Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
У Чернівцях полуниця дешевшати вже не буде

Сезон полуниці завершується, тож дешевше, як продають сьогодні - за 30-40 гривень за кіло на роздрібних ринках Чернівців, ягода коштувати навряд чи буде.

До того ж, врожай ягід цього року виявився не такий великий, як очікувалося на початку сезону.

– Хоча заклали ми гарні сорти полуниці, витратили багато праці на вирощування, догляд, цього року врожай ягід виявився не значним, – розповідає фермер із села Перебиківці на Хотинщині Леонід ЛУК’ЯНИК, який спеціалізується на ранній полуниці. – За тиждень-два сезон полуниці завершиться.

Йдеться про ранню ягоду, яку традиційно більше вирощують у наших господарствах. У кількох виробників є такі сорти ягоди, які дають врожай безперервно аж до осені, але таких мало. На Буковині не прийнято такими сортами займатися. Крім того, вирощування і догляд полуниць – це дуже витратна справа. Засадити кущі – це лише незначна частина роботи.

А от зберегти ягоду, добитися гарного врожаю і зібрати – це чималі труди. Бо все це вимагає ручної праці. Хоча існує і така техніка, але вона коштує дуже дорого, для нашого дрібного фермера – це непідйомна річ. Та й техніку для збору ягоди не вигідно запускати на малі плантації – 30-40 соток. Із десяток людей за дві-три години можуть зібрати стиглу ягоду.

Фермер розповів, що попит на ягоду великий, тож і ціна не може бути мала. Навіть із південних Херсона та Миколаєва приїздять до Перебиківців за полуницею. Тамтешні люди кажуть, що через дощі не мають врожаїв полуниці, тож забирають її з Буковини по 30-32 гривні за кіло.

За словами фермера, полуниця – дуже ніжна ягода. Вона довго не стоїть. Тож продавці змушені її швидко реалізовувати, бо пропаде.

Відтак навряд чи цього сезону ватро очікувати зниження ціни на полуницю. Наразі на ринках Чернівців кіло ягоди продають по 30-40 гривень (на гуртовому ринку на Зеленій – дешевше). Було кілька днів, коли продавці дещо знизили ціни до 25 гривень, але пішли дощі і полуниця подорожчала.

Щоправда, за бажання можна знайти дешевшу у людей, які намагаються швидко збути полуницю. Так, у вівторок вранці, 13 червня, на ринку "Центральний" продавці з Хотинщини пропонували солодку, крупну полуницю за 23 гривні. Люди скуповували у них по кілька кілограмів і навіть брали ящиками.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
14-06-2017, 19:06
Коментарів 0 Переглядів 1832

Новини партнерів:
У Чернівцях директора школи звинувачують у побитті учня
Батьки хлопця звернулися до правоохоронців, директор же запевняє, що не чіпав дитину
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Loading...
Вперше у Чернівцях "Showroom Giorgio Graesan & Friends Всесвіт декору" (на правах реклами)
"Showroom Giorgio Graesan & Friends Всесвіт декору", що відкриється у Чернівцях 29 жовтня, – перший у нашому місті і унікальний досить об’ємним комплексом послуг з оздоблення та дизайну приміщень
Готуємося до холодів: 7 помічників з утеплення у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі пропозиції 7 помічників з утеплення у Чернівцях
Нацпарки: міфи та реальність

З 80-х років розпочалася епоха створення національних природних парків, які за своєю сутністю та територіальною структурою кардинально відрізняються від заповідників
Гаражі vs Автосервіси: кому краще довірити своє авто (на правах реклами)

Чоловіки діляться на два типи: ті, хто ремонтують машини "на гаражах", та ті, хто надає перевагу автосервісам. Що із цього краще — важко сказати на перший погляд. Тож спробуємо розібратися і дати відповідь на вічне запитання: гаражі чи автосервіси?
Ресторани Чернівців запрошують на День міста! (на правах реклами)

У ці дні на кухнях міських і приміських ресторанів, барів, кафе усе вариться, смажиться, печеться, коптиться, шкварчить, кипить, настоюється – Чернівці готуються приймати гостей.