RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У Карпатах - бум туристів: відпочивальники поділилися враженнями від гірських курортів (ФОТО)

У комплексах відпочинку та садибах зеленого туризму у Карпатах бракує місць. Відпочивальники з різних куточків країни масово кинулися в гори.

У Карпатах є чимало комплексів для відпочинку. Ціни – дуже різні, є з чого вибрати. Та цього року місць не вистачає. Тож відпочивальникам радять бронювати місце наперед. Жити у Карпатах можна як в готелях, так і в котеджах для великих компаній, чи затишних домашніх садибах.

Безкоштовно підбирають житло

– Ціни дуже різні. У зелених садибах можна навіть знайти місця за 70-90 гривень з людини на добу. В цю ціну зазвичай входить тільки саме проживання, хоча є ще гаряча вода, кухня, необхідна техніка. Та таких місць мало. Середня ж ціна проживання у хороших умовах – від 400 гривень кімната на двох людей. У готелях ціни ще вищі. Сервіс хороший, але пара за добу може заплатити і 800, і 1000 гривень. Все залежить від того, коли бронюєш місця, тому краще не лишати все на останній момент. Найвигідніші пропозиції – для великих компаній. Якщо в групі хоча би шестеро людей, вони можуть зняти котедж. Добова ціна котеджів від 1500-2000 гривень, там багато кімнат. Зазвичай, територія обгороджена. У тому ж дворі є і басейн, і лазня, і дитячі майданчики, – повідомили у головному офісі туристичному компанії у Карпатах.

Дуже зручно те, що люди можуть попередньо оглянути всі можливі варіанти місць для відпочинку на сайтах комплексів. Для більшого комфорту відпочивальникам пропонують безкоштовний пошук житла. Для цього на сайті треба заповнити анкету, де вказати очікувану ціну проживання, місце (вказати хоча би комплекс або село), дату, кількість осіб та приблизні умови відпочинку. Протягом доби туристам запропонують всі доступні варіанти.

У туристичному центрі нам повідомили, що буковинці частіше вибирають для відпочинку комплекси "Буковель" та "Мигово", де є понад 200 пропозицій житла. Часто відпочивають не в самих горах, а у селах, що поблизу, адже ціни на житло там набагато нижчі. Популярним також став відпочинок у Берегометі.

Власник однієї з садиби в Берегометі запевняє, що наодинці з природою якісно і затишно зможе провести час кожен.

– У нас відпочивають і групи молоді, і сім’ї з дітьми. Доба проживання з людини – 120-150 гривень. Сюди входить саме проживання з необхідною технікою, надаємо мангали і шампури. Люди мають можливість зібрати гриби, порибалити. Мій сусід за символічні гроші організовує кінні прогулянки. Щоправда, вільних місць немає в нас вже понад місяць. Все забронювали наперед, – каже власник садиби Микола АНДРІЙЧУК.

Басейн, лазня, шашлики та екскурсії

У селах біля комплексу "Буковель" проживання коштує втричі дорожче. Двохмісна кімната у затишному котеджі в популярному для відпочинку селі Поляниця коштує від 300 гривень на добу. За бажання відпочивальники можуть собі замовити екскурсії в гори, на водоспади, у ліс. Ціна таких послуг – від 300 гривень за годину.

У Карпатах - бум туристів: відпочивальники поділилися враженнями від гірських курортів (ФОТО)


У Карпатах - бум туристів: відпочивальники поділилися враженнями від гірських курортів (ФОТО)


У Карпатах - бум туристів: відпочивальники поділилися враженнями від гірських курортів (ФОТО)


У Карпатах - бум туристів: відпочивальники поділилися враженнями від гірських курортів (ФОТО)


У Карпатах - бум туристів: відпочивальники поділилися враженнями від гірських курортів (ФОТО)


Відволіктися від повсякденних клопотів на природі вирішила і 21-річна буковинка Людмила ГЕБА. Дівчина каже, що поїхали великою компанією, тому зняли два будинки в трьох кілометрах від "Мигово". Ціни одного за добу – 2500 гривень.

– Виходило по 500 гривень з пари доба. Умови хороші. Перед тим, як ми заїхали, в приміщенні для нас зробили генеральне прибирання. На самій території був і дитячий майданчик, і басейн, лазня. Єдиний нюанс – за ці додаткові розваги доводилося доплачувати. Басейн – 300 гривень в день, лазня – 200 гривень за годину. Та нам вийшло дешево, бо ми цю суму ділили на всіх. Їжу готували самі, в котеджах була оснащена кухня. Добиралися сюди власним транспортом, тому перед поїздкою закупили продукти. Хоча зовсім поруч були магазини, ресторани з домашньою кухнею, де можна було за помірні ціни смачно поїсти, – каже Людмила.

Дівчина каже, що в цілях економії вони не замовляли платні екскурсії, а гуляли і придивлялися до всього самотужки.

– Це були прекрасні чотири дні у чарівній компанії. Загалом цей короткий відпочинок обійшовся нам приблизно в 1500-2000 гривень з людини. Та воно того варте, – запевняє Людмила.

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
30-08-2016, 17:58
Коментарів 0 Переглядів 3 010


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!