RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)


Спочатку 22-річна Марієла Чапук із села Тарасівці Новоселицького району малювала портрети, потім почала займатися дизайном інтер’єру і розмалювувала стіни. Та вже понад рік дівчина опанувала нову техніку і малює на одязі та сама його моделює, прикрашаючи цікавими аплікаціями ручної роботи. Речі ручної роботи дівчини унікальні, в єдиному екземплярі. Роботи дівчини замовляють із різних куточків світу.

Про ідею і стартовий капітал. Марієла малює з 18-річного віку. Від картин та портретів перейшла до розпису стін. Зароблені гроші від першої роботи і стали стартовим капіталом для дизайнерського бізнесу дівчини.

– Моя перша серйозна робота – це розмальовка стін одного ресторану в Україні. Це було дуже відповідально, та я впоралася. Тоді я заробила перші серйозні гроші – 1800 євро, – пригадує художниця.
Два роки дівчина жила у Греції і займалася дизайном там. Марієла мріяла малювати на одязі та аксесуарах давно, та не могла знайти потрібних матеріалів та якісних фарб для цього. Їй запропонували розмалювати стіни одного закладу в Мілані. Замовницею виявилася "добра фея" Гання, яка випадково вгадала із подарунком для талановитої художниці.
– Коли я приїхала за гонораром, жінка подарувала мені пакунок, у якому виявилися такі фарби, які я шукала. Це доля, чи що? Я не могла повірити в це, – ділиться дівчина.

Спочатку дівчина випробувала фарби на серветках, постільній білизні, шторах. Для кожної тканини є різна фарба. Коли побачила, що фарба добре тримається, наважилася розмалювати першу сукню.

– Перша сукня була чорна з білою квіткою. Мої перші сукні були саме із тим малюнком квітки, каже.

Про реалізацію. Коли дівчина помітила, що на її роботи є попит, вона почала активно створювати нові й нові образи. Вона вибирала готові фасони одягу та доповнювала їх своїми малюнками. Вона також може розмалювати речі, які клієнти самі приносять. Сукні планує продавати саме у Чернівцях, адже вважає, що в українок витончений смак.

Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)
Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)
Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)
Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)
Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)
Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)
Буковинка розмальовує речі та сама створює нові моделі одягу (ФОТО)


– Я роблю те, що носила би сама. Люблю гарний одя
г, елегантний, грайливий, з цікавими елементами. У Європі його немає і рідко хто таким цікавиться. Вони носять простіші форми одягу. Проте замовлення були. За кордоном я продаю речі через Інтернет-магазин. Найвіддаленіше замовлення надійшло із Флориди, – каже дівчина.

Окрім суконь, блузок, спідниць та піджаків, дівчина малює на взутті та на сумочках. Сумки вона купує в Італії у виробника, в якого замовляють товар найвідоміші бренди. У Мілані вже відкрилася точка, де можна знайти готові роботи дівчини.
– У мене є свій куточок у магазині, звідки я купую сумочки. Домовилася із власниками, що розмалюю їх і принесу на продаж. У мене свій відсоток від роботи, у них від продажу та надання мені площі. Це мій перший успіх, яким я пишаюсь, – каже дівчина.

Про плани. Зараз дівчина почала активно готувати нові колекції одягу, не з малюнками, а з аплікаціями ручної роботи. Речі з нової колекції "розлітаються" дуже швидко.

– Я відвідую виставки у Мілані, де можна купити цікаві аплікації ручної роботи від дизайнерів з усього світу. Тепер, якщо й купую готовий одяг, то не вибираю з того, що є. Спочатку малюю ескізи майбутнього образу. Або моделюю річ так, як мені треба, або ж шию "з нуля". Я почала співпрацювати із швачкою. Тепер я можу пропонувати дійсно свій продукт, я цього давно прагнула. Ніколи не позичала грошей, вкладаю у роботу гроші, які сама ж заробила. Часто буває так, що гонорар від розпису стін вкладаю у майбутні сукні.

Сукні Марієла виготовляє в єдиному екземплярі. Клієнти знаходять дівчину через її соціальні мережі, також у неї є сайт, де можна переглянути речі, які є в наявності. Її речі коштують від 40 до 150 євро. Каже, більшу ціну не ставить, адже не хоче обманювати своїх клієнтів.

– У кожної дівчини має бути ідеальна сукня, щось особливе, зшите спеціально для неї. Я хочу, аби мій продукт був доступний всім. Кожна дівчина незалежно від соціального статусу і матеріальних можливостей хоче дизайнерську річ, і вона на це заслуговує, – каже Марієла.

Найближчим часом дівчина планує організувати дизайнерські покази своїх суконь у Чернівцях. Впевнена, що з часом тут з’явиться і її власний шоурум та брендовий магазин. Дівчина не сумнівається в успішності її справи, адже у Чернівцях схожого продукту більше ніхто не пропонує.
– Я вірю, що у мене все вийде, адже я люблю свою роботу і віддаюсь їй повністю. І не важливо, що я з села. Нам навіюють стереотипи, що великі перспективи тільки в тих, у кого великі можливості. Я ж вважаю, що досягнути світового успіху може кожен, хто буде сумлінно працювати і пропонувати щось унікальне.

Діана ВАТАМАН
Редактор: diana_vataman
10-06-2017, 12:22
Коментарів 0 Переглядів 10 429

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.