RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зарічанський руйнівник міфів, або розкіш доступна кожному (на правах реклами)

Село Заріччя, що на Закарпатті, Іршавського району вже традиційно годує Україну самою ранньою, корисною капусточкою. Все завдяки унікальному теплому мікроклімату цього регіону, що подібний до кримського; цілющим, багатим на мікроелементи водам та працьовитим і мудрим людям, яких Бог благословив народитися тут.

По істині багаті та духовні люди живуть в Заріччі, заробляють на хліб, годуючи всю Україну вітамінами, своїми мозолями на руках та колінах, за що їх інколи називають із заздрістю "чорноколінниками".

Зарічанський руйнівник міфів, або розкіш доступна кожному (на правах реклами)


Капусту тут називають "другим хлібом", оскільки вирощують її вже десятками років. Реалізувавши врожай до початку літа, сім’я може себе забезпечити на рік, не сподіваючись на політиків та державу. Без шику, але прожити можна. Але ж ще цілий сезон попереду…

Приносячи дяку Господу, капусту зарічани вирощують в теплицях та у відкритому ґрунті під дугами. Після капусти в теплицях висаджують тонкостінний конічний перець, а у відкритому ґрунті знову капусту, або томат з баклажаном, останніми роками навчилися вирощувати солодку кукурудзу розсадою. В основному SH2 тип. Та інколи вирощують у відкритому ґрунті перець, хоча досвідчені господарі вказують, що справа ця збиткова. Мовляв – потрібно виростити гарну ранню розсаду, а врожаю, як кіт наплакав та ще й ціна на перець, що вирощують зарічани падає до 3 грн/кг. Максимум 6 перців по 150 грам, а це 0,9 кг з рослини. Шкіра вичинки не варта.

Зарічанський руйнівник міфів, або розкіш доступна кожному (на правах реклами)


Цей міф, що не можливо заробити вирощуючи перець на полі зруйнував простий звичайний зарічанський господар Булеза Василь Васильович, який змалку почав вирощувати перець різних сортів. Він посадив на 12 сотках ексклюзивний кубовидний червоний гібрид солодкого перцю ГЕРКУЛЕС F1 – всього 7300 рослин (з розрахунку 60 000 рослин на 1 гектар).

Восени удобрив землю курячим послідом, мотоблоком заробив в землю. Висівав перець на початку березня, потім пікірував у торф’яні кубики, висадив після збору ранньої капусти в поле 15 травня та вкрив на 2,5 тижні плівкою. Бентежило чоловіка одне – щоб отримати ранній перець дружина попросила його не обривати коронну квітку, а Василь Васильович розумів, що треба розгрузити рослину, щоб дати гарний старт, але люблячий чоловік прислухався до своєї коханої.

Зарічанський руйнівник міфів, або розкіш доступна кожному (на правах реклами)


Знаючи, що в перців зазвичай слабка коренева система та вони не люблять поверхневого поливу, так як збільшується вірогідність враження хворобами, господар змонтував крапельний полив та через систему подавав 5 кг в тиждень комплексних водорозчинних добрив.

Зарічанський руйнівник міфів, або розкіш доступна кожному (на правах реклами)


Живлення та захист проводились по такій схемі:

1. За 2 дні до пересадки проводилось замочування розсади в розчині стимулятора укорінення та інсектициду д.р. тиаметоксам (для захисту від шкідників).

2. У період укорінення на початкових стадіях рослина потребує фосфору, цинку, бору, тому підживлення під корінь проводилося 13.40.13 (фосфорний) та монокалійфосфат, а по листку комплексні мікродобрива та листкове добриво 10.54.10 (фосфорний).

3. У період інтенсивного росту стебла застосовувались азотні комплексні добрива із формулою та 20.20.20

4. У період цвітіння: комплексні добрива із формулою 20:20:20 та по листку Бор.

5. У період появи зав’язей: кальциніт через крапельну стрічку та Кальцій по листу.

