RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинці їдуть навчатись до Європи й Америки

Випускники шкіл їдуть навчатися за кордон. Вступають через освітні програми. Чимало студентів обирають вузи Польщі та Америки.

Про можливості навчання за кордоном, умови та вартість розповідають студентка польського вузу, а також координатори освітніх програм.

Гуртожиток – біля вузу

Оля ЗЮЛЬКОВСЬКА, студентка економічного факультету університету імені Миколи Коперника в Торуні, розповіла про враження від навчання.

– Навчаюся на економічному факультеті в університеті імені Миколи Коперника в Торуні, – зауважує Оля Зюлковська . – Університет налічує понад 15 тисяч студентів, з якими легко можна знайти спільну мову, а якщо виникають якісь питання чи проблеми, викладачі з радістю допоможуть і увійдуть в становище, бо ти є іноземкою.

"Я проживаю в гуртожитку, який знаходиться за п’ять хвилин ходьби від мого відділу, – додає Оля. – Умови дуже гарні, а ще можна знайти друзів з різних факультетів та різних міст Польщі. На моєму факультеті часто проводяться різноманітні конкурси, зустрічі з успішними підприємцями Польщі та з-за кордону".

Дівчина зауважує, що вже навчаючись, є можливість працевлаштуватися.

– Щовесни проводиться ярмарок, де кожен може знайти пропозиції щодо роботи чи практики, – каже О. Зюлковська. – За навчання та проживання я плачу 3000 євро на рік, з них 1200 – за навчання, 1000 – за гуртожиток і 800 євро – на їжу чи інші розваги. У великих містах ціни, звісно, вдвічі чи втричі вищі. Я навчаюся на другому курсі і планую закінчити бакалаврат (три роки) в Торуні, а після цього маю можливість поїхати на навчання в магістратурі в іншому місті.

"Крім того, я взяла участь в програмі "Work and Travel" і після першого курсу поїхала на три місяці працювати в Америку, – продовжує Оля. – Ці відчуття неможливо передати, адже те, якою я була до літа, і стала після – це просто дві різні людини. Я бачу свій особистий ріст, а також самовдосконалення у сфері, з якою хочу пов’язати своє життя".

"Ми пропонуємо виключно державні вузи"

Оксана ПЕЛЕХ, координатор мережі освітніх консультацій в області, розповідає про особливості вступу у вузи Польщі.

– Цього року з України виїхало на навчання до Польщі понад 500 студентів, дев’ять – із Чернівців. Є можливість вчитися три роки на бакалавраті та два роки в магістратурі. Зараз дуже багато наших студентів із вищою освітою навчаються в магістратурі у Польщі, – каже Оксана Пелех. – Ми пропонуємо виключно державні вузи, які надають можливість навчатися нашим студентам, а також пропонують знижку на навчання. У кожному регіоні у нас працює координатор, який проводить співбесіду з дитиною.

У Сполучених Штатах Америки можна навчатися безкоштовно. Всю вартість навчання покриває стипендія.

Про освітні програми, що допомагають вступити у вузи Америки, розповів Андрій ГАТАЛЯК, радник з питань освіти в Сполучених Штатах Америки мережі EducationUSA-Україна.

– Є дві програми: одна з них – це клуб взаємодопомоги, так званий Competitive collage club, який допомагає студентам якісно готуватися до вступу на навчання до американського коледжу чи університету. Інша – грантова програма Opportunity funds –допомагає талановитим студентам, які хочуть вступити до американського вузу, але фінансово обмежені, – каже Андрій Гаталяк. – Складання стандартизованих тестів, переклад документів, оформлення візи – всі ці витрати покриває американський уряд. Вимоги для студентів – висока успішність, хороше знання англійської мови. Крім того, важлива чітка мотивація студента щодо навчання в США, бачення своєї перспективи, кар’єрного росту. Ми хочемо бачити таких студентів, які готові після здобуття якісної освіти у Сполучених Штатах Америки повернутися в Україну і працювати на користь своєї держави.

"Працюємо зі старшокласниками, студентами-бакалаврами та магістрами, а також аспірантами,– зауважив Андрій Гаталяк. – Навчальний заклад студенти обирають самостійно, але, звісно, дослухаючись до наших рекомендацій. Вартість навчання складає від 20 до 80 тисяч доларів. Всі витрати покриває стипендія. Термін подачі документів на першу програму до 22 жовтня, на іншу – до восьмого листопада 2017 року".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Igor
21-10-2017, 18:21
Коментарів 0 Переглядів 2 937


"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник

У 2012 році військовий закінчив економічний факультет
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги