RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Клони Вєрки Сєрдючки, книги через металодетектор, квитки за 8000 гривень, - враження чернівчанки від Євробачення

І вдень і вночі центр Києва гуде як у вулику – на вулицях людно, весело. Столиця святкує Євробачення-2017.

У центрі Києва, на вулиці Хрещатик, розташоване величезне "Євромістечко" із "начинням": сцена, фанзони, фудкорт, величезний екран, де транслюють виступи, банери з логотипом Євробачення, зображенням конкурсантів. Біля них радо фотографуються іноземці. Також є торговельні точки з сувенірами, традиційними стравами (одні лиш "varenyky" чого варті), а також безліч волонтерів та патрульних.

Перевіряють навіть книги

Вхід у містечко вільний, але перевіряють всіх без винятку, хоч би скільки за день заходити – все одно перевірять, як вперше. Усі речі – сумки, ключі, телефони – гості залишають на столиках поруч та проходять через металодетектор. Поліцейські запитують: "колючі-ріжучі предмети, газові балончики і так далі є?".

– Немає нічого, – кажу. – А граната? – Теж немає. – А чого? – посміхається чоловік у формі. – Сьогодні не взяла, – жартую.

Посміялися, але сумку поліціянт все ж перевірив. Навіть попросив відкрити чохол для окулярів.

У дівчини перевірив книгу: "Що це? Психологія? Я коли вчився, ніколи психологію не розумів".

У євромістечко завітав черговий клон Вєрки Сєрдючки: усі почали фотографуватися з нею (чи з ним?), особливо іноземці були у захваті. Вєрка-артист радо позував для камер, охоче фотографувався з поліцейськими. Утім, за хвилину усі повернулися на свої пости і продовжили перевіряти речі.

Сувенірні суперціни

Переможниця торішнього Євробачення Джамала у містечку розташувала свій музей. У середині на манекені висить її сукня, ефектно підсвічена знизу, мікрофон у скляній коробці, плакати, футболки, чохли для телефонів із фото артистки та рядками її пісень. Одна жінка саме вибирала футболку і попросила перекласти надрукований текст з англійської. Та, коли почула ціну, передумала: "Скільки? 350 гривень? Я думала, 150. Ні, не треба".
Сувеніри, за словами продавців, більш популярні серед українців, аніж серед гостей країни. "Наші роблять із цього культ. Іноземці приїжджають подивитися, відпочити, набратися вражень, отримати нові емоції, – пояснює продавець сувенірів. – Їм подобається тут. Кажуть, що наші ціни для них дріб’язкові. І дівчата гарні".

Браслет із символікою Євробачення коштує 100 гривень, таке ж кольє – пластмасові кульки, загорнуті в тканину із малюнком – 150. Хоча якість – так собі. Але їх часто купують.

У євромістечку завжди гамірно. Лунає музика, проводять конкурси, розважальну програму для гостей. Незважаючи на те, що погода швидко змінюється: від спекотного сонця до холодного вітру і, навіть, сніг випав, людей тут чимало. Цим користуються різні дистриб’ютори: за перші п’ять хвилин перебування у фанмістечку мені тричі намагалися продати картки мобільного оператора, електронний гаманець за акцією та ще якісь рекламні пропозиції. Промоутери кажуть, що з іноземцями спілкуватися легко, вони розмовляють переважно ламаною російською. Якщо ж кажуть англійською, що "I don’t understand you" ("Я вас не розумію"), вуличні продавці навіть не витрачають час на пояснення, переключаються на іншого клієнта.

Щоправда, неприємно кидається у вічі витоптана клумба біля велетенських букв Evrovision. Нещодавно вона виглядала яскравою, милувала око. Та людей це мало хвилювало – вони тут фотографуються.

Концерти – просто клас

Студент В’ячеслав придбав квиток на перший півфінал за 250 гривень (коштували від 200 до 8000 грн), але місцем задоволений. Каже, сцену було добре видно.

– Концерт – просто супер, кращого ще не бачив, хоча багато де побував. Сцена та екран за нею передавали неймовірні кольори – просто клас, піротехніка, ведучі, зйомки – на вищому рівні! Конкурсанти показували все, що могли, скажу що голоси у них шикарні, а в поєднанні із виставою (танці, спецефекти) –дивовижне шоу. Ще особливо мене вразили "листівки", які показували перед виступами учасників, вони змушували мене посміхатися.
Також я зробив фото з конкурсантом з Ірландії. Чув враження багатьох іноземців: вони говорили, що Україна їм подобається – хороша їжа, люди, ціни. А про виступи – говорили, що вболівають за свою країну, а ще за Португалію, Італію та Вірменію, – зазначив хлопець.

Загалом усі іноземці хвалять Київ і Євробачення. Чимало з них зізнаються, що добре знають про війну в Україні, але свідомо приїхали сюди, не бояться.

Анастасія НАГІРНЯК

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Lina
12-05-2017, 20:21
Коментарів 0 Переглядів 3 251


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!