RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху

Викладачка ЧНУ здійснила мрію студентських років і разом із сім’єю відкрила центр розвитку дитини.

При вході діток та їхніх батьків зустрічає живий папуга, наприкінці кожного уроку малечу заохочують смачним печивом, а батьки можуть стежити за дітьми на відстані завдяки онлайн-трансляції. Такий приватний "садочок майбутнього" відкрила перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною чернівчанка Ірина Істинюк.

Центр розвитку дитини "ІриСкА" працює у Чернівцях вже рік. Він працює як міні-садочок, як ігрова кімната та як альтернативний навчальний заклад для діток від 6 місяців до 10 років. Окрім того, центр працює як літній табір та заклад організації різноманітних дитячих свят і майстер-класів.

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху


Дала роботу своїм студентам

Про ідею. 36-річна Ірина давно мріяла відкрити установу, де дітей розвивали би за новими стандартами. Ідея виникла у неї ще в студентські роки, проте здійснила вона її тільки зараз, перебуваючи у декретній відпустці.

– Така ідея в мене виникла ще під час навчання в педагогічному коледжі. Я тоді проаналізувала дитячі центри у нас і зрозуміла, що нам дуже бракує змін та чогось абсолютно нового в цій сфері. З дітьми вже не можна працювати так, як це робили кілька десятків років тому. Діти змінилися, має змінюватися і ставлення до них, – каже жінка.

Більше 10 років Ірина Істинюк працює на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти ЧНУ. Два роки тому вийшла у декретну відпустку. Виховуючи маленьку дитину вона знову замислилася над реалізацією свого стартапу.

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху


– Після народження сина ми з сім’єю часто прогулювалися на вулиці, от чоловік і каже, що було би зручно, якби поблизу нашого дому був цікавий спеціалізований дитячий заклад. Тоді я відповіла "А чому б ні? У мене ця мрія жевріє ще з часів студентства. Давай спробуємо". Власне він мене найбільше підтримав і допоміг мені, за що я йому дуже вдячна.

Про реалізацію. Ірина розповідає, що у момент, коли вони з чоловіком вирішили спробувати відкрити приватний центр для дітей, поблизу їхнього дому здавалося в оренду приміщення.

– Тут колись було кафе. Приміщення нам підходило і за площі, і за місцем. І ми його орендували. Далі думали, як тут все має виглядати, і як ми будемо називатися. Ідей назв у мене було багато. Врешті-решт ми назвали центр "ІриСкА". Особисто для мене це дуже символічна назва. По-перше, це солодкі цукерки і смак безтурботного дитинства. Також у цій назві є ініціали нашої сім’ї. І – це я, син – Станіслав, і Анатолій – мій чоловік, який спонукав мене повірити у нашу справу. У момент відкриття цвіли іриси. У нас все облаштовано у зелено-фіолетових тонах, – розповідає педагог.

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху


Жінка зізнається, що стартовий капітал для відкриття такого центру досить великий. Та й сімейним бізнесом цей центр поки що не вважає.

– Поки що це хобі, адже ми сюди тільки вкладаємо. Постійно хочеться докупити нові іграшки, інвентар, змінити інтер’єр. Найважче було на початку. Таких грошей у нас не було, проте нам допомогли і батьки, і друзі. У мене хороші подруги, які і фінансово, і ідейно є моїми помічниками. Щойно вони побачили приміщення, одразу почали планувати, що і де буде розміщуватися. Тож важливо знайти хороших людей, коли відкриваєш свою справу, – радить Ірина.

У цьому центрі розвитку наразі працює 5 фахівців. Серед них і колишні студенти Ірини.

– Починала я зі своїми найкращими студентами. Зараз тут працюють і вчителі-практики, адже з дітками займаються і математикою у форматі гри лего, і англійською, і творчими заняттями. Окрім цього, у нашому центрі за потреби працює психолог, логопед, педіатр. Ми стежимо за кожною дитиною і підбираємо під її потреби фахівців, які будуть із нею займатися, – розповідає власниця центру.

Працює на двох роботах одночасно

Особливістю роботи цього центру є те, що він працює з 9.00 і до 20.00. У суботу центр також працює.

– Батьки самі обирають, коли саме привозити дитину. Зазвичай це вечір, коли у державних дитячих садочках зміна закінчилася. Найпопулярнішими у нас є саме заняття з дітьми. Це 1-2 уроки, які проводять у формі гри. Вони займаються і бісероплетінням, і гончарством, і миловарінням…У подарунок батьки отримують ще одну годину перебування дитини в ігровій кімнаті. Також у нас працює відеоспостереження, і батьки можуть з дому чи з роботи постійно спостерігати за своєю дитинкою. За цю ідею дякую своєму чоловікові, – розповідає Ірина.

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху


Жінка зізнається, що найважчим під час відкриття цього центру було обрати концепцію та систему роботи.

– Є безліч систем дошкільної освіти, безліч науковців і фахівців. Тож досить складно вибрати найкращий напрям роботи. Ми вирішили, що працюємо із дітьми на рівні, не перевантажуючи їх. Наша ціль – аби після кожного заняття дитина відчувала радість від того, що вона дізналася щось нове. Чим більше інтерактивну і заохочення – тим більше у дитини бажання вчитися. За таким же принципом ми готуємо дітей до школи, – розповідає про роботу центру його власниця.

– Перед нашим відкриттям ми розвісили анонси нашого центру. Перші записані дітки – наші сусіди, які живуть поблизу. Та багато людей привозить своїх діток з інших куточків міста. Це надзвичайно приємно, адже нам довіряють найдорожче.

Про плани. Зараз пані Ірина повернулася на свою постійну роботу в університеті. Каже, хоч це і складно, буде поєднувати одночасно і університет, і роботу в центрі розвитку дитини.

– Я вийшла з декрету раніше, та я люблю обидві свої роботи. Буду намагатися їх поєднувати. Адже центр розвитку може бути і базою отримання практичних навичок студентів, і проведень наукових досліджень викладачами.

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху


У планах Ірини – вдосконалити роботу діючого центру "ІриСкА". Не виключає й думки, що розширить центр та відкриє на його основі повноцінний приватний садочок.

– Я розумію, що батькам було б зручно віддати дитину в садочок, який працює до 21 вечора, де з ними будуть працювати всі фахівці, і де рівень був би дійсно високий. Я також мрію про такий заклад, і якщо час та можливості будуть сприяти мені у цьому – я спробую реалізувати це. Також планую розвивати наш літній табір, щоб дітки могли літом відпочивати із користю.

Ірина радить всім, у кого є ідеї, не боятися і ризикнути втілити їх.

Чернівчанка відкрила власну справу у декретній відпустці: історія успіху


– Мрії ж мають здатність збуватися. Я про свій центр тільки мріяла і ніколи не думала, що він у мене буде. Головне, аби поруч були люди, які вірять у вашу справу більше, ніж ви. І не важливо, скільки вам років і наскільки ви зайняті. Якщо ваша ідея хороша – вона матиме успіх.

Діана ВАТАМАН

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: diana_vataman
9-08-2017, 14:06
Коментарів 0 Переглядів 14 778

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.