RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Тренер привіз із Таїланду до Чернівців секцію тайського боксу

У Чернівцях працює секція тайського боксу - перша і єдина у регіоні. Відрізняється секція від багатьох інших й тим, що Денис ПОГРЕБНОЙ - сертифікований тренер, який отримав досвід класичного тайського боксу у Таїланді, де вився мистецтву півтора року.

– Тривалий час я вивчав класичний тайський бокс, брав участь у професійних боях, проводив навчання у Бангкоку, – розповідає Денис. – Я з дитинства люблю спорт, займався бойовим самбо, рукопашним боєм, боксом. Якось приїхав до Тайланду до товариша відпочити. І захопився тайським боксом. У Таїланді залишатися осторонь цього спорту неможливо. Там, здається, навіть повітря пронизане тайським боксом. Всі змалку ним займаються, у тайців він розвинений на рівні культури. Лише там я зрозумів, що викладання й тренування, яке у нас практикується, суттєво відрізняється від справжнього.

Тренер привіз із Таїланду до Чернівців секцію тайського боксу


За словами тренера, у Чернівцях пропонують такі екзотичні види спорту здебільшого вивчивши їх основи за допомогою Інтернету. Та ті, хто не мали справжніх учителів, не можуть називати себе майстром.

– Часто такі тренери не лише викладають поверхнево, не фахово, вони й можуть нашкодити учням. Адже тайський бокс – досить жорсткий і травматичний вид спорту. Тому будь-які неточності можуть привести до серйозних травм, – зазначає чоловік. – Навіть спортсмени, які багато часу приділяють тайському боксу, через незначну неуважність, у бою можуть серйозно постраждати.

– Традиційний тайський бокс зовсім інший. Останніми роками види спорту змінюються, часто змішуються, запозичають з інших видів східних єдиноборств – тхеквондо, карате. Молоді тренери не надто переймаються збереженням давнього виду. Їх здебільшого цікавить комерційний бік. Я ж пропоную своїм учням класичний тайський бокс зі збереженням давніх традицій.

– Тайський бокс вчить контролювати ситуацію у стресових обставинах, дати відсіч, коли виникає необхідність, – пояснює Д. Погребной. – Тут ми не лише "б’ємося", а навчаємо азам спорту, зокрема, як правильно ходити, рухатися. Адже більшість дітей та й дорослих цього не вміють. Ми ж пояснюємо, як правильно тримати поставу, спину, як мають рухатися плечі, стегна. Це основа спорту – прості, елементарні, але дуже важливі речі.

– Мій вчитель дуже грамотний спортсмен. Він навчив мене думати, дбати про здоров’я і, що важливо, бути спокійним. На жаль, більшість тренерів не вчать своїх учнів емоційної стійкості, врівноваженості. Це важливо не лише у професійному бою, але й у щоденному житті, коли виникає стресова ситуація. Особливо діти дуже емоційні, вони не вміють керувати собою, своїм настроєм. Та програш – не привід для хвилювання. Й невдачі треба сприймати спокійно.

Тренер привіз із Таїланду до Чернівців секцію тайського боксу


Наразі це перший і поки що єдиний у регіоні спортивний клуб – осередок Чернівецької обласної федерації тайського баксу "Муай Тай" ( MuayThai – у перекладі улюблена, рідна земля). Секція поєднує кілька залів – зону тайського боксу, зону кросфіту, масажний кабінет.

Дівчата, жінки ходять сюди, щоб стати стрункішими, набути впевненості, стати більш стійкими до стресів. У секції можна також спробувати новий популярний напрямок – "crossfit".

Олег КАМИШОВ, сертифікований тренер із "кросфіту":

– Цей динамічний вид спорту формує силу, швидкість, стійкість, виносливість. Його використовують, щоб підвищити бойові якості спортсменів. У різних країнах кросфіт широко застосовують під час підготовки рятувальників, пожежників. Цей вид спорту підійде всім, хто хоче скинути чи набрати вагу, наростити м’язи, тренувати серцево-судинну систему чи просто покращити самопочуття. Тренер індивідуально призначає рівень навантаження, тримає на контролі пульс учня, щоб заняття пішло на користь. Разом із тим, важливо й дотримуватися режиму дня, якісного харчування, збалансованого способу життя.

Тренер привіз із Таїланду до Чернівців секцію тайського боксу

Тренер привіз із Таїланду до Чернівців секцію тайського боксу


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Lina
5-10-2017, 19:56
Коментарів 0 Переглядів 4 095

Теги -
Через погодні умови посівна кампанія цього року почалася раніше
Деякі монети датовані V ст. до н.е. – IV ст. н.е

Для кого можливі графіки відключень
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.