RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Меморіал» на Грушевського, 1 і «тепло» від Бешлея

Голова ОДА Олександр Фищук вирішив внести корективи у децентралізацію, звівши її до формули "один район - один начальник – одна громада", а заступник мера Володимир Середюк перейшов в опозицію сам до себе.

"Подрібнити встигнемо завжди. Тому я дотримуюся позиції, щоби був один район – одна громада. І немає значення, скільки в районі населення. Це означатиме, що функції районної ради і районної адміністрації перебере на себе об’єднана громада", - заявив Олександр Фищук із приводу створення об’єднаних громад в області. Тож невідомо, навіщо вже створили 10 громад і збираються створити ще шість, якщо районів лише 11. Тай збори і вибори, мабуть, не варто проводити. Достатньо взяти е-декларації голів РДА та райрад, визначити у кого більше "кешу" та хто має більше гектарів земельки і проголосити їх "начальниками районів", розподіливши між ними "кріпаків для кормління". Райони ж переіменувати у "Малі улуси", а область у "Великий улус" (або малі і велика Хацапетівки, кому як більше подобається). Відкритим же є лише питання про те, навіщо город із тією децентралізацією городили і навіщо, наприклад, селу Остриця –Герца, Мамаївцям – Кіцмань, Боянам – Новоселиця, а Коровії – Глибока. Вони ж ніби абсолютно самодостатні і не потребують "районної опіки", а їх – "в улус", як і було 10, 20, 40, 50 років тому.

Заступник голови Чернівецької облради, голова обласного осередку Радикальної партії Ляшка Інга Маковецька відкрила новий вид політичної коаліції - "всеосяжну і єдинодушну". "Ми не працюємо тільки з "Батьківщиною" (партією, лідером якої тут є голова облради Іван Мунтян, - авт.) нам вдалося об’єднати 10 партій. І, напевно, ще жодного разу в облраді не було такої плідної роботи, як зараз", - сказала вона. Щоби було більш зрозуміло - нині Чернівецька облрада нараховує рівно 10 фракцій. На перший погляд, між багатьма із них не те що нічого спільного немає – вони на кожній сесії мали би вести запеклі політичні баталії і навіть сходитися у рукопашних сутичках. А ні. "Плідно працюють" разом залишок регіоналів Опозиційний блок і ліберальна "Самопоміч", популістська РПЛ і реформаторська БПП, кон’юнктурний "Наш край" і "Укроп" Коломойського. Як тут не згадаєш єдиного в області представника китайської філософії Миколу Трохимовича Федорука, який неодноразово говорив, що така єдність і однорідність думок можлива лише на кладовищі. Тож може то і не облрада у нас зараз, а історико-культурний заповідник "Меморіал на вулиці Грушевського,1" Недаремно ж їх сесії відбуваються так тихо-тихо, ніби то не сесійна зала, а меморіальний музей імені Івана Мунтяна.

Депутат міськради, який часто викликає загострену та неоднозначну увагу користувачів соцмереж, Володимир Васильович Бешлей за декілька спроб таки проштовхнув через міськраду рішення про встановлення тарифу на альтернативне теплопостачання нікому невідомій фірмі з Донецької області. Мало того, що то не функції міськради встановлювати цей тариф, а Національної комісії з регулювання тарифів на комунальні послуги. Мало того, що НКРКП не давала такій фірмі ліцензію на виробництво тепла. Так Володимир Васильович виявився ще й таким щедрим, що тариф встановили на 300 гривень дорожчий за одну гігакалорію, ніж має комунальне "Чернівцітеплокомуненерго". Тепер суди розбиратимуться, хто кому і що встановив, але депутат "у шоколаді". Його ж то ніхто ні за що не запитає. Ну придумав собі щось, ну попросили, ну не знав… В умовах, коли рішення ухвалює колективна маса, ніхто відповідальності не несе. А от ґешефт може бути ще й який. Як писав німецький філософ та економіст Карл Маркс у своїй відомій праці "Капітал": "Немає такого злочину, на який би не пішов капітал заради 300 процентів прибутку". А Володимир Васильович у нас капіталіст – від політики. Хто чим може, тим і заробляє. Часи такі. "Гроші не пахнуть", - казав імператор Веспасіан, обклавши податками громадські вбиральні Риму.

