RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькі патрульні розповіли, коли мають право зупиняти авто

"Мене зупинили поліцейські без будь-яких причин. Ще й почали вимагати документи. Я намагався настояти на тому, що вони зупинили мене незаконно. Але показати посвідчення та техпаспорт все ж довелося, бо на мене хотіли оформити протокол", – скаржиться водій Валерій.

Інший автомобіліст заявив мені, що такі випадки нібито стали нормою. І полісмени масово зупиняють авто просто так.
У патрульній поліції спростовують такі чутки серед водіїв. За словами полісменів, водіїв зупиняють переважно через порушення правил.

– Але ж яка різниця – зупиняти через значне перевищення швидкості чи за непідсвічений номерний знак або розмови по телефону в русі? Закон для всіх однаковий. Тож ми повинні реагувати та зупиняти порушника, незважаючи на важкість порушення, – кажуть в управлінні патрульної поліції.

Згідно з практикою, найбільше автомобілістів зупиняють саме через незначні порушення. Левову частку зупинок транспортних засобів складають неправильно закріплені, неосвітлені, забруднені номерні знаки, непрацюючі фари, незакритий багажник та розмови по телефону. Саме тому водії часто вважають, що їх зупинили ні за що або щоби причепитися.

Також полісмени нерідко зупиняють авто через підозри в тому, що водій за кермом напідпитку. Аби зупинка не була безпідставною, полісмени знімають процес зупинки нагрудною камерою, аби потім мати докази, що поведінка машини на дорозі справді викликала сумніви в тверезості водія: транспорт не міг рівно тримати дорогу, вихляв у різні боки тощо.

Крім випадків порушення правил, полісмени мають право зупиняти авто, якщо є підозра, що воно у розшуку. Або коли потрібна допомога третім особам.
У прес-службі управління патрульної поліції розповідають – полісмени аж у дев’яти причинах мають право зупиняти транспортний засіб. Натомість зупиняти просто для перевірки документів вони не мають права.

Коли полісмени мають право зупиняти автомобіль
1) якщо водій порушив Правила дорожнього руху;
2) якщо є очевидні ознаки, що свідчать про технічну несправність авто;
3) якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення ДТП, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об’єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення;
4) якщо транспортний засіб перебуває в розшуку;
5) якщо необхідно здійснити опитування водія чи пасажирів про обставини вчинення ДТП, кримінального чи адміністративного правопорушення, свідками якого вони є або могли бути;
6) якщо необхідно залучити водія транспортного засобу до надання допомоги іншим учасникам дорожнього руху або поліцейським або як свідка під час оформлення протоколів чи матеріалів дорожньо-транспортних пригод;
7) якщо уповноважений орган державної влади прийняв рішення про обмеження чи заборону руху;
8) якщо спосіб закріплення вантажу на транспортному засобі створює небезпеку для інших учасників дорожнього руху;
9) порушення порядку визначення і використання на транспортному засобі спеціальних світлових або звукових сигнальних пристроїв.
Поліцейський зобов’язаний поінформувати водія про конкретну причину зупинення з детальним описом підстави зупинки, визначеної у цій статті.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Sasha_Yu
18-05-2017, 01:39
Коментарів 0 Переглядів 2 867

Теги -

Пожежу помітили сусіди, проте вже тоді, коли полум'я охопило весь будинок

Захисник загинув, а на його гроші було куплено дрони та автомобіль
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі
Через теплу погоду тюльпани розквітли майже на 20 днів раніше


“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Навіщо сушити голову марними переживаннями, якщо ще до настання свят встигаєте взяти участь у практичних майстер-класах із великодньої випічки на дріжджах та заквасці — "Пасхальна випічка – Panettone" та "Сучасні традиції Великодня" від професійної кулінарно-кондитерської школи Chef Arts School.