RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

"Будуть і класичні постанови, і легкі комедії", - опис вистав фестивалю "Золоті оплески Буковини"


У цьогорічному фестивалі "Золоті оплески Буковини" крім драматичних колективів, візьмуть участь лялькові театри. До співпраці також запросили театри малої форми.

-Вперше із Києва до нас приїздять театр "Дзеркало" з цікавою комедією. З легких комедій можу порадити "Тітоньку Чарлі" Тернопільського театру, "Любов до скону" Волинського колективу, і "Ніч Святого Валентина" вінницьких театралів, - радить керівник літературною частиною театру Наталія ФЕДОРОВИЧ.

Пропонуємо вашій увазі найцікавіші сюжети вистав цьогорічного фестивалю.

22 жовтня,14:00- Львівський театр "Воскресіння", вулична вистава.
Під етномузику персонажі на ходулях творять феєричне дійство, пов’язане із ритуалом вогню. Спочатку були птахи, потім з’явились люди, потім було весілля, потім з’явились діти, потім з’явилося золото і з’явився вогонь, який почав розривати і спалювати все добре, чисте і духовне в людях в пошуках золота. Усі ці вічні теми червоною лінією проходять у виставі "Глорія".

23 жовтня,18:30 - Рівненський музично-драматичний театр, ірландська комедія "Каліка з острова Інішман" - трагікомічна, місцями жорстка і водночас ніжна історія про мешканців острова, загубленого в океані. Життя селян, розмірене і звичне, одного разу порушується приголомшливою новиною. Одного з них, а саме юнака-каліку Біллі, кличуть на зйомки до невідомого, але такого омріяного Голівуду.

25 жовтня,18:30 -Чернігівський музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка, комедія на одну дію "Ніч перед Різдвом" - тут химерно переплелися давні легенди й картини життя українського села, реальне й уявне, фантастичне і комічне. Захоплюючі ритми хореографічних композицій, колоритні сценічні образи, створені яскравим акторським ансамблем справлять глибоке враження на кожного, хто познайомиться з новаційною роботою шевченківців.

26 жовтня,18:30 - Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської, "Запечатаний двірник" - за всієї безглуздості ситуації із посадовою особою, запечатаною у конфіскованій шафі, ніхто не наважується порушити цю печатку, навіть сам "запечатаний" Двірник – повага ж бо до закону!

27 жовтня,16:00 -Театр української традиції "Дзеркало" (Київ), комедія "Гдє ві сохнєтє бєльє? чи у Києві на Подолі…" - Це історія кохання єврейської дівчини Рахілі і українського парубка Богдана, що розгортається на тлі життя і спілкування двох родин на одному подвір’ї в повоєнні роки. Вистава наповнена піснями, танцями, чаркою і гумором.

18:30- Ботошанський театр імені Міхая Емінеску (Румунія), лірична комедія "Ти мій Бог"- І знову любовний трикутник: пристрасть, зрада, ревнощі. Все так, як і повинно бути у хорошій виставі, хоча один ... одна ... одна ... з учасників "трикутника" дуже незвичайний ... незвичайна … Чому? Приходьте на виставу і дізнаєтесь!

28 жовтня,18:30 -Тернопільський музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка,комедія на дві дії "Тітонька Чарлі".За сюжетом, двоє англійських студентів Джек і Чарлі хочуть освідчитись своїм коханим, які наступного дня із дядечком мають відлітати до Шотландії. Водночас Чарлі отримує листа від своєї тітоньки, донни Люції, мільйонерки з Бразилії, яка планує приїхати. Усе йде за планом: сніданок, багата тітонька, освідчення. Раптова телеграма руйнує усі плани – донна Люція відкладає свій приїзд на невизначений термін, а освідчення без неї стає неможливим. Ситуацію рятує друг Джека та Чарлі, лорд Френкерт Баберлей, якого ті просять зіграти роль бразильської тітоньки.

30 жовтня,18:30 -Вінницький музично-драматичний театр імені Миколи Садовського, фантазія на тему кохання "Ніч Святого Валентина". За сценарієм в цю ніч у житті успішного бізнесмена і його дружини відбувається ряд неймовірних подій: романтичний вечір змінюється ніччю, сповненою дивних інцидентів, яка завершується драматичним світанком. Букет пролісків стане символом примарних сподівань, що хвилюють серце, а поява нічного візитера принесе сум'яття в серце головної героїні. Містичний сюжет захоплює і інтригує до самого фіналу.

1 листопада,18:30 -Національний драматичний театр імені Івана Франка (Київ), "Зірка або інтоксикація театром" . За сюжетом знаменита актриса репетирує нову роль у драмі молодого автора Брайана Сноу (Іван Залуський), мимохідь ведучи боротьбу за першість із режисером вистави Реєм Малколмом (Богдан Бенюк). Глядачі потрапляють на театральну кухню, де в душевних терзаннях, кипінні суперечок і зіткненні амбіцій народжується сценічний шедевр.

Повну програму фестивалю дивіться тут.


Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook


Редактор: diana_vataman
22-10-2016, 09:47
Коментарів 0 Переглядів 2 079


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!