RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Більшість тяжких злочинів на Буковині – побутові

Щоправда, кількість злочинів залежить від площі району і кількості населення. Тож найбільше правопорушень фіксують у Сторожинецькому районі, а найменше – у Герцаївському.

Торік в області зафіксували трохи більше 8000 злочинів. У поліції хваляться, що це істотне зменшення порівняно з 2015 роком, коли зареєстрували понад 9000 кримінальних правопорушень.

Так, за інформацією відділу зв’язків із громадськістю обласної поліції, торік стало менше вимагань, навмисних убивств, грабежів, шахрайств та крадіжок автомобілів. Натомість збільшилася кількість крадіжок, розбійних нападів та випадків нанесення важких тілесних ушкоджень.

Зростає жорстокість у суспільстві

У поліції кажуть, що аналізували причини зростання кількості цих злочинів. Та запевняють – згідно з дослідженнями, причини росту здебільшого мають соціальне та економічне підґрунтя, а не відбуваються через розгул злочинності.

Зокрема більша кількість тяжких тілесних ушкоджень – результат побутових конфліктів, скоєних під час розпивання спиртних напоїв, на ґрунті ревнощів та росту нетерпимості та жорстокості в суспільстві.

Як приклад, в обласній поліції наводять трагічний випадок у селищі Путила, де дружина зарізала свого 25-річного чоловіка через ревнощі. Під час застілля та розпивання алкоголю, вона завдала кухонним ножем йому кілька поранень. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер…

Що стосується квартирних крадіжок та розбійних нападів, то значну їх частину на Буковині скоїли злочинці з інших регіонів держави.

Більше населення – більше злочинів

За кількістю зареєстрованих злочинів Чернівці, звісно, є абсолютним "рекордсменом". Показники тут більш, майже у 10 разів перевищують найближчого "переслідувача" та складають понад 4000 зафіксованих правопорушень.

Серед районів області своєрідним лідером є Сторожинецький район. Торік тамтешні правоохоронці зафіксували 518 злочинів. Слідом за ним ідуть Кіцманський (496) та Глибоцький (397) райони. Найменше злочинів фіксували у Герцаївському районі – 169.
Щоправда, кількісний показник не завжди відображає реальну картину злочинності. Так, "найкримінальніша" Сторожинеччина є найбільшим районом області, як за площею, так і за кількістю населення. Водночас, найбільш "мирний" Герцаївський район є найменшим за площею.

А от за рівнем зростання злочинності першість утримує Кіцманський район, в якому за рік кількість злочинів збільшилася на 53 випадки. Варто відзначити, що Кіцманщина два роки поспіль посідає ще й друге місце за кількістю зареєстрованих злочинів. Представники Кіцманського відділу поліції пояснюють це великою густиною населення – тут на квадратний кілометр проживають 115 осіб, у той час, як на удвічі більшій за площею Сторожинеччині – 84.

У Сторожинецькому ж районі "лідерство" у статистичних показниках пояснюють площею та кількістю населення.

Що кажуть правоохоронці

"Немає такого, що в одному селі б’ються щотижня, а в іншому ні"

Іон ШАЛАР начальник Сторожинецького відділу поліції:

– Сторожинецький район – найбільший. Тож і роботи в нас теж більше, ніж у колег з інших районів. Проте, якщо порахувати кількість кримінальних правопорушень на душу населення або на квадратний метр, запевняю вас – Сторожинецький район не буде виокремлюватися з-поміж інших.
Не можна виокремити і найбільш проблемні села. У нас немає такого, що в одному населеному пункті б’ються щотижня, а в іншому не трапляється жодного злочину. Села приблизно рівні за показниками. Адже ми не маємо проблематики, подібної до окремих районів Рівненщини, де процвітає незаконний видобуток бурштину і між "чорними" копачами відбуваються справжні війни.
Що стосується збільшення кількості злочинів, воно щороку змінюється незначно та постійно коливається у межах статистичної похибки – з року в рік їх стає на кілька більше або на кілька менше.

Злочинність по районах Буковини

3656 кримінальних правопорушень розслідувано
3132 злочинця підозрюють у криміналі


1992 притягнуто:
251 серійний крадій квартир та будинків
152 через незаконний обіг наркотиків
74 грабіжники
67 автовикрадачів
64 хулігани
38 шахраїв
36 розбійників
34 через тяжкі тілесні ушкодження
19 убивць

Зменшилося (%)

Вимагань – на 61,5
Навмисних убивств – на 46,2
Грабежів – на 31
Шахрайств – на 10,7
Автокрадіжок – на 5,3

Збільшилося:
Крадіжок (3768/3710)
Тяжких тілесних ушкоджень (31/25)
Розбійних нападів (30/26)

Підписуйтесь на новини "МБ" у Facebook
Редактор: Sasha_Yu
20-05-2017, 18:25
Коментарів 0 Переглядів 2 411

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.