RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Сьогодні на сесії Чернівецької міської ради було зачитано звернення до міського голови і депутатів.

Шановний міський голово!
Шановні депутати міської ради!

Маю честь оголосити наказ виборців депутатам, під яким поставили свої підписи 2519 чернівчан. Хочу також висловити позицію ініціативної групи "Захистимо Чернівці", до складу якої входять представники 44 громадських організацій та об’єднань.

Мушу запевнити депутатів, що чернівчани добре знають, що відбувається у міській раді і наша позиція є свідомою. Ми не є заручниками політичних амбіцій певних осіб. Ніхто нас не вводив в обману. Ми тут з власної волі і не дамо знехтувати вибором нашої громади, захистимо цей вибір, і, запевняємо будемо діяти наполегливо. Ми висловлюємо думку десятків тисяч чернівчан. Отож, обранці, перед тим, як голосувати у цій залі, пам’ятайте, що ми, виборці, відтепер будемо контролювати кожен ваш крок. Бійтеся бурі, якщо підете проти совісті, закону та громади.

Для того, що зрозуміти, що відбувається у міській раді не потрібно досконало знати Регламент чи мати вищу юридичну освіту. Ми бачимо, як депутати фракцій Партії Регіонів, "Батьківщини" та "Нашої України" у цій сесійній залі на очах усієї громади намагаються обмежити повноваження міського голови, нехтують висновками правової експертизи поважних інституцій, діють всупереч закону. Ми, виборці, таких повноважень вам не давали і тому вимагаємо негайно внести зміни у Регламент міської ради УІ скликання, аби він відповідав діючому законодавству.

У нас викликають сумнів заяви про наміри навести поряд у місті таких депутатів, як Анатолій Чесанов, Олексій Редько, Валерій Чинуш, Володимир Бешлей, Василь Ткач, Володимир Кедь, Василь Дутчак, Володимир Жаровський, Василь Максимюк. Адже вони вже мали таку можливість у попередньому скликанні міської ради, а деякі і в кількох скликаннях. Дуже легко порівняти, що вони зробили для себе, а що для людей. Для себе – збільшення статків, нові посади, а для людей і міста – дріб’язкові подачки до свят, суцільна демагогія. Тепер так не буде. Ми, виборці, будемо з них, і з усіх депутатів, питати, як вони, депутати, працюють на місто, як дотримуються закону та своїх обіцянок. Громада більше не буде мовчати.
Наразі ми вимагаємо від депутатів добровільно повернути ситуацію у правове русло і негайно затвердити Регламент міської ради УІ скликання у тій редакції, яка відповідає закону. У разі невиконання цього наказу виборців залишаємо за собою право:

Звернутися до голів Партії регіонів, ВО "Батьківщина", "Наша Україна" з вимогою розпустити Чернівецькі міські організації цих партій та виключити із своїх лав депутатів Чернівецької міської ради, які порушили свої передвиборчі обіцянки та завдали непоправимої шкоди авторитету цих партій в очах громади Чернівців

Розпочати проведення зборів виборців і збір підписів за початок процедури відкликання обраних у мажоритарних округах депутатів міської ради, які діють всупереч законо¬давству, порушили свої передвиборчі обіцянки та не виправдали довіри.

Принагідно вимагаємо від обласної організації ВО "Батьківщина" відкликати з міської ради обраних за партійним списком депутатів Анатолія Чесанова, Володимира Кедя, Володимира Жаровського, які виключені з лав цієї партії. Вважаємо, що у цій ситуації партія не зможе нести відповідальності за їх депутатську діяльність, якщо вона суперечитиме виборчій програмі.

Пропонуємо міському голові звернутися до правоохоронних та контролюючих структур щодо проведення ретельної перевірки на МТК "Калинівський ринок" та КП "Міжнародний аеропорт "Чернівці" і у разі виявлення порушень винних притягнути до відповідальності. У разі, якщо оголошена інформація про навмисне погіршення водоканалом якості питної води, розкрадання 30 мільйонів гривень під час реконструкції аеропорту та мільйонні зловживання на Калинівському ринку не буде підтверджена, пропонуємо депутатам Василю Дутчаку, Олексію Редьку та Анатолію Чесанову добровільно скласти депутатські мандати.

Пропонуємо усім депутатам міської ради оприлюднити свої декларації про доходи, а тих, хто займається бізнесом, поінформувати чернівчан на офіційному сайті міської ради скільки у них працює працівників, яка їх середня зарплата, скільки вони сплатили торік податків і оприлюднювати цю інформацію зараз і надалі щороку. Будемо діяти чесно і прозоро. Без будь-якого тиску. Отоді спільними зусиллями ми зробимо наше місто кращим.
Редактор: Igor
10-03-2011, 15:04
Коментарів 0 Переглядів 2 784

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.