Заступник міського голови Чернівців Володимир Середюк на своїй сторінці у соцмережі заявив, що він приєднався до Руху Нових Сил Міхеїла Саакашвілі і закликав чернівчан також масово підтримати нового рятівника України. Воно би й нічого, вступив, то вступив, закликав, то закликав. Я, наприклад, давно мрію вступити в МПЛА-Партію праці (якщо ж не вийде туди, то хоча би у Фронт національного визволення імені Фарабундо Марті). Та уся справа у тому, що Володимир Середюк –чиновник, а Саакашвілі заявив, що після відставки з посади голови Одеської ОДА він переходить в опозицію і партія його – опозиційна. То чиновник Середюк не виконуватиме рішення уряду і президента? Чи саботуватиме їх, як "антинародні", наприклад, зокрема, ті, що стосуються підвищення комунальних тарифів? Чи його ліва рука буде в опозиції, а права – у владі? Пан Володимир, судячи із його тексту у соцмережі, вміє усе дуже фігурально і кучеряво пояснювати. Тож може він пояснить мені політично темному, як і іншим таким самим, як виглядатиме його опозиційна діяльність у Чернівецькій міськраді – кнопки на стілець міському голові підставлятиме? Чи стрілятиме у нього на виконкомі зіжмаканими паперовими кульками з китайської ручки? Втім, я думаю, що пан заступник мера аргументи знайде, мовляв "у засаді я, у засаді - всі старі, а я новий".
До того ж, це така українська модерна політична традиція – з наближенням виборів усі стають опозицією. Народ – опозицією до влади (при цьому не забуває брати гроші за голосування). Чиновники – опозицією до своїх начальників (причому, не забувають лизнути). Начальники – опозицією до вищих начальників (причому, не забувають піднести). А вищі начальники – просто опозицією заради опозиції (бо ж треба строк біля кормушки продовжити). Так і граємо вже 26-й рік.

До речі, 7 грудня продовження довготривалої мильно-політичної опери – сесія міськради, а 6 грудня - день народження міського голови Олексія Каспрука. Хай би депутати не пожлобилися тай скинулися голові на подарунок – табличку гламурненьку з двостороннім надписом "Мер Каспрук: влада", "Мер Каспрук: опозиція". А раптом знадобиться.

Олександр МОСТІПАКА

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
2-12-2016, 23:33
Коментарів 0 Переглядів 4 256

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
Блоги
блог Миколи Кобилюка
У світі поки що не придумали іншого способу подолати хворобу Covid-19, як вакцинуватися

Блог Юлії Пацаранюк
Відсьогодні й надалі День української писемності та мови ми відзначаємо 27 жовтня

Блог Юлії Леськової
Не дарма наш народ придумав: "Гни дерево, поки молоде, вчи дітей, поки малі"

блог Марини Корпан
Просять допомоги, попри лютий мороз

блог Валерії Чорней
Колись люди навіть билися шляхетно

блог Ігоря Буркута / новини
Україна переможе, адже ми знаємо, що захищаємо, тоді як російські війська – ні.

блог Катерини Ганц
Про нові "модні" тенденції нічних клубів

блог Ліни Нагірняк / Фото
Те, на чому спекулюють у нас, у Тернополі - успішно працює

блог Лесі Токарюк
До мене звернувся знайомий військовий хірург із Чернівців, який перебуває у зоні АТО

блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.

блог Оксани Драчковської
Треба підтримувати одне одного, а не дерти сім шкур з ближнього

блог Юлії Боднарюк
Не заважайте тим, хто малює безкоштовні картини

блог Ігоря Довганя
Свято, але не для всіх

блог Михайла Салітри
Блог Михайла Салітри

блог Олександра Мостіпаки
Про головні події Чернівців та Буковини за останній тиждень

блог Галини Олійник
Хто цінує незалежність та свободу, підтримуйте ЗСУ!

блог Марини Карасьової
Таку систему боротьби з корупцією у медицині придумав… міністр

блог Людмили Осадчук
Щодня контролери викликають поліцейських до пасажирів
блог Ірини Григоращук
Жити "за блатом" звикли ще з радянських часів
блог Віталія Олійника
Рідні вперше побачили у військовій формі
блог Анни Мячиної
Погляд збоку на засідання Чернівецької міської ради
блог Христі Венгринюк
Отак воно і було: відбув пристрій нічного бачення рік в АТО, переходить далі...
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги