RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

«У парафію мера Чернівців ніхто не влазить», - депутат міськради

Проект рішення "Про внесення змін та доповнень до Регламенту Чернівецької міської ради, затвердженого рішенням міської ради VІI скликання від 02.02.2016 р. №105", виконавцями якого є депутати міськради Наталія Якимчук та Богдан Ковалюк (фракція "Солідарність"), зовсім не передбачає того, щоб забрати у міського голови право вето.

Про це кореспондентові molbuk.ua заявила ініціатор проекту, депутат від "БПП" Наталія ЯКИМЧУК.

-Щоби забрати у мера право вето - це дурниця. Це якісь пішли маніпуляції, - висловилася лідер фракції. - Чули дзвін, не знали, де він. Таке враження, що той, хто апелює цим фактом, просто сам не прочитав цей проект рішення. Стосується він тільки питань, коли вето вже накладене. Тобто того, що роблять депутати після того, як мер наклав вето. Варіант перший – долають вето, другий – по окремих пунктах погоджуються, по окремих – ні, і третій – вони погоджуються з усім. Можливість погодитися з мером і прийняти рішення з тими зауваженнями, які він зазначив, просто відсутня в самому регламенті. Ми даємо можливість через два тижні або відхилити, або погодитися з цими зауваженнями. Питання технічне і стосується виключно депутатів. У парафію мера ніхто не влазить.

Втім, на думку самого міського голови, у такому проекті є намагання все ж таки зазіхнути на повноваження мера. Про це він сказав під час обговорення цього питання.

- От зараз ви, Наталіє Яківно, все так гарно пояснюєте, та впевнений, більшість звичайних чернівчан, які вас слухають, мало що зрозуміли, - звернувся мер до Наталії Якимчук. – Знаєте, за цим всім я бачу спроби просто заплутати людей, щоби потім ніхто не зрозумів, про що йшлося і за яке саме рішення проголосували. Я вважаю, що через ці зміни є намагання позбавити мера права вето.

І справді, якщо вчитатися у проект рішення, деякі пункти насторожують.

1.1. В частині 3 статті 67 слово “ветування” замінити словами “його зупинення з поверненням до Ради на повторний розгляд”;

“5. Рішення міської ради у п’ятиденний строк з моменту його прийняття може бути зупинено Міським головою і внесено на повторний розгляд Ради із обгрунтуванням зауважень. Рада зобов'язана у двотижневий строк повторно розглянути рішення.

5.1. Про зупинення прийнятого Радою рішення Міський голова виносить розпорядження, у якому визначаються мотиви зупинення, обґрунтування зауважень та дата проведення повторного розгляду зупиненого рішення.

5.2. Наслідком цього є скасування результатів голосування за рішення у цілому і відкриття процедури його повторного розгляду у Раді.

5.3. Для повторного розгляду зупиненого Міським головою рішення проводиться позачергове пленарне засідання сесії (в разі закриття чергової сесії – скликається позачергова сесія і проводиться пленарне засідання), яке повинно відбутись не пізніше 14 днів від моменту винесення Міським головою розпорядження про зупинення рішення ради.

5.6. Розгляд зауважень Міського голови починається з доповіді ним цих зауважень. Після доповіді заслуховується співдоповідь голови профільної постійної комісії і за ініціативою інших комісій – їх головами. Доповідач та співдоповідачі відповідають на запитання депутатів. Рішення ставиться на повторний розгляд і голосування відповідно до статті 78 Регламенту.

5.7. Якщо зауваження Міського голови, яке стосується окремого положення рішення, яке зупинене, не підтримане двома третинами депутатів від загального складу Ради воно вважається відхиленим. Текст положення, якого стосувалось зауваження Міського голови, залишається у попередній редакції.

5.8. Після завершення голосування щодо кожного із зауважень Міського голови проводиться голосування щодо прийняття рішення в цілому.

5.9. У разі прийняття всіх зауважень Міського голови та схвалення висловлених ним пропозицій, рішення вважається прийнятим у цілому, якщо за нього проголосувала більшість депутатів від загального складу Ради.

5.10. Якщо Рада під час повторного розгляду частково прийняла зауваження Міського голови і проголосувала за рішення не менш як двома третинами депутатів від загального складу Ради, воно вважається знову прийнятим.

5.11. Якщо Рада під час повторного розгляду повністю відхилила всі зауваження Міського голови, вона підтверджує попереднє рішення у цілому не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу Ради.

5.12. За результатами повторного розгляду прийняте в цілому рішення Ради набирає чинності та Міський голова зобов’язаний невідкладно підписати його текст.”

Як відомо, зрештою депутати Чернівецької міськради вирішили зняти з розгляду питання змін до Регламенту міської ради.

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
1-07-2016, 17:46
Коментарів 0 Переглядів 1 909


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!