Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Ціна свинини на продуктових ринках Чернівців тримається в межах 140-150 гривень за кілограм філе, а молодої телятини - 150 гривень. Та, незважаючи на таку високу ціну, продавці запевняють, що свіжина розпродується упродовж двох діб - згідно норм цей товар може зберігатися в охолодженому вигляді не довше 48 годин.

Як продають і де зберігають свіжину, продемонстрували продавці й адміністрація ринку "Центральний".

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


У м’ясних павільйонах міських продуктових ринків, коли не зайдеш, виглядає так, ніби завжди багато продавців і мало покупців. А люди заходять сюди здебільшого подивитися і спитати ціни. Разом з тим, м’ясо щодня лежить на відкритих прилавках без холодильників упродовж багатьох годин і виглядає завжди свіжо охолодженим, "старого" чи залежаного м’яса не видно. У чому секрет?

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


Продавець Борис із багаторічним стажем продажу свіжого м’яса на запитання чи розпродується свіжина упродовж дня, лише сміється.
– Зараз мало продавців: шість – вісім людей на павільйон. Кожен має орієнтовно по одній свині, тож 500-600 кілограмів свинини розпродує один павільйон – це дуже мало для такого великого міста. От раніше тут всі столи були закладені м’ясом, продавців – десятки людей, от тоді було багато м’яса. Пригадую у магазині я продавав кілька сотень кілограмів за день. А зараз що? – скептично зазначає чоловік.

На ринку розташовані холодильні камери для м’яса. В середині приміщення потужно дують два великі вентилятори. Градусник показує мінус два градуси. Василь Кавуля, директор ринку пояснює, що наразі у камері не потрібно нижчої температури, бо все м’ясо – на прилавках. М’ясо у холодильнику накривають, щоб не обвітрювалося. Уночі виставляють нижчу температуру – до 5-8 градусів морозу, щоб м’ясо було достатньо холодне, але не замерзло.

– Холодильна камера працює цілодобово, тут встановлена автоматична подача холоду. Відповідно до потрібного режиму, камера сама регулює температуру в середині приміщення, – каже пан Василь. – За якість свіжого м’яса можна не хвилюватися, у нас є лабораторія, яка щодня перевіряє усі частини тушки. Адже свіже м’ясо це не лише філе, є й внутрішні органи, – усе має бути здоровим, інакше воно не потрапить на ринок.

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
8-08-2017, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 4598

Новини партнерів:
Чернівці мають намір придбати 13 «вживаних» тролейбусів із країн ЄС
Чернівецьке тролейбусне управління оголосило тендер на очікувану суму 16 млн грн
У Чернівцях подорожчала оренда квартир - вищі ціни лише у Києві
Скільки коштують квартири для студентів і як краще шукати житло
Трагедія на Дністрі: двоє дорослих потонули, рятуючи дитину
За добу у водоймах краю загинули троє людей
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Loading...
Буває, що питання, чим дихатимемо й що питимемо в майбутньому, для багатьох є не на часі. Саме тому суспільство достатньо прохолодно ставиться до природоохоронних питань, вважаючи, що на порядку денному є перелік важливіших питань
Фестиваль Ісуса в Чернівцях (на правах реклами)

У Чернівцях 18–19 серпня проходитиме "Фестиваль Ісуса". Це особливі богослужіння, під час яких проповідується те ж послання, яке ніс людям Ісус Христос 2000 років тому.
Вияви хворобу вчасно! Поради лікаря-проктолога МЦ "Оксфорд Медікал" (на правах реклами)

На сьогодні геморой є однією з найпоширеніших хвороб у сучасному суспільстві. За статистикою, ним хворіє 8 з 10 людей. При геморої відбувається варикозне розширення й запалення вен, які знаходяться в прямій кишці.
Повний сервіс стосовно касових апаратів від компанії "Трініті" (на правах реклами)

З 8 травня 2017 року продавці "технічно складних побутових товарів" зобов’язані використовувати касові апарати та інші реєстратори розрахункових операцій (РРО) й видавати покупцям чеки
• Опитування