RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчан запрошують відсвяткувати Новий рік із гуцулами у Карпатах


Новорічні свята можна зустріти у Карпатах і прикрасити ялинку на галявині.
Замість традиційного сидіння новорічної ночі біля телевізора можна насолодитися зимовою природою, скуштувати домашні настоянки і гуцульські страви.

"Ми з чоловіком і друзями вже двічі зустрічали Новий рік у Карпатах. Ще за два місяці замовляємо місця у готелі. Беремо із собою новорічні іграшки та гірлянди, якими прикрашаємо зелену ялинку на лісовій галявині, – розповіла чернівчанка Анастасія КОЗАК. – А новорічну ніч проводимо у ресторані, що при готелі. Збираються зовсім незнайомі люди, які танцюють, співають, проводять жартівливі конкурси. Потім йдемо гуртом кататися з гори на великих санках. Так ми знайшли багато нових друзів. Такий відпочинок на три дні обійдеться у п’ять тисяч гривень на двох".

На святковому столі – юшка з білих грибів

Екскурсійне бюро організовує для чернівчан гуцульський Новий рік у селі Криворівня, де знімався відомий фільм з Іваном Миколайчуком "Тіні забутих предків". За три дні та дві ночі треба заплатити 2450 гривень.

– Виїжджаємо з Чернівців автобусом 30 грудня на гірсько-лижний курорт Мигово, де можна буде покататися на лижах, санчатах, ковзанах. Обідаємо в колоритному ресторані у Вижниці. Потім відвідуємо маєток cвятого Миколая у селі Пістинь, а в Косові дегустуємо домашні лікери та настоянки, – повідомив програму новорічного туру екскурсовод Павло КОЛЯДИНСЬКИЙ. – Село Криворівня розташоване серед мальовничих гір. Тут любили відпочивати Іван Франко, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник. Поселяємося в готелі у сільській садибі "Гуцульська рапсодія" та готуємося до зустрічі Нового року. На святковому столі будуть традиційний олів’є, холодець, юшка з білих грибів, бануш із бринзою та шкварками, голубці, вареники на пару, узвар, медовуха, домашнє вино. Наступного дня після сніданку туристи відвідають Верховину, де побувають у музеях фільму "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова та "Карпатської магії", хаті-гражді.

Новорічна ніч – у замку з привидами

Одне з турагентств пропонує провести новорічну ніч у старовинному замку "Радомисль" на Житомирщині. Це обійдеться у 2100 гривень.

– Гостьові кімнати замку представляють собою чернечі келії, обладнані меблями та сучасною технікою, і виходять вікнами-бійницями на острови ландшафтного парку – розповіла менеджер Тетяна. – Є тут острів Кохання у формі серця. Як свідчить легенда, хто побуває на ньому, буде щасливий. У замку знаходиться єдина у світі колекція ікон, яка налічує 5000 експонатів. Романтична новорічна вечеря відбуватиметься у Камінній залі, де горітиме камін і буде чути шум водоспаду.

Новий рік можна зустріти по-угорськи в унікальному селі Четфалва на Закарпатті. Скуштувати незвичайні страви: спеціальний новорічний овочевий салат чоломад, бульйон угорський із чігою, перкельт (свинина, тушкована з червоним перцем, – авт.) з гарнірами нокедлі і торгоня. Спробувати палинки, продегустувати найкращі марочні вина у стародавніх підвала та приватних господарів. Відвідати Мукачівський замок і парац Шенборнів, скупатися в термальному басейні, лікувальних "Джерелах краси".

– Розважатимуть гостей фольклорний ансамбль "Четфалвош" та естрадний ансамбль "Тиса". Можна буде навчитися танцювати чардаш, – запевнила пані Тетяна. – Перший сніданок у новому 2017 році складатиметься із спеціальних щасливих страв. Хто скуштує їх, буде здоровий і щасливий. Гостям запропонують домашню ковбасу, квашену капусту з м’ясом. Така новорічна угорська рапсодія на три дні та дві ночі обійдеться у 2590 гривень.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
3-12-2016, 10:45
Коментарів 0 Переглядів 3 546

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.