RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Брейк-данс – мій стиль життя»

У чернівецькому мікрорайоні Ленківці 26-річний Юрій Гресько – місцева знаменитість. Він керує танцювальним колективом Wormix і веде гурток із брейк-дансу в Будинку культури.

На зустріч Юрій прийшов зі своїм найкращим учнем. "Уже два роки танцюю брейк-данс, – зізнався 11-класник школи №5 Валентин. – Захопився цим танцем завдяки Юрію. Якось прийшов на його заняття, мені дуже сподобалося. Тепер брейк-данс моє найбільше захоплення".

"На один рух йшло від місяця до півроку"

Про брейк-данс Юрій Гресько може розповідати годинами. "Коли танцюю, забуваю про все. Я весь – у танці. Спочатку це було хобі, а потім переросло у стиль життя. Без брейк-дансу вже не можу прожити жодного дня, – емоційно запевняє хлопець. – Танець допомагає мені підтримувати себе у чудовій фізичній формі. Останні п’ять років у мене постійна вага 57 кілограмів. Завдяки брейк-дансу в мене з’явилося багато нових друзів. І не тільки в Чернівцях чи Україні, а й за кордоном. Ми спілкуємося мовою танців, яка не потребує перекладу. Коли танцюю вдома у своїй кімнаті на другому поверсі, мама кричить: "Сину, не вали хату!" Батьки спочатку були проти, а потім змирилися.

У сьомому класі Юра подивився відеоролик про брейкерів. Почав самостійно вивчати різні рухи. Відпрацьовував їх до
нестями, повторював десятки разів. "На один рух йшло від місяця до півроку, – пригадує танцівник. – Навчився перелітати з руки на руку, крутитися на плечах та голові. Коли опановував рух "гелікоптер", серйозно травмував плече. Півроку їв лівою рукою, бо праву не міг навіть підняти. Під час навчання у політехнічному технікумі танцював із хлопцями в орендованих залах. А потім зробив перерву, бо не було де займатися. Коли в Ленківцях побудували новий Будинок культури, знову почав танцювати. Але моїй дівчині Інні це не подобалося. Вона сказала: "Обирай: або я, або брейк-данс". І я обрав брейк-данс. Тепер чекаю на дівчину, якій цей танець теж подобався б (сміється, – авт.)".

"Танцюємо на весіллях
і корпоративах"


– Ми познайомилися з відомим чернівецьким танцівником Іваном Величком і почали разом працювати, – пригадує Юрій. – Згодом я організував свій танцювальний колектив. Тренуємося тричі на тиждень. За заняття доводиться змінювати по три-чотири футболки, мокрі від поту. А два роки тому відкрив гурток брейк-дансу в Будинку культури Ленківців. Нині у мене займається 16 танцівників віком від чотирьох до 18 років. Це переважно хлопці, лише одна дівчина. Заняття проводжу двічі на тиждень. Постановки вигадую сам, нічого ні в кого не краду. Коли почали танцювати, підлога проламалася в Будинку культури. Довелося її переробляти (сміється, – авт.). Сказав своїм учням: "Щоб гарно танцювати брейк-данс, його треба полюбити серцем. Якщо ви не будете повторювати по 50-100 разів один рух, вам нічого не вдасться". Вікової межі для брейк-дансу не існує. Мій маленький племінник почав танцювати у рік і чотири місяці.

Юрій їздить на різні конкурси та фестивалі з брейк-дансу, які відбуваються в Україні. А цієї зими побував в Австрії на міжнародних змаганнях брейкерів. "Спонсорували мене батьки – зробили такий подарунок на день народження, – каже хлопець. – Їздимо на конкурси за власні кошти, тому намагаюся заробити гроші танцями. Мій колектив Wormix запрошують на весілля, корпоративи, дні народження, дискотеки. Якось їздили аж до Кіровограда, де чоловік запросив нас на 50-літній ювілей своєї мами. Жоден концерт у Ленківцях не обходиться без нас. Сходиться весь мікрорайон".

– Через цей танець можна виразити свої почуття, позбутися негативних емоцій, – розмірковує Юра. – Дивлячись на нас, люди можуть хибно подумати: "Нап’ялив на голову кепку, одягнув розмальовану футболку і скаче на вулиці. Напевно, цей хлопець п’є, палить, вживає наркотики". Насправді ж ми ведемо здоровий спосіб життя. Можемо раз на Пасху випити пива, а так – мінеральну воду і сік. Мрію вийти на світовий рівень і позмагатися з найкращими брейкерами. Також хотів би відкрити власну студію з брейк-дансу. Бо танець – це вічна молодість. Хочу танцювати і в 50, і в 60 років"
Надія БУДНА
9-09-2013, 16:43
Коментарів 0 Переглядів 6 074

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.