6. У період інтенсивного плодоношення через крапельну стрічку комплексні добрива із формулою 15.5.30 (азотно-калійний)

7. У період достигання плодів та збору врожаю в кінці вегетації вносились калійні добрива для підвищення якості плодів (лежкості, транспортабельності, цукристості, підвищення смакових якостей та інтенсивності кольору) калійне комплексне добриво 15.5.30+2, та 3.11.38+4, додатково по листку водорозчинні добрива для позакореневого живлення 20.20.20 та 5.15.45, 0.25.

8. Від шкідників декілька разів використовували біопрепарати Бітоксібацилін та Лепідоцид від компанії БТУ-Центр. Вони доступні та дієві, тільки правильно зберігати їх та застосовувати, як в інструкції раз в 7 днів. Гарно спрацював стимулятор росту Біокомплекс Овочевий.

9. Хвороб на перці Геркулес F1 практично не було, чисте від бур’янів поле, збалансоване живлення з кальцієм проти вершинної гнилі плодів та відсутність комах – основних переносників вірусів і мікоплазми, зробили свою справу.

* повну систему живлення та захисту яку використовував пан Василь та практичні рекомендації перевірені в різних регіонах України по гібридам перцю Клоз, ви зможете отримати в менеджера Владам-Юг звернувшись по телефону 0503376116, або надіславши запит на на електронну адресу agro.exper@gmail.com, agronom.vladam@gmail.com

Перший врожай збирали в кінці липня – зривали зелені коронні перці масою 250 грам. Спочатку, як їхали на ринок, боялися, що зелений перець не будуть брати та Геркулес F1 на ринку поза конкуренцією, він хоч і зелений, але смачніший яблука! Продали весь по 10-12 грн за 1 кг. "Розлетівся, як гарячі пиріжки"! На першому зборі відбили затрати на насіння, агроволокно та заробили перший прибуток. Шкода, що не обірвав коронні квіти на початку, кущ пішов у генерацію і не набрав потрібного розміру. Висота його була 45-50 см. Деякі плоди були настільки великими, що не вкривалися листям і трохи пеклися під ясним закарпатським сонцем, через це відходу було близько 5%. Та не зважаючи на все, - Геркулес F1 унікальний гібрид, який витримав загущеність 60 тис. рослин на гектар, зав’язав в середньому по 6-8 перців на рослині, масою 250-350 г, хоча були екземпляри по 500 г. Але ж хто йому давав дорости до такого? Як замовлення були і тільки вези. Кожна, підкреслюю, кожна рослина дала врожаю мінімум 1,5кг. Менджери компанії Владам поділилися цікавою статистикою – вже на протязі 7 років ціна на гуртових ринках на Геркулес F1 нижче 5 грн не спускалась, а останні 2 роки "падала" до 8 грн всього на 1,5 тижні в серпні.

Далі розповідає Василь Васильович. Основний збут у мене був по 12 грн і це з відкритого ґрунту! Тому, я вже придбав насіння перцю Геркулес F1 (зараз не знаєш, чого чекати від курсу євро, він постійно росте, та й у минулому році вже в листопаді все насіння Геркулесу F1 розібрали фермери з півдня, які вже тривалий час заробляють на ньому, вирощуючи на великих площах) і зробив висновок, що буду зривати одразу коронні квітки, щоб отримати ще більший урожай. Хочу вийти на 10 перців з рослини.

Я розвіяв міф у Закарпатті, що не можна заробити на перці у відкритому ґрунті, а якщо ще вирощувати Геркулес F1 у теплиці, то за сезон можна заробити значно більше взявши 3-4 кг з рослини та стартувати з 23 грн за 1 кг.

Дійсно, перець Геркулес вже довгий час тримає лідерство серед кубовидних перців в Україні (вже більше 7 років). Навіть у помірно теплому Тернопільському регіоні, успішний фермер в 2014 році мав 20 гектарів Геркулесу F1.

