RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Я вибачаюся перед уболівальниками, однак ми робили все можливе", - тренер "Буковини"

Після матчу "Буковина" - "Колос", який чернівчани програли з рахунком 2:3, із представниками ЗМІ відверто поспілкувався головний тренер чернівецької команди Сергій Шищенко.

- Я хочу, насамперед, подякувати тим людям, які займалися полем. Було зроблено все для того, щоби поле перебувало у нормальному стані. Хочу подякувати також уболівальникам за ту підтримку, яка була увесь цей час. Ми, напевно, не виправдали їхні сподівання. Зрештою, вони хотіли бачити кращу першу частину сезону. Я вибачаюся, однак ми робили все можливе для того, щоби команда набирала очки та перебувала на високому рівні. Зараз, напевно, це наш рівень.

Щодо гри, то я не знаю, що відбулося у першому таймі. Звісно, що ми розберемо цю ситуацію. Вдячним хлопцям за те, що у другому таймі вони показали зовсім іншу гру. Я не кажу про те, що у нас була перевага. Це – зрозуміло. "Колосу" було важко з нами грати. Тому, що змінили навіть три схеми. Спочатку грали 4-3-3, потім 4-4-2, а згодом 3-5-2.Ми перебудувалися, наситили центр поля. Та використовували двох нападників. Те, що ми повинні були робити у першому таймі, у нас виходило у другому. Чому ми не змогли робити це у першому таймі ? Для мене це загадка.


- Чим була викликана рання заміна воротаря Ігоря Філіпенка?

- Він попросив заміну. Думаю, що це більше стосується психології. А після другого голу Ігор одразу попросив заміну. Він не хотів підводити команду. Вважаю, що це правильно, по – чоловічому. Якщо ти почуваєш себе непереконливо, то не повинен підводити увесь колектив.

- Які найближчі плани команди?

- Зараз у нас вихідні. Потім працюватимемо до 1 грудня, а вже згодом розпускатимемо хлопців. Хтось залишиться у команді, а хтось шукатиме інший колектив. До 1 грудня буде усе відомо.

- Чим продиктований вихід на поле Юрія Періна? Як Ви ставитися до того, що цей футболіст не зміг реалізувати вихід сам на сам із воротарем?

- Ми рятували гру та робили схему 4-4-2. А потім наситили середину поля та перебудувалися на схему 3-5-2. Ми намагалися знайти ходи до воріт суперника за рахунок перебудови та інших дій. А те, що не забив Юра, це, як ви бачите, знову нестача майстерності та класу. У багатьох іграх ми підводимо себе не реалізацією. Ми, напевно, через свій рівень і втратили багато очок. Так буває у футболі.

- Чому не грають Тимур Рустамов і Роман Дацюк?

- Рустамов – хворий. А Дацюк не грає тому, що хтось є сильніший за нього. У команді залишаться ті, хто підходитиме під нашу філософію гри. У нас ніхто не відбуватиме номер. Мені, як тренерові, хочеться підсилення. Хочеться того, щоби у нас були якісніші футболісти, однак є багато факторів.

- Чи є вже плани щодо селекційної роботи?

- Для того, щоби заманити сюди гравця,треба створити якійсь умови. Не в плані фінансів, а інфраструктури. Багато ж людей не знають те, як живуть футболісти. Як вони харчуються, у яких умовах живуть, тренуються. У нас останнім часом захворіло 15 (!) чоловік. А заманити когось буде дуже важко. Як ми можемо грати, якщо наша команда тиждень тренується у міні-футбол… Що ми можемо відпрацювати напередодні гри з таким суперником, як "Колос"?! "Колос" - серйозний суперник, який грає у футбол. А ми готуємося грати у міні – футбол… Ці фактори, можливо, і завадили нам щось продемонструвати у цій грі, однак другий тайм відрізнявся від першого. Я задоволений саме діями гравцями. На жаль, результату знову немає. Ми програли. Що тут казати… Немає слів…

Є справжні вболівальники "Буковини", які завжди підтримують нашу команду. Я хочу те, щоби тут була команда, однак треба щось робити. Якщо все так і буде продовжуватися, то у Чернівцях взагалі може не бути команди. Мене може тут не бути… Якщо усе стоятиме на місці, то про який футбол на Буковині може йти мова … Ні про який… Ми тоді втратимо єдину професійну футбольну команду у хорошому місті, де приємно та комфортно жити. Мені шкода, що тут так ставляться до футболу. Я не кажу, про те, що в інших командах краще чи там немає труднощів. Труднощі є скрізь. Особливо у першій лізі. Ми ж не повинні рівнятися на когось. Нам необхідно рівнятися на себе. У нас є команда, яку люблять та поважають. Ми повинні за неї боротися. Тим більше, що мені, як тренерові, багато хто заздрить в Україні через наявність таких керівників. В українському футболі відбувається таке: хтось там втручається у роботу, хтось в іншому місці дає "вказівки"… У нас такого немає. Це – найголовніше. Не втручається у роботу президент клубу, генеральний директор. Кожний займається своєю справою, однак цього замало. Нашому футбольному президентові важко. Ви ж знаєте те, який зараз важкий час… Необхідна якась допомога, фінансові вливання. Зараз можна сказати: "А як ви граєте..", однак якщо ми так будемо думати, то ми тоді потихенько підемо у небуття. Звісно, що цього нам не хочеться.

ФСК "Буковина"

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Igor
21-11-2016, 09:20
Коментарів 0 Переглядів 1 810


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!