RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Нещодавно, 15 липня 2017 року (з 12:00 до 15:00), у Центральному парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка відбулася реалізація національного проекту "Місто професій". У рамках цього вельми корисного, профорієнтаційного та водночас розважального заходу для дітей будівельна компанія "Місто мрій" запропонувала юним чернівчанам спробувати себе в ролі будівельників.

При вході малюки отримували паспорти, у яких згодом їм фіксували здобуті професії. На імпровізованих майданчиках під наглядом наставників і пильним батьківським оком дітки одягали спеціальну уніформу, використовували справжні матеріали, виконували невеличкі завдання. Опісля їм давали гривеники, які малеча згодом могла обміняти на солодощі. Чим більше зусиль, здобутих навичок, тим більше коштів.

Маленькі будівельники від "Міста мрій" (на правах реклами)


Про важливість презентованої професії розповіла керівник відділу продажу будівельної компанії "Місто мрій" Олена Канівець:

– Ми вже другий рік поспіль беремо участь у "Місті професій". Минулого року давали діткам змогу побути архітекторами. Сьогодні будівельна компанія представляє професію будівельника. Зазначу, що станом на сьогодні неможливо уявити собі великий мегаполіс, місто, селище, котрі би не розбудовувались. Для того, щоб працювати в цій сфері потрібні не тільки знання та досвід, але й талант. Також важливо бути відповідальними та щиро любити свою справу. Мабуть, ця професія є найбільш мирною у світі. Вона доволі важка, але й затребувана. За свою працю можна отримати чималу винагороду. Кожен із нас має дах над головою. І за це треба подякувати будівельникам.

Маленькі будівельники від "Міста мрій" (на правах реклами)


Щодо облаштування робочої зони для малюків пані Олена зазначила таке:

– Діткам ми надаємо прилади та робочий матеріал, які необхідно мати на будівельному майданчику: розчин, спеціальний одяг, жилети, рукавички, каски для безпеки, окуляри. Працюють висококваліфіковані майстри, які пояснюють, як правильно виконувати те чи інше завдання. Для винагородження зусиль юних працівників організаторами цього проекту передбачена видача грошей – гривеників, які ми зі свого боку вручаємо за старанну й сумлінну працю. Також роздаємо маленькі проспекти, де розміщена вся інформація про нашу будівельну компанію (проекти, масштабні новобудови), кульки тощо. Також створили фотозону. Світлини можна переглянути на сайті (cityofdreams.org.ua). Раді, що цьогоріч на захід завітало стільки учасників. Вдячні за те, що на нашому майданчику постійно людно.

Батьки, з якими вдалося поспілкуватися, були задоволені всім, що відбувалося. Бажали би більше таких проектів. Поки що діти сприймають усе навколо грою, однак отримані гроші привчають до того, що треба попрацювати, аби щось мати. Окрім того, можна вгледіти, у чому себе проявляє дитина.
Про подію учасники дійства дізналися з соціальних мереж, по радіо чи випадково. Вони поділилися враженнями про захід загалом і роботу на будівельному майданчику зокрема.

Маленькі будівельники від "Міста мрій" (на правах реклами)


Інна – мама маленького будівельника:

– Цього року ми вперше. Ще не знаю, яка професія йому ближча. Любить будувати, ремонтувати. За роботу будівельником син отримав плату (щось схоже на звичні гривні, але значно меншого розміру), кульку, брошурку. Нам усе дуже до вподоби.

Тато Дмитро з доньками Олею та Оленою (6 років):

– Мої дівчатка сьогодні зводили міні-стіну. Це доволі важка справа. Зазвичай жіночу роботу під час будівництва не надто помічають. Але саме жінки – чудові дизайнери, маркетологи тощо. Якби не вони, не їхня творчість, то будівлі були би надто одноманітними. Свято дуже подобається. Можна з дитинства показувати зміст кожної з професій. Більше би таких подій. Щодо отриманих коштів, то зовсім маленькі ще не розуміють їхнього значення. Їм достатньо того, що куплять солодке. А для старших дітей (від 10 років) – це чудове заохочення для саморозвитку.

Маленькі будівельники від "Міста мрій" (на правах реклами)


Оксана з сином Олександром:

– Добре, що це свято відбувається. Син любить гратися вдома конструктором, будує замки. Це йому дуже красиво вдається. Тут спробував використовувати справжні матеріали. Отримав гроші, втішений. Має паспорт, куди будемо вносити інші професії. Поки що маємо запис, що він став будівельником. Щодо проекту скажу, що вельми сподобалася ідея. Для діток – розвага, а батьки можуть поспостерігати за дитиною, побачити здібності.

Роман, 12 років:

– Про захід дізналася мама, прочитавши новину на "Facebook". Мені подобається професія будівельника. Давно хотів попрацювати в цій сфері. От і була можливість. Справжній матеріал. Майданчик. Мабуть, пов’яжу свою майбутню роботу зі зведенням споруд.

Маленькі будівельники від "Міста мрій" (на правах реклами)


Тато Андрій із сином Мішею (8 років):

– Сину більше до вподоби робота поліцейським, але й на будівельному майданчику сподобалося. Дуже корисний захід організували. У дітей з’являється інтерес до професій змалечку. От він заробив сьогодні ці гроші – зможе купити солодощі. Уже зрозумів, що для того, аби щось мати, треба докласти зусиль. Про "Місто" дізнався з соціальної мережі"Facebook", а також чув по радіо. Ми раді, що прийшли.

Варто зазначити, що "Місто мрій" на ринку не надто тривалий час, але має багато проектів, новобудов, а один будинок уже введено в експлуатацію. Надалі будівельна компанія розширяє свою роботу та завойовує довіру клієнтів. Презентуючи професію будівельника, її працівники отримали корисний досвід. І дітям приємно, і дорослі щасливі й мотивовані.

Є сподівання, що схожі заходи відбуватимуться частіше. Адже про майбутнє треба думати в теперішньому.

Ліц. № 2013023872 від 13.01.2016 р.
Редактор: Марія Фернюк
20-07-2017, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 4 660


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги