RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Мешканці Заставни уже увосьме приготували домашні страви для бійців на Сході.

Доправлять їх мікроавтобусом у зону АТО члени волонтерської організації "Буковина - українському війську".

-Дуже допомогли публікації про нас у "МБ" та фоторепортаж на сайті molbuk.ua, – каже викладач Заставнівського вищого професійного училища № 24 Марія М’якота, яка організувала заставнівців на добру справу. – Завдяки вам про нас дізналися на лише на Буковині, а й по всій Україні та в багатьох країнах світу. Нам телефонували десятки людей, пропонували свою допомогу. Небайдужі заставнівці щодня несуть гроші та продукти. Деякі люди дають гроші і не називають навіть свої прізвища. Скажімо, Василь з Хотинщини, мешканці Чернівців. Передали гроші з Києва та Кривого Рогу, де про нас дізналися із соцмереж. Почали допомагати нам заробітчани, яким хочемо висловити велику вдячність. Сто євро прислали з Німеччини, 145 євро – з Італії. Навіть передали рис на голубці із-за кордону: США, Німеччини, Греції, Італії, Іспанії, Молдови. З Італії передали 30 літрів олії і посилку з ліками для військових. З Берліна прийшло дві посилки з термобілизною та засобами гігієни, які також відправимо в зону АТО. Допомагають парафіяни Свято-Миколаївської церкви із Заставни, долучилися учні училища № 24, працівники дитсадка № 3, вчителі гімназії та середньої школи № 2, медпрацівники хірургічного відділення районної лікарні.

Дивіться також: Мешканці Заставни готують домашні страви для бійців (ВІДЕО)

За зібрані кошти заставнівці придбали дві свині. Третю їм дали парафіяни церковної громади села Брідок. Ще одну – сім’я із Заставни, яка захотіла залишитися невідомою. Минулої суботи свиней зарізали та розробили. "Чітко плануємо по днях та годинах, щоби встигнути все зробити. Страви готуємо в домашніх печах, тому вони довго зберігаються. Цього разу їх буде ще більше, ніж минулими разами, – розповіла пані Марія. – Починаємо готувати із 06.00, а закінчуємо вночі. Зараз у мене на подвір’ї 48 людей. На вечір прийде друга зміна молодих. Робимо все щиро, на совість, ніби для своїх дітей. Коптимо м’ясо, буженину, рибу, 60 курей. Робимо домашню та ліверну ковбасу, кров’янку. Насмажили дуже багато котлет та відбивних. Наробили хріну до м’ясних страв. Знову накрутили голубців, які вже стали нашою візитівкою. Наробили вареників із картоплею і капустою, добре їх перемастили. Напекли 35 ящиків домашнього солодкого печива.

Минулого разу заставнівці відправили бійцям у зону АТО 57 відер голубців, 71 ящик буженини, копченостей, ліверної ковбаси, кров’янки, 40 ящиків котлет та відбивних. Чоловіки закоптили 150 кілограмів ставкової риби, натерли хріну до м’яса. "Військові часто телефонують нам, шлють есемески, дякують за смачні страви, – каже кухарка. – До нас в гості приходив боєць 128-ої аеромобільної бригади Андрій, який зараз перебуває на ротації. Казав, що хлопці із задоволенням їдять все, та чекають на смачні передачі".

Для тих, хто захоче допомогти заставнівцям грошима або продуктами, номер мобільного телефону Марії М’якоти (066) 1359621

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців

Буковинці з США передали рис на голубці для бійців
Редактор: Микола Кобилюк
25-03-2015, 18:17
Коментарів 0 Переглядів 2 059

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.