RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кожна жіноча доля унікальна. Часто представниці прекрасної статі почуваються незахищеними, особливо під час вагітності, коли відсутня підтримка.

Підкрадається думка позбутися свого маляти, бо, здається, виходу немає. А він є, причому не один. На цьому наголошують спеціалісти Центру кризової вагітності "Дім Надії", що знаходиться на проспекті Незалежності, 114 А. Вони об’єдналися заради хорошої справи – збереження життя.

Організацію зареєстровано в серпні 2014 року, але активна робота розпочалася на початку 2016. До цього часу розробляли концепцію діяльності, готували спеціалістів тощо. Ядро "Дому" складають: директор Іван Георгійович Горда, лікар Оксана Василівна Мандрик, адміністратор Ганна Юріївна Цуркан, консультант Марія Іллівна Мартинюк, волонтер Наталія Миколаївна Шараєва. Є ще багато волонтерів і добродійників. Цей склад задіяний на 99,9%, а всі інші допомагають відповідно до можливостей (фінансово, речами, хтось може свій час подарувати й відвідати матусь).

Прийшовши сюди, жінка може отримати: консультацію; поради психолога або лікаря; допомогу в кризовій ситуації (якщо є бажання народити, але немає соціальної захищеності); повну інформацію про внутрішньоутробний розвиток дитини, про аборт та його наслідки. Також відбуваються заняття з підготовки до пологів, проходять курси реабілітації жінок після аборту. Можна зробити тест на вагітність. Усе анонімно й безкоштовно.

"Дім Надії": зроби вірний крок у критичній ситуації (на правах реклами)


Результатами діяльності та спостереженнями поділилася адміністратор "Дому Надії" Ганна Цуркан:

– За рік нашої активної роботи – 21 збережена вагітність. Долю більшості ми знаємо, спілкуємося з мамами й надалі. Десять дітей народилося у 2016 році.
До нас звертаються: зовсім молоді дівчата, які бояться говорити з батьками про те, що потрапили в таку ситуацію; дівчата з порядних сімей, яких обманули хлопці; жінки, які недавно народили, але швидко завагітніли знову (це може бути третя чи четверта дитина) й просто не надто готові до чергових пологів. Є й інша болюча тема – дівчата-сироти, які виховувались в інтернатах. Вони знаходяться в центрах, потребують допомоги, адаптації. Намагаємося надати поміч.

Ще ми зрозуміли, що необхідно працювати з молоддю. Легше, як кажуть, попередити проблему, ніж її вирішити. Раді, що маємо змогу проводити заняття в коледжах, училищах, університетах. Недавно відвідали Чернівецьку спеціалізовану школу-інтернат № 4. Бажаємо працювати зі старшокласниками. Адже зараз вагітність "молодіє". Ми розробили цікаві лекції, відео, макети. Готові провести заходи щодо статевого виховання, шкідливості абортів, попередження ранньої вагітності, венеричних захворювань тощо. Маємо рекламу "Дому Надії" в місті на білбордах, у маршрутках, тролейбусах. Департамент охорони здоров’я дав дозвіл на розміщення інформаційних стендів. Вони розташовані в лікарнях міста та області, щоб жінки, що потребують допомоги, мали змогу нас знайти. Спілкуємося телефоном із дівчатами, є номери "гарячої лінії".

"Дім Надії": зроби вірний крок у критичній ситуації (на правах реклами)


Лікар Центру кризової вагітності "Дім Надії" Оксана Василівна Мандрик додає:

– Якщо жінка вирішує зберегти дитину, то беремо над нею своєрідну опіку. Допомагаємо з медичним обслуговуванням, ліками; приносимо дитячий одяг, ліжка, коляски, памперси, каші тощо. Ми поруч, доки вона не отримає першу допомогу від держави. Співпрацюємо з дільничними акушерами-гінекологами, ставимо вагітних на облік. Вони знаходяться під спостереженням спеціалістів, здають аналізи, проходять обстеження. Готуємо їх до пологів, збираємо в пологовий будинок пакет необхідних речей. Спілкуємося з лікарями, постійно на зв’язку. Намагаємося допомогти всебічно.

Волонтер Наталія Миколаївна Шараєва розповідає про поміч, яку надає "Дім Надії", і наводить приклади його маленьких перемог:

– Ми робили суботник для однієї молодої сім’ї, де вже є десятимісячна дитина, і жінка знову вагітна. Також була одна пара, яка заплатила в клініці за аборт, але вирішила прийти до нас на консультацію. Ми змогли пояснити, що таке аборт, і вони зробили вибір на користь життя. Був момент, коли потрібно було бути присутньою на пологах. У дівчинки мама – інвалід. Якщо треба бути на партнерських пологах, то із задоволенням підтримаємо навіть у цей момент. Ще перед пологами влаштовуємо свята для мам, які звернулися в наш центр, щоб підбадьорити їх, підтримати, аби не почувалися самотніми та покинутими. Ще рік тому до нас медичні заклади ставилися з недовірою. Наша робота була чимось новим і незрозумілим. Проте тепер лікарні із задоволенням ідуть на співпрацю.

"Дім Надії": зроби вірний крок у критичній ситуації (на правах реклами)


Центр кризової вагітності "Дім Надії" дякує всім небайдужим людям, які допомагають, підприємцям, лікарям, зокрема Світлані Ярославівні Ткачик, заступнику головного лікаря з медичної частини МКМУ "Клінічний пологовий будинок № 2", і Василю Єфремовичу Ринжуку, заступнику головного лікаря КМУ "Міський клінічний пологовий будинок № 1".

Головна мета організації – допомогти жінкам зберегти вагітність. Спеціалісти намагаються вникнути в їхні ситуації, не переконувати, а розповісти про шкідливі наслідки необдуманого вчинку, щоб вони в кризовій ситуації все ж зробили вибір на користь життя.

www.dimnadii.com.ua

Телефони довіри: 095 130 99 22, 067 130 99 22, 063 130 99 22
Редактор: Марія Фернюк
22-03-2017, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 3 479

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги