RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Не дуже й їдуть за безвізом»: турфірми про відпочивальників із Чернівців

З початку дії безвізового режиму працівники турфірм не спостерігають значного збільшення кількості відпочивальників з біометричними паспортами.

Причин цьому декілька. Перша - літній сезон відпусток лише розпочався, друга — багато хто ще роздумує над тим, чи варто робити біометричний паспорт, розповіли кореспондентові molbuk.ua працівники турфірм у Чернівцях.

-Сезон лише розпочався, тому поки що немає великого напливу відпочивальників, - зазначає менеджер по туризму одного з туроператорів у Чернівцях Ксенія КОЦАБЮК. - Більшість ще їдуть зі старими візами. І кажуть, що ще будуть думати, чи потрібні їм біометричні паспорти. Особливо це стосується бізнесменів, які їдуть із діловою метою.

"Зросли ціни на європейський сервіс"

Найпопулярнішими країнами для відпочивальників із Буковини, як і попередніми роками, залишаються не країни ЄС, а Єгипет та Туреччина. Тим паче, що для поїздки до Туреччини зараз достатньо лише ID-картки, а з Чернівців є авіарейс.

- Наші люди люблять відпочинок у форматі “all inclusive”, - зауважує Ксенія Коцабюк. - Щоби пляж був приватним і не треба було платити за шезлонги. Тож Туреччина у списку туристів — номер один. Тим паче, відкрився чартер із Чернівців. Це дуже зручно для сімей з маленькими дітьми та людей похилого віку, яким важко долати відстані в 300-500 кілометрів до аеропорту. Також популярний Єгипет. Відзначаємо цьогоріч підвищення рівня цін на сервіс у Європі. Значно підвищилися ціни також на турецький сервіс. А от на екскурсійні тури до Європи безвіз вплине позитивно. Ціни на ці тури будуть набагато дешевшими.
Щодо країн ЄС, поїздка до яких без віз стала тепер можливою, то вони не такі популярні.

-Відпочинок у деяких європейських країнах, як правило, має медичний характер, - каже Ксенія Коцабюк. - До прикладу, на курорти у Карлових Варах чи Маріанських Лазнях у Чехії їздять переважно у зимовий період.

Працівниця турфірми зізнається, що безвіз дещо перебиває їм бізнес, тому що дехто почав їхати на власний ризик, не звертаючись за допомогою до туроператорів.

-Безвізовий режим дуже спростив відвідування європейських країн для наших громадян, і це призвело до того, що багато хто займається бронюванням самостійно, - розповідає Ксенія Коцабюк. - Виходить, що безвіз нам трохи перебиває бізнес. Та постійні клієнти, які хочуть гарного сервісу, все одно бронюють свої путівки заздалегідь. Бо це хибна думка, що ви приїдете самостійно до місця призначення і там абсолютно все на вас буде чекати. Також не варто забувати, що є певні правила перетину кордону і різні нюанси.

"Можуть повертати з кордонів"

Працівниця турфірми прогнозує, що туристів, які їдуть самі, можуть очікувати повернення.

- Треба мати бронювання авіаквитків, помешкання. Ніхто з прикордонників не буде слухати розмов про те, що “я приїду і буду проживати в якомусь готелі”. На руках треба мати бронювання. Цим ми тепер вже й починаємо займатися — створюємо повний супровід документів для виїзду за кордон. Люди повинні бути застраховані, знати, куди їдуть і скільки часу там збираються перебувати, - каже працівник турфірми.

Менеджер туристичного бюро у Чернівцях Олександра МАКОВИК стверджує, що ціни на страховки зросли майже удвічі. Через це тим, хто часто перетинає кордон, невигідно виготовляти біометричний паспорт, а краще їздити за старими візами.

-Багато людей залишилися на простих паспортах і далі відкривають візи, - каже О. Маковик. - Їм там вигідніше, особливо тим, хто часто їздить у справах. Щоразу платити за страховку, робити бронь... Їм немає сенсу. Інколи ту страховку на кордоні питають, а інколи й не дивляться. Це залежить від того, як вирішить прикордонник. Тобто якщо брати страховку на рік, то вигідніше відкривати візу. Якщо для разової подорожі — краще скористатися правилами безвізового режиму.

Найпопулярнішими країнами ЄС, до яких тепер можна потрапити без віз, є Іспанія та Греція.

-У напрямках Греції багато справді хороших готелів, і майже всі вони заброньовані на липень, - каже О. Маковик. - Дуже цікавляться відпочинком у Чорногорії, Албанії. Хоча ці країни й раніше були безвізовими. Кажуть, там доволі непогано.

-Загалом я би не сказала, що щось кардинально змінилося, - додає працівниця турфірми.- Можливо, тому, що більшість зробили раннє бронювання ще на початку весни. У деяких ще відкриті візи. Моя думка — ситуацію буде видно восени, коли почнуться екскурсії до Європи.

На запитання, чи стало тепер туроператорам простіше працювати, Олександра Маковик відповідає заперечно: “Навпаки, нам тепер складніше, зараз люди ставлять по сто питань, дуже хвилюються. Бо мало знають про правила безвізу. Тож часу це займає більше".
Редактор: Галина Олійник
24-06-2017, 14:41
Коментарів 0 Переглядів 9 589

Теги -
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Ця вистава передбачена як для дорослих, так і для дітей


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.