RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Крадуть навіть в армії»: у Чернівцях екс-глава СБУ розповів, як подолати корупцію

У Чернівцях лідер громадсько-політичного руху "Справедливість" та колишній голова СБУ Валентин Наливайченко розповів, як подолати корупцію та повернути вкрадені гроші.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, Наливайченко зустрівся із місцевим активом та журналістами.

– Нині наша сила нараховує 210 організацій – громадських, профспілкових, волонтерських, ветеранських, – сказав Валентин Наливайченко. – Лише протягом минулого місяця ми побували в трьох областях України й скрізь одне й те ж: пенсіонери бідують через мізерну пенсію, а молоді люди змушені виїжджати на заробітки за кордон, бо промисловість в стагнації. Є й інші проблеми. Скажімо, кожний четвертий мешканець Сумщини має онкологічне захворювання, але допомогу отримує лише 10 відсотків із них.

– Скрізь влада бреше й краде. Дійшло до того, що цуплять навіть в армії, про що засвідчив мільярдний хабар із пальним. Підняли свою злочинну руку на святе: хлопців, які мерзнуть в окопах й віддають своє життя за Україну. Також ми не можемо розпоряджатися природними багатствами, бо злодії при владі все прибирають до рук. Навіть лісівники мають рахунки в офшорах та маєтки за кордоном. Тому потрібно подолати внутрішнього агресора – корупцію. Президент обіцяв позбутися своїх підприємств, однак не зробив цього, бо жага наживи є сильнішою, ніж прагнення зробити країну розвинутою й багатою. Ще коли очолював СБУ, разом з очільником міністерства закордонних справ Австрії склали список українських корупціонерів, які мають чималі кошти на банківських рахунках цієї країни. Австрійці були готові заморозити їх, але без дій з боку правоохоронних органів цього зробити вони не могли, - сказав він.

– Зрештою, йдуть нам назустріч й в інших країнах, але що з того, коли українська Феміда мовчить. Свого часу наш рух домігся, щоби через рішення суду генпрокуратура відкрила кримінальне провадження щодо офшорної компанії Іntrako, пов’язаної із депутатами пропрезидентської фракції у парламенті. Я разом із юристами надали всю доказову базу про офшори ( йдеться не лише про цю фірму. За підрахунками міжнародних експертів, вкрадено 5 мільярдів доларів ( більше, ніж уся сума допомоги від МВФ). Нагадаю, за влади Януковича з країни викрадено понад 30 мільярдів доларів. Ми маємо команду однодумців, яка може і хоче навести лад у країні, нас підтримують й міжнародні партнери. Наш антикорупційний план складається із серйозних радикальних речей. Перше – зняття недоторканності з парламентарів, урядовців та президента. Друге – створення нового антикорупційного суду ( через конкурсний відбір, де братимуть участь нові судді). Третє –всі антикорупційні справи мають бути під контролем незалежного антикорупційного бюро та повинен бути створений антикорупційний суд. Тоді система складеться із розслідування справи, суду, механізму повернення грошей. Це має бути зроблено вже в перший місяць перебування нових людей у владі , а не через три роки , як тепер. Можливо, варто взяти до уваги модель США – там влада "на руках" носить підприємців, які створюють бізнес, відкривають робочі місця, платять податки. Вільна від корупції має бути вся Україна, - додав він.

Торкнувся Валентин Наливайченко й проблеми повернення Криму до складу України. Згідно з розробленим ним сценарієм, має бути тверда міжнародна позиція, що Крим – це невіддільна частина України. Інший ключовий елемент – визнання кримськотатарського народу корінним народом України та Криму. Таким чином буде визнано автономію кримчан на своїх рідних землях (як невіддільної частини України).

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Василь Гринюк
13-10-2017, 14:27
Коментарів 0 Переглядів 1 496

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Під час майстеркласу учасники спочатку робили 3D-фігурку у додатку на комп'ютері, згодом її друкували


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.