RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Які види раку лікуються досить легко і успішно

Останнім часом медичні експерти все частіше говорять про успішне лікування деяких видів раку. Хоча немає жодних гарантій, що траплялося повне одужання і хвороба більше не повернеться. Для визначення ступеня ймовірності лікування при кожному виді раку лікарі використовують 5-річний термін виживаності. 5 років – це критичний термін, коли у більшості онкохворих ще можливе повернення хвороби.

Цей показник визначається як відсоток пацієнтів, які вилікувалися від раку, і у них не було рецидивів протягом 5 років з моменту постановки діагнозу. Хворі можуть помирати від раку, в їх організмі можуть бути присутніми ракові клітини, але при певних видах раку пацієнти мають більше шансів на одужання, передає ukrhealth.net.



Які види раку лікуються досить легко і успішно

Рак шийки матки

Безрецидивна 5-річна виживаність: близько 100%

Рак шийки матки – один з видів раку, які найбільш піддаються лікуванню, завдяки ефективним методам ранньої діагностики. Тест ПАП на онкоцитологію визначає присутність аномальних клітин в матці ще до їх перетворення в ракові. Але навіть якщо і виявлені ракові клітини ростуть вони дуже повільно. При діагностиці на передраковій стадії, є можливість не дати їм поширитися і переродитися в ракові клітини.

Рак молочної залози (ранні стадії 0 і 1)


Безрецидивна 5-річна виживаність: 100%

Рак молочної залози має 2 типи нульової стадії: протокова карцинома insitu (ракові клітини розвиваються в протоках молочної залози) і долькова або лобулярна карцинома in situ (ураження стосується часточок молочної залози). На першій стадії раку молочної залози, якщо пухлина менше ніж розмір земляного горіха (2 см і менше), він виліковний і згідно з даними Національного фонду раку молочної залози (США) можливе повне одужання.

Тестикулярний рак (рак яєчок)

Безрецидивная 5-річна виживаність: 95,3%

Тестикулярний рак виліковний на ранніх стадіях, коли пухлина не поширилася на інші органи. Зазвичай використовується хірургічний метод лікування: видаляється одне або два яєчка, в яких є пухлина. У більшості пацієнтів видаляється одне яєчко, і оскільки воно виробляє достатню кількість гормонів, що це не відбивається на репродуктивній та сексуальній функції. Хірургія в комбінації з опроміненням чи хіміотерапією — ефективні методи знищення ракових клітин.

У 2014 році в статті наукового видання Journal of Clinical Oncology зазначається, що успіхи в лікуванні тестикулярного раку – одне з найбільших досягнень сучасної медицини. Такі результати досягнуті завдяки хімпрепарату цисплатин (1978 р), який у багато разів збільшив виживаність хворих цим видом раку. За даними Clevelend Clinic успіх у лікуванні досягається в 95% випадків, а якщо воно розпочато на ранніх стадіях, то пацієнт може повністю позбутися цього небезпечного захворювання в 98% випадків.

Рак передміхурової залози

Безрецидивна 5-річна виживаність: близько 100%


Пухлина передміхурової залози зростає повільно, або часто взагалі не збільшується в розмірах. Вважається, що ці види пухлин не є такими агресивними, і тому не вимагають лікування у багатьох чоловіків, які ведуть нормальний спосіб життя. У 2016 році в статті, опублікованій в New England Journal of Medicine, вказується, що різниці в рівнях виживаності пацієнтів, які пройшли хірургічне лікування, опромінення або просто спостерігалися, не виявлено. Для тих, кому була призначена операція або опромінення, наполовину зменшився ризик розростання пухлини в кістки і лімфатичні вузли порівняно з тими, хто тільки спостерігався у лікаря.

Меланома

Безрецидивна 5-річна виживаність: 91,5%

Вважається, що меланома має високий рівень виживання, так як добре діагностується на ранніх стадіях. Ви можете легко перевірити свою шкіру на наявність великих, темних, виступаючих плям дивної форми. Фонд боротьби проти раку шкіри (США) попереджає, що якщо лікування не розпочато на ранніх стадіях, пухлина може збільшитися в розмірах і проникнути в інші органи, де лікувати її буде набагато складніше, а в деяких випадках неможливо. Тому важливо періодично оглядати шкіру спини, голови, мошонки і між пальцями ніг.

Рак щитовидної залози (залежить від типу пухлини)

Безрецидивна 5-річна виживаність: близько 100%

Щитовидна залоза, розташована в шиї під гортанню, виробляє йодовмісні гормони, необхідні для регуляції обміну речовин, а також контролю серцевої діяльності. Папілярна карцинома – найпоширеніша форма раку щитовидної залози. Це повільно зростаюча пухлина. У разі, якщо вона велика або починає проростати в інші тканини, щитовидну залозу необхідно видалити хірургічним шляхом. При цьому пацієнтам призначається гормонозамісна терапія.

Лімфома Ходжкіна (лімфогранулематоз)

Безрецидивна 5-річна виживаність: близько 95%

Лімфома Ходжкіна – злоякісне захворювання лімфоїдної тканини, характерною ознакою якого є гігантські пухлинні клітини Рід — Березовського – Штернберга в лімфатичних вузлах. Якщо лімфома діагностується на ранніх стадіях, то у 90%-95% хворих хороший прогноз виживання, тому що хвороба добре піддається лікуванню хіміотерапією, променевою терапією або їх комбінацією.

Більш ніж у 90% випадків можливі тривалі до 20 років ремісії, що рівноцінно повному виліковуванню. І навіть на пізніх стадіях виявлення лімфоми у хворих є шанс на одужання.

В даний час завдяки високоточним методам діагностики та інтенсивній комбінованій терапії у багатьох онкохворих шанси на одужання є, і вони дуже навіть непогані: одужує більше 95% хворих.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: MariaH
8-01-2019, 01:15
Коментарів 0 Переглядів 4 962

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.