RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Досягаю мрій, бо ніколи не сумніваюся у собі»: фітнес-тренер із Чернівців про свою історію успіху

Чернівчанка Оксана ТОНЕНЧУК (псевдонім – Ксю Буено) займається танцями вже 17 років. Захоплюється також аеробікою та фітнесом. Починала з того, що вела гурток танців та степ-аеробіки, винаймаючи спортзали у школах та інших закладах міста, пише molbuk.ua

На той момент у неї був стартовий капітал у розмірі тисячі доларів. У дівчини практично не було вихідних, вона працювала щодня. Створила шоу-балет, який виступав на корпоративах та різноманітних заходах. Винайшла напрямок fitness-stretch, створений на базі вправ із художньої гімнастики, розтяжок та класичної хореографії, адаптованих для людей, які ніколи не займалися гімнастикою. Заснувала школу підготовки фітнес-інструкторок. А з часом орендувала приміщення та відкрила власну мережу танцювальних студій. Для цього їй знадобилося близько восьми тисяч доларів.

"Чоловіки звертають увагу на тіло, а не на одяг"

Нині Оксана організовує фітнес-тури Карпатами та в інші країни (Сейшельські острови, Домінікана, Кіпр, Єгипет, Філіппіни, Сингапур, Куба...) Під час цих "фітнес-турів з Ксю Буено" жінки відпочивають, тренуються, харчуються здоровою їжею. "Наші учасниці протягом десяти днів пробігають 78 кілометрів! Тоді як вдома ми звикли ходити з машини до офісу, в гастроном, до будинку, від дивана до холодильника... Чи не замало?" – вважає 30-річна Оксана.
Її секрет успіху – багато працювати і не жаліти себе.

– Хочете схуднути, підтягнутися, навчитися добре володіти своїм тілом, вивчити улюблений стиль танцю, – треба наполегливо працювати! – переконана Оксана. – Мінімум тричі на тиждень по півтори години. Хочете швидко та кардинально себе змінити – треба працювати по п’ять-шість разів на тиждень по півтори години. Не буває дива. Не буває такого – позаймалися по годині двічі на тиждень і через місяць стали богинею пляжу. Цей міф придумали маркетологи для розкрутки фітнес-центрів. Почитайте біографії відомих танцівників, гімнасток. Ніде ви не знайдете: "я займалася три години на тиждень, а потім мене взяли солісткою балету". Менше їжте, менше витрачайте гроші на одяг та куражі, більше займайтеся собою. Замість чергової пари джинсів краще придбайте абонемент до спортзалу. Хлопці не звертають уваги на бирку на штанах – вони бачать підтягнуте тіло, пружні стегна та красиву поставу.

"Сиділа на дієтах, які не давали результату"

Із дитинства Оксана знала, що її покликання – танці.

– Маленькою по чотири години займалася музикою. Це було рішення батьків, – пригадує Оксана Тоненчук. – Закінчила музичну школу – і пішла на танці. Спочатку займалася тричі на тиждень по півтори години. У перехідному віці набрала зайву вагу і записалася на аеробіку. Це ще плюс тричі на тиждень по дві години. Через рік я вже виглядала нормально (та не ідеально). Потім мене взяли до танцювального колективу. Загалом 15 годин на тиждень танців та аеробіки! А потім понеслося: тренер з аеробіки, стрип-пластики, потім власна танцювальна студія... Паралельно майстер-класи та змагання... А ще – народження синочка. Насправді усе це можна вдало поєднувати.

Нині Оксана в ідеальній формі.

"Було, що я важила 72 кілограми, сиділа на безглуздих дієтах, які не давали результату. Купувала балахони на розмір більше, щоби здаватися стрункішою, – розповідає жінка. – А потім я почала тренуватися по п’ять разів на тиждень по дві-три години. А ще пізніше я припинила закидати у свій організм сміття у вигляді чіпсів та сухариків. І почала отримувати неймовірне задоволення від руху, танців, спорту".

Як тримати вагу. Поради від Ксю Буено

1. Завжди необхідно снідати.
2. Спорт. Жінкам можна займатися фітнесом, аеробікою, йогою. Головне – постійно міняти види фізичних тренувань, оскільки з часом організм адаптується до навантажень і перестає на них реагувати. Відповідно вага застигає в "мертвій точці". У період інтенсивних занять фізкультурою розхід калорій підвищується на 20-30 відсотків.
3. Вживати велику кількість рідини – золоте правило будь-якої дієти і здорового способу життя. Добовий мінімум – 1,5-2 л води.
4. Відвідувати лазню. Банні процедури стимулюють потовиділення і розщеплення жирів. Їх рекомендовано проводити раз на тиждень. Додатково перед цим можна натерти все тіло сіллю з медом.
5. Налаштувати себе на позитивні емоції і частіше усміхатися. Десятихвилинний сміх спалює до 40 калорій.
Редактор: Галина Олійник
24-06-2017, 17:01
Коментарів 0 Переглядів 5 861

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.