RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«Якби ситуація з нашим сміттєзвалищем була критичною, ніхто би не дозволив завозити сюди сміття зі Львова», - комунальник Чернівців

Ситуація щодо санітарного стану міського сміттєзвалища поблизу села Чорнівка під контролем і вона в нормі. Якби стан сміттєзвалища був критичним, Чернівецька міська рада та комунальні служби нізащо би не дали згоди на прийом сміття з Львівської області.

Про це кореспондентові molbuk.ua повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міськради Сергій ПОГОРЕНИЙ.

Також Сергій Погорений зазначив, що сміття зі Львова не містить небезпечних речовин, за вмістом це такого ж типу відходи, як і з Чернівців.

-Ситуація щодо сміттєзвалища, його санітарного стану знаходиться під контролем. Якби вона була критичною, повірте, ніхто би не дозволив завезення сміття з іншої області, - сказав С. Погорений. - Ми побачили можливість, що можемо прийняти обмежену кількість сміття Львова. Насправді це лише один чи два відсотки сміття, яке продукується у Львові.

Чернівці продукують за добу 1200-1400 кубів сміття. Згідно домовленості, зі Львова до Нового року планувалося завезти п’ять тисяч кубів сміття, що дорівнює чотирьом денним нормам Чернівців.

-Така кількість жодним чином би не вплинула на ситуацію в нашому місті, - переконаний С. Погорений. - Пам’ятаю, коли на Буковині була повінь, ми збирали сміття з прилеглих сіл, яке виносило з Прута. Тоді ми щодня завозили на міське сміттєзвалище по 8-10 тисяч метрів кубічних сміття. І тоді це не було критично. Не треба також забувати, що Львів неодноразово нам допомагав під час повеней у 2008 та 2010 роках. Вони надавали нам техніку для ліквідації наслідків повені. І робили це безкоштовно.

Тепер, коли депутати на позачерговій сесії Чернівецької міськради 13 серпня зобов’язали підприємство "Чернівціспецкомунтранс" розірвати угоди на захоронення на міському сміттєзвалищі відходів, які завозяться з інших областей, сміття зі Львова завозитися далі не буде. При цьому доведеться повернути частину коштів львівським фірмам, адже вони проплатили всі гроші за вивезення сміття наперед, а це 105 тисяч гривень.

-Львів проплатив нам наперед повну суму, тепер будемо повертати решту коштів, - каже комунальник. - Фактично ми надали послуг на 24 тисячі гривень. А вони заплатили наперед повну суму -105 тисяч гривень. Ці гроші на рахунку нашого підприємства. Ми могли би на них встановити сміттєві баки в напрямку руху по вулиці Стефаника, що веде до сміттєзвалища, найняти техніку, щоб облагородити територію довкола сміттєзвалища… Те сміття, яке вже завезли зі Львова, на сьогодні знаходиться в тілі полігону, захоронене та ущільнене відповідно до норм і правил. Робоча група перевірить, які відходи були завезені і ми надамо оперативну інформацію. Проте гарантую, що там четвертий клас небезпеки, тобто практично такі самі твердопобутові відходи, які завозять від мешканців Чернівців.

Звинувачення в тому, що львівське сміття вивезли до села Іванківці Кіцманського району, Сергій Погорений відкидає:

-У нас є номери машин, ведеться чіткий облік сміття, завезеного на міське сміттєзвалище, кількість того сміття, кількість машин, транспортні накладні, відповідно оплачені кошти, тому звинувачення безпідставні, - каже комунальник. – Хто міг завезти сміття до Іванківців, я не знаю…

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Чернівецька міськрада погодилася прийняти на міське сміттєзвалище поблизу села Чорнівка незначну частину сміття зі Львова. Втім, депутати своїм рішенням на останній сесії міськради зобов’язали підприємство "Чернівціспецкомунтранс" розірвати угоди на захоронення на міському сміттєзвалищі відходів, які завозяться з інших областей.
Редактор: Галина Олійник
13-08-2016, 13:29
Коментарів 0 Переглядів 2 035

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.