RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Родина на Буковині оселилася в дірявому сараї, бо більше нема де жити

Наталія Скидан, яка виховує трьох дітей, переселилася в дірявий сарай після того, як у родини згорів будинок. Жінці обіцяли допомогти і депутати, і чиновники, але в останній момент відмовилися.

Наталія Скидан – ввічлива, щира і доброзичлива жінка. За допомогою до людей вона звертається з відчаю.
Пані Наталія вже пенсійного віку, доглядає за 90-річною матір’ю та виховує трьох дітей. Будинок у неї згорів. А нещодавно жінка дізналася, що має онкозахворювання.

Родина на Буковині оселилася в дірявому сараї, бо більше нема де жити


Протягом кількох місяців після пожежі Наталія Скидан жила в знайомих у селі Мамаївці Кіцманського району. А минулої суботи переїхала на подвір’я, де колись мала будинок. На літній період разом із дітьми пані Наталія оселилася в сараї, який збудував ще її покійний чоловік. Він думав, що то буде його майстерня.

– Все життя жити в Мамаївцях ми не могли, бо люди мають свої плани на той будинок. Вдячна їм і за цей час, що мали дах над головою, – каже Наталія Скидан, ледве стримуючи сльози. – Про те, що треба з’їхати, вони попередили заздалегідь. Я оббила відтоді багато порогів. Питання про те, щоб виділити гроші на невеличке житло для мене й дітей, розглядали навіть на сесії обласної ради. Депутати прийняли рішення, що виділять мені гроші на купівлю будиночка. Але в останній момент грошей я не отримала.

Нове житло пані Наталії – дерев’яний сарайчик чи то гараж, чи то майстерня в селі Шепіт Путильського району. Конструкція житла – простенька: у землю забиті чотири дерев’яні стовпчики, їх накрили бляхою, а оббиті ці стовпці клейонкою і вже прогнилими дошками.

– Чоловік робив майстерню, – каже пані Наталія. – Ніхто ж не розраховував, що там ще треба буде жити. Площа – чотири метри. Ми тут зараз живемо. А коли йде дощ, то щоб вода не затікала, поставили кругом на землю каструлі.

Родина на Буковині оселилася в дірявому сараї, бо більше нема де жити


Окрім відсутності житла, Наталію Скидан спіткала ще одна біда. Жінка не хотіла розповідати, але про її недугу натякнули інші люди.

– Ви хворієте? – запитую пані Наталію.

– У лікарні вже підтвердили, що маю онкозахворювання, – відповіла жінка і гірко заплакала.

"Мені дуже незручно звертатися до людей, та мушу забезпечити якось дітей, щоб вони мали де жити. Про себе вже мовчу", – додала Наталія Скидан.

Доходи пані Наталії невеликі – лише пенсія та гроші на дітей.

"Маю пенсії 1400 гривень, а ще 950 гривень отримую на дітей", – розповідає жінка, показуючи пенсійну картку, а також листи, які писала до владників.

Листів – безліч. Усі написані з надією на допомогу. Сама жінка не має змоги заробити, бо мусить дивитися за дітьми та старенькою мамою.

– Не розуміємо, чому зі Сходу дітям допомагають. Якісь путівки, подарунки їм купують, переселенцям знаходять житло, а нам, буковинцям, нічого не лишається, як оселитися хіба що на вулиці, – розмірковують доньки пані Наталії Христина та Євдокійка. – Всяке ж у житті трапляється, а самі ми не в змозі впоратися.

Що каже влада?

"Там людям жити не можна"
Микола САВЧУК, голова Путильскої РДА:

– Їздив до пані Наталії цього тижня. Той гараж чи сарай абсолютно непридатний для проживання людей навіть влітку. Не кажу вже, що буде, як надворі стане холодно. Шукав у нашому районі будинок для пані Наталії. Гарного будинку в Путильському районі для проживання цієї родини поки що немає, та ми ще шукатимемо приміщення, де би ці люди могли жити. Обіцяють трохи допомогти грішми з обласного бюджету, але ще шукають варіанти, як це правильно зробити. А родина – у відчаї і на вулиці.

Як це було?

Зранку 1 січня 2014 року мешканка села Шепіт Путильського району Наталія Скидан випікала солодощі до Різдвяних свят. Жінка була в літній кухні. Та раптом почула тріск деревини. То вкрилася полум’ям її хата.
Жінка кинулася до вогню. Врятувати вдалося дітей та стару матір. Натомість все майно, що вдалося нажити протягом усього життя, згоріло.
Напередодні в жінки помер чоловік.

До речі

Охочі допомогти Наталії Скидан можуть зателефонувати до жінки за номером телефону: 098-701-64-27 або ж надіслати кошти на картковий рахунок.

Реквізити

Приватбанк
МФО – 305299
Код ЄДРПОУ – 14360570
Рахунок одержувача: 5168742068193311
Скидан Наталія Адамівна

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: maryna_k
3-06-2016, 17:04
Коментарів 0 Переглядів 2 442

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.