RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Стільки, як у жовтні, не платив ніколи»: депутати Чернівецької міськради розповіли, скільки витрачають на комунпослуги

Кореспондент molbuk.ua з’ясовувала, скільки платять за комунальні послуги депутати Чернівецької міської ради.

Як виявилося, у багатьох депутатів-чоловіків за комунальні послуги сплачують дружини, а в декого з них цим займаються батьки.

Сергій ГРЕКОВ, фракція “Солідарність”:

"За 19 днів опалювального періоду у жовтні ми сплатили 1900 гривень. У нас централізоване опалення. Але ми декілька днів тому встановили тепловий лічильник і поставили на облік. Будемо бачити, що нарахують за період з жовтня по листопад, а далі вже платитимемо за показниками лічильника. Зараз вигідніше платити за лічильником. Ми порівняли дво- та трикімнатні квартири у спальному районі, то майже на порядок дешевше виходить за лічильником. Однозначно треба економити. Вся Європа економить і ми маємо. Усі лампочки поміняли на LED-овські. Економія стала — щоби не здурити — 40 відсотків однозначно. Якщо раніше, при старій проводці, при старих лампочках, так сказати, нам набігало 500-600 кіловат на місяць у трикімнатній квартирі, то зараз - 400 кіловат. Тобто це 40-50 відсотків економії. Скільки це виходить у гривнях — боюся помилитися, не знаю, по чому кіловат, у мене дружина веде бухгалтерію. У нас, знаєте, я заробляю, а дружина тратить. Тому не можу вам сказати, вона у нас головний бухгалтер".

Юрій БУРЕГА, фракція “Батьківщина”:

"У мене платить жінка. Ну десь більше трьох тисяч гривень за всі комунальні послуги за жовтень. Хоча температура у хаті у нас десь 16 градусів. Я економлю тепло. Якщо нікого не залишається вдома, ми скручуємо на гніт, а на вечір даємо тепліше. Бо у нас індивідуальне опалення. Воно економніше на сьогодні. “Теплокомуненерго” - там є фірма, яку треба утримувати, і реально той, хто має теплові лічильники або автономне опалення, їм виходить дешевше. У нас також. Але у межах трьох тисяч гривень заплатили за світло, газ, воду, квартплату. Найбільше вийшло за газ. Порівняно з минулим роком за компослуги приблизно в 1,2 рази виросли тарифи. Ми платимо 130 гривень за квартплату, за воду — гривень 40 (там лічильники стоять). До підняття тарифів, коли в мене ще не було лічильника на воду, ми платили 42 гривні за людину. А нас четверо прописані, то разом сплачували 160 гривень. Коли ми всатновили лічильники, то почали платити 50 гривень на місяць за чотирьох. Тож сьогодні значно дешевше вода, і тепло по лічильнику".

Назар МОКЛОВИЧ, фракція “Свобода”:

"Я ще нічого не платив. Але пам'ятаю, що 290 гривень за опалення вроді би прийшло за жовтень. А більше я поки що не знаю. Не знаю, можливо, тому, що там ОСББ, лічильники стоять. Я просто тимчасово живу в іншому місті. Я не користувався своєю квартирою. Я зараз у приймах".

Віталій МИХАЙЛІШИН, фракція “Рідне місто”:

"За жовтень була найбільша сума за останні роки, яку ми тільки сплачували. Ми заплатили дві тисячі сто гривень за все разом. Стільки ми ще не платили за газ - близько 1600-1700 гривень тільки за газ. У мене троє дітей, маленька дитина (два роки), тому опалювальний сезон розпочали трохи раніше, ніж усі. Середня температура у квартирі — близько 22-23 градуси. І це ще не знаю суму за листопад. Були морози, думаю, що буде ще більша сума. І це справді дає по кишені. Субсидію ми не можемо брати, слава Богу, ще здорові люди. Треба, щоби ті, кому це потрібно, брали. А тут я працюю, дружина працює. Але все одно це багато".

Іван ГОНЧАРЮК, фракція “Народний контроль”:

"У мене є субсидія. Орієнтовно виходить десь 500 гривень на місяць. Зараз йде перерахування і за цей місяць в мене списуються ще попередні переплати. Але у попередні місяці виходило близько 530-540 гривень. Зараз я не знаю, яку субсидію нарахують до кінця листопада. Субсидія автоматично пролонговується. Але в той період, коли починається новий опалювальний сезон, вони місяць ведуть перерахунок. За цей місяць я маю заплатити згідно тарифу. Але сума потім перераховується і залишається на рахунках".

Наталія ЯКИМЧУК, фракція “Солідарність”:

"У мене платіжками мама займається. Я у мами прописана. Я проживаю на дві хати — у Чернівцях і в Києві. У Києві у багатоквартирному будинку автономне опалення. За місяць там нарахували 900 гривень за 120 метрів квадратних — там я в курсі. Це порівняно з Чернівцями виходить дуже м'яко. Ну десь так само нарахували за батьківську квартиру. У мене просто батько — учасник бойових дій, тому має пільги".

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
28-11-2016, 16:49
Коментарів 0 Переглядів 2 541

Теги -

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради

Наразі правоохоронці перевіряють це повідомлення

"Через доволі "розтягнутий" пішохідний перехід там є низка проблем", - кажуть у департаменті урбаністики та архітектури Чернівецької міськради
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Вручення відбулося у приміщенні Чернівецької міської ради


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.