RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Велика кількість брехні у ЗМІ роздратувала навіть Папу Римського, а міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров ввів слово "дебіл" в офіційний обіг світової дипломатії.

***
Надзвичайний і повноважний «дебіл» і скелет динозавра за 1,0 млн євро. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Папа Римський Франциск засудив велику кількість дезінформації в засобах масової інформації і назвав її "можливо, найгіршою шкодою, яку можуть нести ЗМІ". Він порівняв споживання суспільством фейкових новин зі схильністю до копрофагії. "ЗМІ мають бути зрозумілішими, прозорішими і не опускатися, вибачте на слові, до копрофагії, тобто постійного бажання розповідати про скандали й гидоти, навіть якщо це правда", - сказав Папа Фрациск.

Таким чином понтифік прокоментував скандал із публікацією недостовірних повідомлень під час виборчої кампанії в США, коли в соцмережах почали поширювати, що він нібито підтримував одного з кандидатів.

У прямому значенні слова, копрофагія (грец. κόπρος - "гній, фекалії" і φάγειν - "їсти") — поїдання власних або чужих екскрементів.

Тож поширення інформаційних технологій, спрощення доступу до інформації широких мас при загалом низькій їх грамотності, зниження якісного рівня ЗМІ та поява нових видів маніпуляції громадської думкою поступово перетворює населення Землі у суцільних інформаційних копрофагів. І жоден Папа тут не допоможе, як і далай-лама та патріарх Константинопольський. Люди хочуть споживати інформаційне лайно, тож і будуть споживати. Попит стимулює пропозицію, а пропозиція активізує попит.

***

Надзвичайний і повноважний «дебіл» і скелет динозавра за 1,0 млн євро. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Глава МЗС РФ Сергій Лавров на полях міністерського засідання ОБСЄ звернувся по-англійськи до оператора агентства Reuters, який опинилася поруч з ним, з питанням: "Чого тобі треба?" (What do you want?), після чого, роздратований відсутністю бажаної реакції, вже по-російськи, назвав того "дебілом". Це вже не перший випадок такої поведінки російського міністра.



11 серпня 2015 року Лавров під час підсумкової прес-конференції після переговорів з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейром дозволив грубий вираз з нецензурним словом на адресу присутніх.

"Дебіли, б*дь...", - буркнув собі під ніс глава російського МЗС.

Зрозуміло, що бойкот із приводу цього у світових дипломатичних колах російському міністру ніхто не влаштовував. Тож можна вважати, що слово дебіл стало офіційним у російській дипломатії. Тепер під нього можна змінити й дипломатичні ранги та посади в системі МЗС РФ. Наприклад, "Надзвичайний і Повноважний дебіл РФ", "Почесний дебіл РФ", "Генеральний дебіл РФ". "віце-дебіл Генерального дебільства РФ" тощо. Думаю. навряд чи би хтось дуже здивувався. Навіть самі росіяни.

***

Надзвичайний і повноважний «дебіл» і скелет динозавра за 1,0 млн євро. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Журналісти російського телеканалу Дождь знайшли нову "хату" президента-втікача Віктора Януковича. За їхніми даними, він нібито змінив осоружний провінційний Ростов на курортний район Сочі. У сюжеті телеканалу показано будівлю, яка за стилем нагадує житло Януковича в Межигір'ї.

Це нібито підтвердила місцева жителька: "Я тут живу, та ймовірно, за чутками народним, це дача Януковича - колишнього президента України".

Надзвичайний і повноважний «дебіл» і скелет динозавра за 1,0 млн євро. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Втім, за даними Генеральної прокуратури України, Віктор Янукович у жодному Сочі не мешкає. ГПУ, яка намагається допитати Януковича у справі розстрілу людей на Майдані, на своєму сайті опублікувала його ростовську адресу. Саме туди вона і відправила йому запит про допит. Тепер чекає відповіді. Але якщо Віктор Федорович - у Сочі, то хто ж тоді живе у Ростові, а якщо він у Ростові, то біля Сочі - теж він? Як тяжко бути багатим втікачем. Накупив хат. Усі тебе шукають, а знайти не можуть. Чи й не хочуть.

***

Надзвичайний і повноважний «дебіл» і скелет динозавра за 1,0 млн євро. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Уряд Венесуели оголосив про заміну найбільших купюр, номіналом 100 боліварів, на монети. Влада сподівається, що таким чином вдасться впоратися з контрабандою та дефіцитом продовольства. На обмін купюр відвели лише три доби. Зараз у Венесуелі на фоні найвищого в світі рівня інфляції бракує продуктів та інших товарів. Спекулянти скуповують дешеві товари і продають їх на чорному ринку. Ситуація з інфляцією погіршується з кожним місяцем. У листопаді вартість болівара на чорному ринку знизилася відносно долара на 60%. Зараз 100 боліварів – це приблизно два центи. Аби розплатитися в магазині або кафе, венесуельці носять повні сумки грошей.

За даними МВФ, у 2016 році інфляція в Венесуелі сягне 720%. У грудні Центробанк країни оголосив про намір випустити нові купюри номіналом від 500 до 20 тисяч боліварів.

Пам’ятається, у колишньому Союзі теж був такий експеримент –прем’єр-міністр Валентин Павлов у січні 1991 року видав розпорядження про вилучення впродовж трьох днів з обігу 50 і 100 рублів і заміну їх купюрами нового зразка. Нічого, крім зайвого ажіотажу і невдовлення людей це не викликало. Втім, як бачимо, справа Павлова живе навіть по той бік океану. Мабуть, із таким же ефектом і результатом.

***

Надзвичайний і повноважний «дебіл» і скелет динозавра за 1,0 млн євро. Огляд найдивніших новин минулого тижня


Майже повний скелет динозавра був проданий за більш ніж 1 млн євро на аукціоні у французькому місті Ліон. Кістки алозавра, зухвалого хижака на ім’я Кан, чий вид вимер 135 млн років тому, виявлені у 2013 році у формуванні юрського періоду Morrison у західній частині США. Скелет має понад 7,5 метрів завдовжки і 2,5 метра заввишки. Неназваний покупець є французом. Скелет залишиться у Франції і буде виставлений на загальний огляд.

Покупець, який зробив покупку телефоном, "хоче зберегти місцерозташування сюрпризом", – сказав прес-секретар аукціону.

У багатіїв свої примхи, як то кажуть.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: O.Mostipaka
12-12-2016, 19:37
Коментарів 0 Переглядів 2 510

Є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях
Аварійні бригади працюють над ліквідацією пошкоджень

Фото ілюстративне

Всі відповідні служби виїхали на місця падіння уламків.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!