RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Підприємець хоче судитися з Чернівецькою облрадою

Три роки тому підприємець із Берегомета Кіцманського району Євген Цурик мав проблеми з міліцією, яка хотіла відібрати в нього автозаправку та нафтобазу у селі Реваківці. Тоді вдалося справу виграти. А тепер Євген має новий клопіт, пов’язаний із підприємництвом.

– У вересні 2014 року сесією облради був затверджений перелік об’єктів спільної власності територіальних громад групи "А", які підлягають приватизації шляхом викупу в 2014-2017 роках, – розповідає Євген Цурик. – До них належали й автозаправні колонки та окрема будівля операторної АЗС на вулиці Енергетичній, 2, у Чернівцях. Їх спочатку орендувало моє підприємство "Женнафта", а потім правонаступник – ТОВ "Жентол". Тобто товариство має законне право на приватизацію цього об’єкта шляхом викупу. Всередині березня рішенням облради було затверджено звіти "Про незалежну оцінку вартості приміщення операторної АЗС" та "Про незалежну оцінку машин та обладнання". Після цього залишилось лише укласти угоду купівлі-продажу орендованого майна між облрадою та ТОВ "Жентол", яке я очолюю. Та на перешкоді став голова облради Іван Мунтян, який під різними приводами ухиляється від укладання договору. Бо має, на мою думку, власну зацікавленість. Хоча він мав би виконувати рішення облради. Та справа в тому, що ще у 2006 році Іван Мунтян як депутат облради та генеральний директор науково-виробничого підприємства "МІМ" намагався поза конкурсом взяти в оренду згаданий об’єкт. Тоді він добився того, що постійна комісія облради вирішила надати його фірмі дозвіл на довгострокову оренду автозаправних станцій на вулиці Енергетичній, 2. Та через рік цей дозвіл був цією ж комісією скасований. Нині ж голова облради Іван Мунтян все робить для того, аби був припинений договір оренди та щоб уникнути укладення угоди на викуп орендованого майна. Зокрема його дії полягають в тому, що він шляхом незаконного впливу на тих депутатів, які входять до складу відповідної постійної комісії примусив незаконно (згідно з регламентом комісія не вповноважена розглядати питання про непродовження договорів оренди ) розглянути звернення про непродовження угоди оренди та прийняти рішення не продовжувати договір оренди на новий термін. Насправді ж голова не може забути про те, що ТОВ "Жентол" володіє АЗС, а не його фірма. Більше того, до мене навідався якийсь чоловік й сказав, аби йому дати 100 тисяч доларів, тоді орендовану для реконструкції АЗС у мене не відберуть, якщо ж відмовлюся, то автозаправку продадуть через аукціон. А ще голова облради заявив, що треба продати майно станції, а виручені гроші віддати на завершення будівництва одного з лікувальних закладів. Наразі ТОВ "Жентол" у відповідності до рішень сесії облради та затвердженого проекту, виконало частину робіт з реконструкції вартістю майже 613 тисяч гривень, частина майна демонтована.

– І що ви думаєте робити?

– Я вже звернувся до Національного антикорупційного бюро України й маю намір позиватися до суду. Бо у відповідності до вимог чинного законодавства органи місцевого самоврядування не можуть скасовувати свої попередні рішення, вносити до них зміни, якщо відповідно до приписів цих рішень виникли правовідносини, пов’язані з реалізацією певних суб’єктивних прав та охоронюваних законом інтересів, і суб’єкти цих правовідносин заперечують проти їх зміни чи припинення. Ненормативні правові акти місцевого самоврядування є актами одноразового застосування, вони вичерпують свою дію фактом їхнього виконання, а тому не можуть бути скасовані чи змінені органом місцевого самоврядування після їхнього виконання. Тобто йдеться про те, що рішення сесії від 26 вересня 2014 року, яким затверджено перелік об’єктів спільної власності територіальних громад групи "А", які підлягають приватизації шляхом викупу в 2014-2017 роках, а "Жентол" до них належить, та рішенням від 15 березня 2016 року, яким було затверджено звіти суб’єкта оціночної діяльності, не можуть бути скасованими чи зміненими. Через те, що голова облради відмовився укласти договір купівлі-продажу орендованого майна та повідомив про відмову в подальшому продовжувати дію угод оренди на нові строки, нам також заподіяно майнову шкоду в розмірі майже на три мільйони гривень Це сума, яка у 250 разів і більше перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто в його діях можуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення.

– Якщо хтось хоче під надуманими приводами заволодіти за копійки землею територіальної громади, то цього не буде: я на своїй посаді захищатиму інтереси територіальної громади, – каже Іван Мунтян, голова облради. – Об’єкт треба виставити на аукціон, а кошти скерувати на будівництво перинатального центру, який давно треба було би завершити. Зрештою, якщо Євген Цурик вбачає у моїх діях якийсь кримінал, то нехай звертається у правоохоронні органи.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Василь Гринюк
16-09-2016, 12:04
Коментарів 0 Переглядів 2 160

Теги -


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині
Великописарівська громада Сумської області перебуває під сильним обстрілом

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.