RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Після ліквідації районів населення отримає більше повноважень, - мер Чернівців

Міський голова Чернівців зустрівся з мешканцями Садгори, щоб обговорити підвищення ролі та збільшення повноважень органів самоорганізації населення після ліквідації районного поділу у місті.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Міський голова Олексій Каспрук звернув увагу на те, що ліквідація районного поділу у Чернівцях давно назріла. В переважній більшості обласних центрів з такою ж чисельністю населення райони вже давно ліквідовано. У Чернівцях, на жаль, це доводиться робити нині, коли Україна перебуває у непростих умовах, що однак не повинно стати перешкодою на шляху реформ, в тому числі реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади. Олексій Каспрук вважає, що саме ліквідація районів та районних рад дозволить наблизити адміністративні послуги до мешканців, посилити контроль громади за їх якістю, підвищити самоврядну функцію органів самоорганізації населення, збільшити їхні повноваження, поліпшити фінансування.

Читайте також: Садгора хоче відділитися від Чернівців?

Зокрема, міський голова переконаний, що органи самоорганізації населення – будинкові, вуличні, квартальні комітети краще знають потреби мешканців, здатні активно їх відстоювати, отримувати напряму кошти на вирішення проблемних питань, більш ефективно їх використовувати, контролювати якість виконаних робіт, наданих послуг. Він запевнив, що у Садгорі працюватиме сучасний офіс Центру адміністративних послуг і мешканцям не потрібно буде добиратися у центр міста для отримання різних дозвільних документів, консультацій, звернень. Всі види послуг, які надають органи місцевого самоврядування, навпаки будуть наближені до мешканців Садгори, тут вестиме прийом громадян міський голова, його заступники, працюватимуть представники департаментів та управлінь міської ради. Вивільнені районною радою адміністративні приміщення буде використано для потреб садгірської громади.

Міський голова також заявив, що перспективи розвитку Чернівців передбачають насамперед зміни у Садгорі, зокрема залучення інвестицій для розбудови інфраструктури цієї території. Олексій Каспрук спростував також закиди, що Садгірський район є фінансово обділеним в порівнянні з іншими територіями міста. Зокрема, торік на фінансування об’єктів Садгірсього району лише зі спеціального фонду міського бюджету виділено 11,9 млн. грн., цього року – вже 22,2 млн. грн.

Народні депутати Максим Бурбак та Микола Федорук зазначили, що рішення міської ради про ліквідацію районного поділу є своєчасним і відповідає вимогам децентралізації влади, законодавчим ініціативам парламенту, Президента та Уряду.

"Якби міська рада не прийняла це відповідальне рішення, то районний поділ у Чернівцях був би все одно ліквідований. Наразі у парламенті розглядається законопроект, який не передбачає існування районних рад у містах, де менше 500 тисяч населення", – зазначив народний депутат Максим Бурбак. Нині ж у Чернівцях до кінця цього року є час напрацювати ефективний механізм муніципального управління за відсутності районного поділу та районних рад, обговорити з громадою, використати вже наявний корисний досвід в цьому напрямку інших міст. Народні депутати також звернули увагу, що ліквідація районного поділу передбачає структурні зміни у роботі правоохоронних органів, які сприятимуть посиленню безпеки, інших центральних органів, що мають свої районні представництва.

Читайте також: Райради Чернівців - проти своєї ліквідації

За результатами зустрічі визначено пріоритетні проблеми Садгори, вирішення яких буде першочергово забезпечуватися фінансовим ресурсом міської громади. Це виконання заходів із протиповеневого захисту територій, розбудова мереж зовнішнього освітлення, центрального водопостачання, каналізування, облаштування тротуарів, ремонт доріг, будівництво дошкільної установи, створення належних умов для позашкільного виховання молоді, розбудова спортивної інфраструктури, поліпшення транспортного сполучення.
Редактор: Микола Кобилюк
1-04-2015, 17:18
Коментарів 0 Переглядів 2 421

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.