Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Ціна свинини на продуктових ринках Чернівців тримається в межах 140-150 гривень за кілограм філе, а молодої телятини - 150 гривень. Та, незважаючи на таку високу ціну, продавці запевняють, що свіжина розпродується упродовж двох діб - згідно норм цей товар може зберігатися в охолодженому вигляді не довше 48 годин.

Як продають і де зберігають свіжину, продемонстрували продавці й адміністрація ринку "Центральний".

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


У м’ясних павільйонах міських продуктових ринків, коли не зайдеш, виглядає так, ніби завжди багато продавців і мало покупців. А люди заходять сюди здебільшого подивитися і спитати ціни. Разом з тим, м’ясо щодня лежить на відкритих прилавках без холодильників упродовж багатьох годин і виглядає завжди свіжо охолодженим, "старого" чи залежаного м’яса не видно. У чому секрет?

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


Продавець Борис із багаторічним стажем продажу свіжого м’яса на запитання чи розпродується свіжина упродовж дня, лише сміється.
– Зараз мало продавців: шість – вісім людей на павільйон. Кожен має орієнтовно по одній свині, тож 500-600 кілограмів свинини розпродує один павільйон – це дуже мало для такого великого міста. От раніше тут всі столи були закладені м’ясом, продавців – десятки людей, от тоді було багато м’яса. Пригадую у магазині я продавав кілька сотень кілограмів за день. А зараз що? – скептично зазначає чоловік.

На ринку розташовані холодильні камери для м’яса. В середині приміщення потужно дують два великі вентилятори. Градусник показує мінус два градуси. Василь Кавуля, директор ринку пояснює, що наразі у камері не потрібно нижчої температури, бо все м’ясо – на прилавках. М’ясо у холодильнику накривають, щоб не обвітрювалося. Уночі виставляють нижчу температуру – до 5-8 градусів морозу, щоб м’ясо було достатньо холодне, але не замерзло.

– Холодильна камера працює цілодобово, тут встановлена автоматична подача холоду. Відповідно до потрібного режиму, камера сама регулює температуру в середині приміщення, – каже пан Василь. – За якість свіжого м’яса можна не хвилюватися, у нас є лабораторія, яка щодня перевіряє усі частини тушки. Адже свіже м’ясо це не лише філе, є й внутрішні органи, – усе має бути здоровим, інакше воно не потрапить на ринок.

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки

Чернівецькі продавці м’яса показали, де зберігають свіжину в умовах спеки


Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
8-08-2017, 16:19
Коментарів 0 Переглядів 5252

Новини партнерів:
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Loading...
Вперше у Чернівцях "Showroom Giorgio Graesan & Friends Всесвіт декору" (на правах реклами)
"Showroom Giorgio Graesan & Friends Всесвіт декору", що відкриється у Чернівцях 29 жовтня, – перший у нашому місті і унікальний досить об’ємним комплексом послуг з оздоблення та дизайну приміщень
Готуємося до холодів: 7 помічників з утеплення у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі пропозиції 7 помічників з утеплення у Чернівцях
Нацпарки: міфи та реальність

З 80-х років розпочалася епоха створення національних природних парків, які за своєю сутністю та територіальною структурою кардинально відрізняються від заповідників
Гаражі vs Автосервіси: кому краще довірити своє авто (на правах реклами)

Чоловіки діляться на два типи: ті, хто ремонтують машини "на гаражах", та ті, хто надає перевагу автосервісам. Що із цього краще — важко сказати на перший погляд. Тож спробуємо розібратися і дати відповідь на вічне запитання: гаражі чи автосервіси?
Ресторани Чернівців запрошують на День міста! (на правах реклами)

У ці дні на кухнях міських і приміських ресторанів, барів, кафе усе вариться, смажиться, печеться, коптиться, шкварчить, кипить, настоюється – Чернівці готуються приймати гостей.