RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

До мера приходять просити автобусів і... погомоніти, - репортаж з прийому Каспрука

Двічі на місяць міський голова Чернівців Олексій Каспрук веде прийом громадян. З чим звертаються до мера чернівчани, почула кореспондент "МБ".

У понеділок, 20 лютого, Олексій Павлович традиційно проводив прийом чернівчан. За графіком прийом має розпочинатися о 16.00. Проте мер затримався на півгодини. Але причина була поважна: у філармонії вшановували Героїв Небесної Сотні. Коли я близько 17-ої години увійшла до зали, де своєї черги очікували чернівчани, побачила біля десятка людей. Тут були і жінки з маленькими дітьми, і люди поважного віку.

Відвідувачі селфляться з мером

– Тут мер проводить прийом? – запитала я. – Он там, – вказали мені на двері до невеличкої кімнати у 105 кабінеті. – Але якщо хочете на прийом, треба записатися, – і простягли мені аркуш паперу, на якому вже було видрукувано 22 прізвища. – А чому так мало людей? – цікавлюся. – Зараз ще підійдуть, не хвилюйтеся! – запевнили мене.

Заходжу до невеличкого кабінету, де мер приймає людей. На той момент він уже встиг прийняти чотирьох чернівчан. На прийомі разом з мером працівники міськради, серед них — радник міського голови на громадських засадах з соціальних питань Аліна Круглецька. На столі – дві пляшки мінеральної води і тарілка з льодяниками.

Людей приходило багато, всі з різними настроями та проблемами. Хтось спокійно викладав суть справи і ввічливо просив мера допомогти. Інші починали звинувачувати міського голову мало не у всіх смертних гріхах. Наприклад, одна з відвідувачок заявила, що Олексій Каспрук дав наказ одному з телеканалів її ображати у своєму сюжеті. "Ви би послухали, скільки вони всілякої гидоти про мене щодня говорять, то ви би зрозуміли, що я жодних указів їм не даю", – відповів міський голова.
Найчастіше люди зверталися з майновими питаннями. Одна жінка, мати трьох дітей, серед них син-учасник АТО, попросила допомогти з приватизацією балкону загального користування. Проблема полягала в тому, що мешканці однієї з квартир у цьому будинку були проти.

– Боюся, я тут вам нічим не можу допомогти, – чесно зізнався мер. – Бо потім мешканці тієї квартири подадуть до суду і на вас, і на міську раду. Але будемо думати. Чекайте дзвінка, до вас прийде комісія.

Також прийшли мешканці Роші – делегація з кількох чоловік і навіть хлопчика-школяра. До нього першим мер і звернувся: "Привіт, козаче! Ти що, лише зі школи? Чому так пізно?" І простягнув хлопчикові цукерку. Тим часом дорослі розповіли, з чим прийшли:

– Олексію Павловичу, ми вас дуже любимо і поважаємо, вся Роша вас підтримує, – почала одна з жінок. – Люди навіть хочуть підписати лист, що вам не дають працювати на повну силу. Але допоможіть нам. Колись до наших вулиць – Заставнянської та Стрийської – їздило шість маршруток №6. А тепер їздить лише дві, а то й одна. Та й то вони завжди вщент забиті пільговиками так, що ні наші діти, ні ми не можемо в них зайти. Набиваються по 45-50 осіб. Таке враження, що везуть не людей, а скотину. Доводиться саджати своїх дітей у таксисті. У нас пропозиція – дати три маршрутки на Заставнянську і одну на Стрийську.

Олексій Каспрук пояснив: "У перевізників – монопольний зговір. Ми оголосили нові конкурси. Проте жоден перевізник не подався на маршрут іншого. От, наприклад, "Багіра". Це 19 маршрут, це мій колишній округ. Постійно скарги на цей маршрут. Але прогнати її повністю, не маючи своїх автобусів, я не можу. Тільки у разі підвищення тарифів можна щось вимагати, тоді конкуренція з’явиться. Але якщо підвищувати тарифи, то здійметься галас, мовляв, люди заледве виживають, а ви підвищуєте тарифи, накладаємо мораторій!"

Наостанок мешканці Роші зробили селфі з мером, а хлопчикові мер потис руку.

"Щяс грохну!"

Та "найцікавіше" було, коли на прийом завітав помічник депутата міської ради від фракції "Свобода" Назара Мокловича Веніамін Юдицький. Він зайшов разом із літнім чернівчанином Мірчею Михайловичем, який попросив у пана Юдицького допомоги у вирішенні складного майнового питання. Проте замість того, щоби допомогти чоловікові, Веніамін Юдицький почав демонструвати міському голові свої фотографії з відпочинку. І раптом помітив, як один із працівників мерії, усміхався. Це роздратувало відвідувача і він грубо почав кричати на працівника та погрожувати йому.

– Че ти ржешь, козел? Че ти ржешь, щяс грохну! – почав кричати Веніанмін Юдицький на працівника міськради.
Врешті Олексій Каспрук викликав поліцію. Патрулі прибули за десять хвилин і взяли в усіх пояснення. Через цей інцидент довелося затримати прийом громадян на 40 хвилин.

Мер відмовився писати заяву на В. Юдицького, зауваживши, що йому достатньо буде, якщо надалі В. Юдицький не перешкоджатиме проводити прийом громадян. З помічника депутата взяли пояснення і вивели з міської ради.

Багатьох своїх відвідувачів мер вже зустрічає як старих знайомих. Наприклад, Оксану Петрівну (ім'я та по-батькові змінено – авт.). Цю бабусю невеличкого зросту працівники мерії пам’ятають ще з часів мерства Миколи Федорука. Вона не пропускає практично жодного прийому Олексія Павловича. І щоразу приходить з однією й тією ж проблемою. Та насправді бабуся навідується більше задля того, щоби погомоніти з мером. Нарікає на життя, на "сніг, такий чорний на дорогах Чернівців, наче ми живемо у якомусь шахтарському місті", на засилля барів та ресторанів. У мерії вже й жартують, що мер підпрацьовує ще й психологом, тільки йому за це ніхто не доплачує.

Прийом завершився близько 21.00. За цей час мер прийняв більше двох десятків відвідувачів, переглянув чимало документів, які вони приносили. Практично щохвилини йому хтось телефонував, проте мер не відривався від прийому на дзвінки. Випив півпляшки води і з’їв кілька цукерок.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
25-02-2017, 20:05
Коментарів 0 Переглядів 2 347

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.