RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Все, як у солдата»: офіцери запасу з Чернівців – про перші дні служби


Племінникові міського голови Чернівців Павлові Каспруку та в.о. начальника відділу охорони культурної спадщини, яких днями відправили на військову службу у рамках призову офіцерів запасу, задоволені армійською їжею. Загалом перші дні навчання у академії сухопутних військ у Львові справили позитивні враження на чоловіків.

Про це вони розповіли кореспондентові molbuk.ua

– Ми перебуваємо у Львові на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана П. Сагайдачного, – каже 33-річний Василь Михайлюк. – Сюди прибули офіцери запасу з усіх куточків України – Волині, Одеси, Ужгорода, Черкас, Києва. Усіх їх розподілили за спеціальністю навчальними корпусами. Я потрапив до взводу виховної роботи, бо саме за цією спеціалізацією навчався на військовій кафедрі в університеті. Разом зі мною – ще один випускник ЧНУ, юрист за фахом. Умови тут нормальні, мешкаємо у кімнатах офіцерського типу. У кожній – по п’ятеро осіб. Харчування досить пристойне. На ранок та обід – м’ясні страви, на вечерю – риба. Скаржитися немає на що. Є гаряча вода, душ, лазня. У перший же день нас забезпечили усією амуніцією – видали камуфляж, кепку, берци.

Розпорядок дня – як у війську, провадить чиновник. "Підйом – о шостій. Потім ранкова гімнастика, гігієнічні процедури на кшталт "митися-бритися", далі шикування на плацу. О восьмій ранку сніданок, через півгодини починаються заняття. Вони тривають до 13.45. Відбуваються парами, між ними п’ять хвилин перерви, велика перерва – 15 хвилин. Обід о пів на третю. Далі до п’ятої вечора – самостійна підготовка з предметів. Ввечері маємо вільний час. У цей період можна вийти погуляти містом. О восьмій – вечеря, о десятій – відбій. Поки що ніхто не запізнювався, не порушував дисципліну. Усі люди дорослі, усі все розуміють. Адже тут люди від 22 до 43 років".

Запитую Василя Михайлюка, чи зважає хтось там на статус у цивільному житті.

– Ні, у нас тут усі однакові, ніхто не має привілеїв, – стверджує екс-чиновник. – Ніхто ні до кого зверхньо не ставиться.

Повноцінні заняття лише почалися, тому про них скласти враження поки що важко, каже В. Михайлюк. "Але судячи з перших днів, навчання досить цікаве. Закріплюють як уже відому інформацію, так і розповідають щось нове, з урахуванням бойового досвіду останніх років".

Зі Степаном Руденком та Павлом Каспруком пан Василь поки що не бачився, бо всі – у різних взводах. Чоловік сподівається, що побачаться на початку липня, коли почнуться відправки на полігони. Додому обіцяли, що відпускатимуть.

– У суботу до обіду в нас навчання, а потім казали, що можна буде поїхати додому. Головне – щоби в понеділок о сьомій ранку бути на місці, – каже В. Михайлюк. – Я вже написав рапорт керівництву. Сподіваюся, що відпустять.

Цікавлюся, чи не напружує те, що тепер на кожен крок треба просити дозволу.

– Так, є певний дискофорт, – зізнається чоловік. – Проте до всього звикається.

Павло Каспрук потрапив до саперного взводу. Він теж хвалить армійську їжу.

– Годують нормально – є і картопля, і салат з капусти, і риба. Але дуже багато шикувань, перегуків, збирають по кілька разів на день, постійно ганяють. Гаряча вода – на перших десять людей. У формі спекотно. Берци жорсткі, вже натерли мозолі на ногах. Одне слово, все, як у звичайного солдата, – каже Павло.

Загалом із Буковини відправили 15 офіцерів запасу. Із них одного направили до Одеси, іншого до Києва, решту 13 – до Львова. Вони навчатимуться в Академії сухопутних військ протягом трьох місяців, після цього будуть розподілені по військових частинах. У бойових діях у зоні АТО участі брати не будуть – хіба що за власним бажанням. Загалом служба триватиме протягом 18 місяців.

Нагадаємо, шістьох офіцерів запасу відправили днями з Чернівців на військову службу. Серед них – директор департаменту економіки міськради Степан Руденко, виконувач обов’язків начальника відділу охорони культурної спадщини Василь Михайлюк та племінник мера Олексія Каспрука Павло Каспрук.
Редактор: Галина Олійник
23-06-2017, 21:20
Коментарів 0 Переглядів 3 792

Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!