RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Тимчасові споруди у Чернівцях позначили на карті (ФОТО)

Комплексну схему розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Чернівців презентувало управління містобудування та архітектури Чернівецької міськради.

На цій схемі, яку управління замовило у сертифікованого архітектора, проаналізовані всі малі архітектурні форми міста. Які, до речі, з 2012 року відповідно до постанови Кабміну називаються тимчасовими спорудами.

Про це під час брифінгу 22 вересня розповіла головний архітектор Чернівців Наталія ХІЛЬКО.

- Управління містобудування та архітектури замовило у сертифікованого архітектора комплексну схему розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Чернівців. Над цією роботою архітектор працював декілька місяців і внаслідок цього ми маємо зовсім немаленьку книжечку, в якій проаналізовано всі малі архітектурні форми, які з 2012 року називаються тимчасовими спорудами, - зазначила Н. Хілько. – Архітектор склав таблицю з 28 пунктів, з яких 22 пункти – це обмеження, де не можна ставити тимчасові споруди. Тобто всі сьогоднішні тимчасові споруди можуть не відповідати одному, двом чи 22 заборонам відповідно до державних будівельних норм та інших законодавчих актів, які діють в Україні. Коли ми в управлінні ознайомилися з цією таблицею, були дещо здивовані, тому що запитували себе, як же з’явилися в нас ці тимчасові споруди на території Чернівців? Хочу відразу застерегти, що це не були якісь неправильні кроки попередніх керівників управління містобудування та архітектури, просто на той момент було інше законодавство.

Н. Хілько також зачитала основні обмеження згідно схеми, де не можна розташовувати тимчасові споруди. Серед них: якщо це суперечить генеральному плану; ближче ніж 20 метрів до перехрестя вулиць; в межах тротуарів, пішохідних доріжок, алей; ближче ніж один метр до краю тротуару, пішохідної доріжки, алеї; ближче ніж п’ять метрів до краю проїжджої частини, дороги, вулиць; ближче ніж 20 метрів до знаку "зупинка громадського транспорту"; ближче ніж 100 метрів до залізничних переїздів; ближче ніж 10 метрів до стін будівель, на яких є вікна; ближче ніж 6 метрів до стін будівель, на яких немає вікон; біля фасадів адміністративних будівель; біля фасадів культових будівель; біля пам’ятників, фонтанів, клумб, оглядових майданчиків, біля панорамних майданчиків; біля елементів декоративного благоустрою; на штучних спорудах охоронних зон інженерних комунікацій за наявності контурів зелених насаджень.

-Тобто якщо згадаємо, яке у нас місто, вузькі вулиці, розташування громадського транспорту, ми прекрасно розуміємо, що тимчасових споруд у нас дуже важко винайти місце, де їх можна влаштувати, - зауважила Н. Хілько. – Також як чернівчанка хочу сказати про діяльність цих тимчасових споруд. Наприклад, візьмемо споруду, в якій продають кури гриль. Там немає каналізації, підведеної води. То в мене як у простої мешканки виникає питання до санітарних умов даної споруди. Так само можна провести аналогію до інших споруд.

Також на сайті міськради опублікована карта, де всі тимчасові споруди в місті позначені трьома кольорами. Синім кольором позначені ті споруди, які мають відповідну дозвільну документацію і не порушують чинне законодавство, розповіла головний архітектор Чернівців.

Червоним кольором нанесені ті споруди, власникам яких управління містобудування та архітектури рекомендує при наявному договорі оренди землі після закінчення договору все-таки відмовитися від розташування там тимчасової споруди. Тобто управління не погоджується на розташування цієї споруди і рекомендує її демонтувати. Таких точок на демонтаж уже більше сотні, зазначила Н. Хілько:

-Тимчасова споруда тому й називається тимчасовою, що вона розрахована на те, що приватний підприємець якийсь недовгий період часу здійснює свою діяльність, отримує прибутки і створює для себе та працівників кращі умови для подальшого ведення підприємницької діяльності, - сказала архітектор. - На жаль, у нас підприємці не завжди розуміють це слово – тимчасова споруда. І коли ми інформуємо мешканців, що їхня споруда стоїть у межах червоних ліній або на пішохідній дорозі, перешкоджає потокам пішоходів, вони кажуть – "а ми 20 років там стоїмо". На жаль, у нас усе тимчасове перетворюється на довге.

- Всі підприємці запевняють, що це останній засіб існування їхньої родини. Тому ми запланували ще і зелений колір на цій схемі, - провадить Наталія Хілько. - Це близько півсотні точок. Зелена точка – це там, де може бути виділена земельна ділянка, що може виставлятися на аукціон. На сьогодні шість актів ми вже підготували і передали у відділ продажу. Після аукціону побачимо, чи є попит на такий вид земельних ділянок. Для міста не зовсім вигідно виставляти земельні ділянки, тому що ліцитатор (ведучий аукціону) бере за свої послуги значно більшу суму, ніж можна виручити, продавши цю земельну ділянку на торгах.

Наталія Хілько зауважує, що схема-карта продумана дуже зручно. Тож будь-хто без спеціальних знань зможе без проблем знайти потрібну точку.

-Усе місто розбито на сектори, кожен сектор має свій номер, - пояснює Н. Хілько. - По номеру в цій схемі можна знайти, яка рекомендація винесена управлінням містобудуванням та архітектури – чи це потрібно оформити паспорт-прив’язку, чи привести до відповідності документацію, чи покращити вигляд споруди.

Тимчасові споруди у Чернівцях позначили на карті (ФОТО)

Тимчасові споруди у Чернівцях позначили на карті (ФОТО)

Тимчасові споруди у Чернівцях позначили на карті (ФОТО)

Тимчасові споруди у Чернівцях позначили на карті (ФОТО)
Редактор: Галина Олійник
22-09-2016, 17:34
Коментарів 0 Переглядів 2 916

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.