра навколо нього червоніє, стає вогняною. Жінки хворіють утричі частіше.

Що робити? Необхідно звернутися до лікаря. Зробити рентген уражених суглобів.

Народна медицина радить
Рецепт 1. 1 ст. л. меду перемішати з 2 ст. л. оливкової олії. Марлю з теплою сумішшю накладати на уражені суглоби на годину. Процедуру виконувати двічі на день. Рекомендується при всіх ревматичних захворюваннях.
Рецепт 2. 2 ст. л. квітів шипшини заливаємо 350 мл окропу, залишаємо на 30 хв, проціджуємо, змішуємо з 2 ст. л. меду. Марлю з сумішшю прикладаємо до хворих суглобів на 30-40 хв. Процедуру здійснюємо двічі на день протягом 14-21 днів. Рекомендовано при всіх видах артриту.


Леся ТОКАРЮК
Редактор: Леся Токарюк
24-01-2016, 10:44
Коментарів 0 Переглядів 18 927

Теги -
Синоптики оголосили другий рівень небезпечності, помаранчевий



Віра Сопетик прагне скасування наказу про оголошення їй догани
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.