RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Кожна жінка у своєму житті рано чи пізно може потрапити в ситуацію, коли тест на вагітність показує позитивний результат. Для більшості жінок ця новина стає чи не найочікуванішою радістю, проте є такі неприємні моменти у житті жінки, коли ця вагітність стає кризовою, неочікуваною, непотрібною.

Жінки знають, що допомоги та підтримки їм чекати немає звідки... Саме для них у червні минулого року у Чернівцях був заснований Центр кризової вагітності "Дім Надії". Розмовляємо з адміністратором Центру Ганною ЦУРКАН.

– Як виникла ідея створення Центру кризової вагітності?

– Підштовхнула до цього статистика, яка свідчить, що в Україні офіційно за рік роблять 250 тисяч абортів! Це виходить, що від абортів на день гине близько 650 ненароджених дітей. Країна вже увійшла до п’ятірки держав, що лідирують по кількості переривань вагітності. Цифра вражаюча! Число загиблих через аборт дітей не залишає у спокої і вимагає певних дій. З метою покращення цієї ситуації та щоби якимось чином вплинути на ці жахливі показники у серпні 2014 року і був заснований Благодійний фонд "Дім Надії".

Його метою стало відкриття Центру кризової вагітності у Чернівцях, який міг би допомагати жінкам у ситуації небажаної вагітності, а також тим жінкам, які мають бажання народити та не мають жодної матеріальної і моральної підтримки. А оскільки тема благодійності та допомоги діткам близька працівникам фонду, була надана неодноразова допомога дітям-інвалідам та діткам, які перебувають і виховуються в інтернатах.

Центр кризової вагітності "Дім Надії": "Безвихідних ситуацій не буває" (на правах реклами)


– Статистика щодо кількості абортів дійсно вражає та шокує!

– Так, і ми намагалися дізнатися чому. 8 листопада 2015 року, до 95-річчя легалізації абортів в Україні, з метою інформування молоді працівники фонду провели презентацію на тему "Вплив абортів на сім’ю та суспільство". Тоді у дім юності Буковини було запрошено багато студентів університету, коледжів та училищ. Далі, спілкуючись з дівчатами, жінками, ми були дуже здивовані, що вони так мало інформовані про цю суто жіночу тему: що таке аборт, види аборту та його наслідки (постабортальний синдром).

Тому, заручившись підтримкою Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, в медичних закладах м. Чернівців та районних поліклініках були встановлені соціальні стенди для жінок, які опинилися в стані кризової, незапланованої вагітності, з інформацією та реквізитами фонду, що робити та куди можна звернутися по допомогу.

– Які спеціалісти працюють у Центрі, та яку саме допомогу може отримати жінка?

– Для роботи в Центрі було проведено підготовку персоналу та навчання спеціалістів-консультантів, які вже готові працювати з жінками. Сьогодні у команді Центру є лікарі-гінекологи, психологи, терапевт, консультанти, волонтери та багато небайдужих людей, які підтримують і допомагають нам.

Основними напрямками діяльності Центру є:

- Збереження майбутньої мами від аборту;
- Надання повної інформації про внутрішньоутробний розвиток дитини, аборт і його наслідки;
- Заняття з підготовки до пологів;
- Курси реабілітації жінок після аборту;
- Допомога жінкам, які хочуть народити дитину та не мають жодної підтримки;
- Безкоштовний тест на вагітність, вітаміни та інше.

Усі консультації у нас анонімні, усі послуги безкоштовні. Також для тимчасового утримання жінок, які хочуть зробити аборт тільки через відсутність житла, ми зініціювали будівництво 2-х котеджів. Зараз воно знаходиться на стадії завершення.

– Чи є вже результати діяльності Центру кризової вагітності “Дім Надії”?

– Безперечно. Телефони гарячої лінії (телефони довіри) працюють вже близько 5-ти місяців, і цими днями ми раділи своїм першим результатам. Жінка, яка звернулась до нас за консультацією, відмовилася від аборту та вирішила народжувати дитину. Це справжня перемога! Це дало нам натхнення працювати далі.

Користуючись нагодою, у ці весняні теплі дні ми хочемо привітати всіх жінок з 8 Березня та побажати бути завжди щасливими! Пам’ятайте, що немає безвихідних ситуацій, завжди є надія – надія на те, що все буде добре!

8 березня відбудеться відкриття офіс-центру кризової вагітності "Дім Надії" за адресою: Проспект Незалежності, 114 А

Центр кризової вагітності "Дім Надії": "Безвихідних ситуацій не буває" (на правах реклами)


Телефонуйте: (095) 130 99 22, (067) 130 99 22, (063) 130 99 22

www.dimnadii.com.ua
Редактор: Марія Фернюк
3-03-2016, 09:20
Коментарів 0 Переглядів 7 047


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!