Геркулес F1 завоював ринок своєю якістю та продуктивністю:

Шаленна врожайність;

Чудовий солодкий смак навіть зеленим;

Великий розмір та стінка до 1 см;

Гарна форма та привабливий червоний колір;

Компактні рослини, витримує загущеність до 60 000 рослин/га, що не під силу жодному гібриду цього типу;

Стійкість до хвороб;

Зберігання та транспортабельність;

Відмінно себе зарекомендував як у теплицях, так і на полі;

Універсальний у використанні – свіжий ринок, переробка та заморозка.

Ми бачимо, як компанії, за якими ми спостерігали тільки по телевізору чи чули від знайомих, увійшли в наше повсякденне життя – Apple, Mercedes, Adidas. Вони з’явилися незалежно від нашого бажання, це був закономірний процес. Хто від цього виграв – мільйони споживачів якісної продукції, та ще ті, хто перший зрозумів, що на цьому можна заробити, почав перший з ними бызнес та використовувати ці можливості. Уявіть щоб 10 років назад до вас прийшов Стів Джобс та запропонував спільно просувати Айфон на Українському ринку, якби ви прийняли його пропозицію, то зараз були б мінімум мільйонерром.

Час прийняти рішення вирощувати кубовидний товстостінний перець ГЕРКУЛЕС F1, час заробляти гроші. Щоб через 2-3 роки ви не залишилися в стороні цього стабільного бізнесу і ваші рідні та й ви самі не запитували – чому коли була можливість та й ви самі не використали її?

Компанія "Владам-Юг" - офіційний дистрибютор французької насіннєвої компанії CLAUSE, яка посідає 2 місце в світі по виробництву насіння, дарує вам можливість придбати свіже насіння перцю Геркулес F1 по старій вигідній євровій ціні. Ми залишили ціну такою як і була торік. Ми розуміємо, який нелегкий час настав для фермерів, бо самі "фермеруємо", тому робимо вам подарунок – продаємо насіння Геркулесу F1в значно нижче, ніж ціна подібних гібридів інших компаній, які, до речі, програють і за врожайністю, і за якістю, не витримують такого загущення. Купуючи насіння в компанії "Владам-Юг", ви отримуєте не лише гарантовано якісне насіння, але й супровід досвідчених агрономів від насінини до збору врожаю. Також, до послуг наших клієнтів агролабораторія, яка дарує кожному клієнту, що замовить насіння до кінця листопада, технологію вирощування перцю Геркулес F1 в теплиці та в полі.
Крім неперевершеного Геркулесу F1, компанія Владам додала до ассортименту низку дуже продуктивних та якісних перців Clause, а саме крупоноплідний червоний перець Карісма F1 та яскраво-жовтий Казантип F1 (Спрінгбокс F1) та дуже ранній, дуже якісний та врожайний конічний гібрид типу Капія – Капело F1.

Отримати консультацію та придбати насіння можна за телефоном: 050 337 6116 - регіональний менеджер Дмитро, або в магазинах вашого регіону.

Краще 1 раз побачити, ніж 100 раз почути! Заходьте та підписуйтеся на наш канал в "ютубі", переглядайте відео, ставте "лайки".

https://www.youtube.com/watch?v=aRaeiOb3kGc

https://www.youtube.com/watch?v=NlyTex9ANTQ

https://www.youtube.com/watch?v=I-HrcSsaJEI

Порівняльна таблиця урожайності перцю Геркулес F1 в теплиці та в полі з привязкою до цін на ринку за останні 7 років.

Зарічанський руйнівник міфів, або розкіш доступна кожному (на правах реклами)


Отримати консультацію та придбати насіння можна за тел. (050) 337-61-16 (регіональний менеджер Дмитро) чи в магазинах вашого регіону.
Редактор: Микола Кобилюк
18-12-2014, 14:21
Коментарів 0 Переглядів 9 268

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!