Перший міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів "BESTCookFEST Junior-2016" розпочався в обласному центрі Чернівецької області. Упродовж трьох днів понад 200 учасників у різних номінаціях готуватимуть обрану страву за визначений час.
Про це йдеться у сюжеті програми перших західноукраїнських новин "Огляд дня" (headline) телеканалу ZIK.
Юні кулінари з 16 країн світу приїхали до Чернівців, щоб продемонструвати свої вміння та поборотись за головні нагороди. Учасники кажуть, що такі чемпіонати дають змогу розвивати талант.
"Ми знайомимося з різними суддями, дивимося у конкурентів нові страви. Для нас це корисний досвід. Такі конкурси дають змогу початківцю розвиватись", – розповів учасник "BESTCookFEST Junior-2016" Віталій Старокошка.
Оцінювати страви та визначати найкращих юних кулінарів приїхали 12 професійних кухарів із Ісландії, Хорватії, Ізраїлю тощо. Обіцяють, що оцінюватимуть страви суворо і справедливо, а найбільш здібних запрошуватимуть до співпраці.
"Учасники цьогорічного чемпіонату є справжніми сміливцями, адже такі масштабні змагання серед юніорів проводяться в Україні вперше. Наразі я можу сказати, що більшість кулінарів досягли високого рівня. Ці змагання допоможуть їм побудувати хорошу кар’єру", – зазначила голова журі чемпіонату Драгіца Лукін.
Під час змагань кулінари представили різноманітні кондитерські вироби, які спеціально готували до конкурсу. Спостерігати за кулінарними боями у Чернівцях можна буде до 3-го червня.
Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
1-06-2016, 18:37
0
1 066