RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Зцілилася коханням - наполегливість чоловіка витягнула дружину з коми

Півроку чернівчанка знаходилася між життям і смертю. У жінки билося серце, але не працював мозок. Із коми їй вдалося вийти дивом.

Чернівчанка Жанна Кавчук залишилася прикутою до інвалідного візка. Та вже навіть таке одужання лікарі називали дивом. Але ще більшим здивуванням медиків стало те, що жінка змогла підвестися на ноги.

Серцебиття не було 15 хвилин

Жанна впала в кому відразу після народження молодшої донечки Ангеліни. У такому стані жінка перебувала майже півроку.
"Лікарі казали, що Жанна і кількох тижнів не протягне. Вони дивилися на мене, як на дурника. Мовляв, жінка без мізків, а я тішуся, що ще жива. Я один був абсолютно впевнений, що із Жанною все буде добре, – розповідає чоловік Жанни Юрій КАВЧУК. – Ще й мусив підбадьорювати лікарів".

Другу донечку 40-річна Жанна Кавчук народжувала через кесарів розтин. Під час операції протягом кількох хвилин до організму жінки не надходив кисень. Як наслідок – частково зруйнована кора головного мозку. Як розповів Юрій Кавчук, у його дружини серце не билося 15 хвилин.

– Після пологів в операційній виник великий ажіотаж. Медики бігали, кричали "Дайте плазму...!", – пригадує Юрій. – Мені принесли новонароджену доньку, але до операційної ніхто не впускав і нічого не пояснювали. Лише через дві години один медик сказав, що операцію закінчують. І розказав усе, що відбувалося. Мовляв, дружина втратила три літри крові, а ще через те, що до мозку не надходив кисень, впала в кому. Лікарі пояснювали, що вони підтримують Жанну в так званому медикаментозному сні, щоб не відмовив якийсь орган, якщо вона відійде від свого стану.

Новонароджену донечку, яка під час пологів не постраждала, принесли Юрію майже відразу. Та в один момент чоловікові здалося, що його дитина не дихає.

– Дитина мене всього облизала, – каже чоловік. – Та згодом затихла і мені здалося, що вона припинила дихати. Я лише молився.

Врятували життя в останні дні

– Ніхто не давав шансів, що дружина житиме, – продовжує Юрій. – Дуже багато за Жанну молилися в різних країнах. Задля цього я навіть створив у соцмережі сторінку. У друзі добавляв багатьох священиків. Одна черниця мене дуже добре підтримала. Я після того повідомлення почувався набагато краще. Вона написала: "Юрію, молитимемось за Жанночку. Вона трішки відпочине і повернеться до свідомості, все буде добре...".

Коли надій на одужання жінки майже не було, до Чернівців приїхав польський консул.

– Від наших священнослужителів він дізнався про цю ситуацію, – каже Юрій. – Завдяки священикам, у Польщі знайшовся професор, який лікує хворих такого стану, як у Жанни. Планувалося, що польський професор приїде у Чернівці. Але він не зміг і запропонував відзняти на відео Жанну та спровокувати її реакції. Пам’ятаю око відкривав їй, проводив пальцем по підошві і так далі. Те відео на кілька хвилин ми відправили в Польщу.

Тим часом Жанні ставало дедалі гірше. Жінка постійно температурила, мала червоні плечі та пролежні до кісток.

– Тоді ми отримали відповідь від польського професора. Він сказав, що Жанна не безнадійна. Він дав нам рекомендації і матеріал, що ми маємо робити. Там були рекомендації щодо харчування та масажів.

Лікування за методикою польського професора дало результат уже за місяць. Жанна прокинулася з медикаментозного сну.
Щомісяця жінка проходить реабілітацію в Польщі.

– Куди ми тільки не їздили. Лікувалися і в Україні, і в Польщі. Це все потребує чималих коштів, але ми не здаємося, – каже Юрій Кавчук. – Коли Жанна лікується в українських санаторіях, то маленька донечка Ангеліна поруч. До Польщі ми не можемо брати дитину. В ці дні вона запитує: "А де мама?".

Протягом року реабілітації Жанна змогла досягнути неабиякого результату – жінка вже підводиться на ноги, може самостійно стояти, зробити кілька кроків.

– Лікарі лише розводять руками, кажучи, що таке зцілення – диво, – зауважує Ю. Кавчук. – Та ми продовжуємо лікування і віримо, що Жанна буде ще бігати.

Жанна та Юрій Кавчуки уже 20 років разом.

"Зараз я розумію, що я для Юрія – всесвіт, – зізналася Жанна КАВЧУК. – Це справді так. Він дуже мене підтримав і надалі підтримує".

До речі

Жанна Кавчук повинна пройти тривалий шлях реабілітації. В Україні якісної реабілітації практично немає. У київській клініці за 28 днів реабілітації потрібно заплатити майже 100 тисяч гривень. Жанна проходить реабілітацію в Польщі, тому що там дешевше.
Родина Кавчуків дякує всім доброчинцям і просить про подальшу допомогу.

Картка: 5168 7572 9074 3402
Кавчук Жанна Степанівна


Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: maryna_k
25-02-2017, 19:10
Коментарів 0 Переглядів 7 655

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги