RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

За враженнями буковинців «МБ» порівняв, чиє море краще: в Україні чи Болгарії

Дві сім’ї відпочивали на морі, але одна у Поморії в Болгарїі, інша – у рідній Одесі. Відпочинок без особливих розкошів. Відпочивальники розповіли, скільки витратили грошей і де відпочинок виявився дешевшим.

Одеса (Україна)
Сім’я Людмили Васюк поїхала в Одесу втрьох. Каже, що відпочинок сподобався. Розглядали і варіант Болгарії, але не поїхали, бо син не мав закордонного паспорта. Тому в Інтернеті знайшли готель в Одесі і там відпочивали впродовж десяти днів у серпні.

Дорога: їхали до Одеси і назад потягом. Це було найважче випробування. По-перше, було складно купити квитки. Вдалося придбати лише у плацкарт. Вартість квитка приблизно 200 гривень із людини.

Їхали до Одеси майже 19 годин. Комфорту жодного. Спочатку у вагоні було спекотно, а потім дуло з вікон, бо вони не закривалися. Тож їхали з відкритими вікнами навіть вночі.

Витрати: 1200 гривень.

Проживання: через Інтернет знайшли готель на околиці Одеси. Трьохмісний номер коштував 800 гривень на добу. Готель був хороший – чистий. Щоправда, такої послуги, як прибирання у номері, не було. У номері душ, кондиціонер, телевізор, двоспальне ліжко та диван. Також була загальна кухня з посудом, де можна було готувати їсти. До моря потрібно було йти 15 хвилин, до центрального пляжу – їхати маршруткою.

Витрати: 8 000 гривень.

Харчування: харчувалися самостійно, по ресторанах не ходили. Готували їсти на кухні у готелі. Деякі продукти в Одесі дешевші, ніж у Чернівцях. Хліб коштує 9 гривень. Але він великий, як наших два. М’ясо (філе) – 100-120 гривень за кілограм. Хороші сосиски коштують у межах 100 гривень. Замовляли велику піцу з доставкою, яка обійшлася 116 гривень. Щодня на харчування витрачали 500 гривень.

Витрати: 5 000 гривень.

Розваги: 15 хвилин від готелю був "дикий" пляж. Людей було мало, чисто, тихо. Мені там подобалося, але сину було сумно. Тому після обіду їздили на центральний пляж. Добиралися маршруткою. Вартість проїзду – 5 гривень. Але маршрутки їздять кожні п’ять хвилин.

Вхід на центральний пляж безкоштовний. Є туалет, роздягальні, душ. Тут вже були і гірки, і "банани", і катамарани. Але людей дуже багато. Спуск з водяної гірки – 10 гривень. Катання на катамарані – 200 гривень година. Оренда лежаків з парасолькою з сьомої ранку до сьомої вечора – 130 гривень.
Багато гуляли містом. Ходили гуляти у парк. Каталися на квадроциклі – 80 гривень за п’ять хвилин, героскутері – 40-50 гривень за п’ять хвилин. Також син катався на роликах – 50 гривень за годину.

Витрати: 1 000 гривень.

Шопінг: у великих торговельних центрах були розпродажі. Наприклад, футболки коштували по 200 гривень, сукні – по 500 гривень. Я купила кілька футболок.

Витрати: 1 000 гривень.

Орієнтовна сума витрат: 17 тисяч гривень.

Поморіє (Болгарія)
Олена Ляпіна з сином та друзями поїхали у Поморіє в Болгарію наприкінці липня. Каже про враження: "Наступного року поїду знову до Болгарії".

Дорога: до Болгарії їхали комфортабельним автобусом. І хоча з дитиною їхати важко, але особливих нарікань не було. Водії зупинялися за вимогою. На зворотному шляху пощастило їхати в автобусі, де були лежачі місця. Дорогою дивилися телевізор, пригощали кавою-чаєм.

Їхали 19 годин, вартість проїзду 1 350 гривень в один бік. Ми з сином витратили 2 700 гривень.

Витрати: 2 700 гривень.

Проживання: жили в апартаментах – дві кімнати, кухня, два балкони. У квартирі в кожній кімнаті був кондиціонер, домофон, супутникове телебачення. На кухні був весь посуд, необхідні мийні засоби. До моря йти дві хвилини. Коштувала квартира 750 гривень.

Витрати: 7 500 гривень.

Харчування: сніданок готували самостійно. Обідати ходили у ресторан на набережній біля моря. Обід на двох обходився 360 гривень. Порції величезні. Наприклад, салату накладають майже півкілограма. На вечерю купували готову кулінарію. Продукти дорожчі, ніж в Україні. Загалом щодня витрачали на харчування 450 гривень.

Витрати: 5 000 гривень.

Розваги. Була з дитиною, тож особливих розваг не було. Каталися на кораблі – 150 гривень за двох. Їздили навколо міста екскурсійним потягом, заплатили 90 гривень за двох. Ходили у парк на атракціони. Середня вартість атракціону – 30 гривень. Каталися по кілька разів. Також у парку відбувалися безкоштовні атракціони, які відвідували. Гуляли набережною.

Витрати: 1 500 гривень.

Шопінг: купила у Болгарії шкіряні чоботи за 900 гривень. Ше придбала додому різні напої, солодощі, креми, сувеніри.
Витрати: 1 300 гривень.

Орієнтовна сума витрат: 18 тисяч гривень.
Редактор: maryna_k
2-09-2017, 21:03
Коментарів 0 Переглядів 2 901


За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За ці гроші куплять квадрокоптери
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!