RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Питання про кредит НЕФКО треба ухвалити якомога швидше, - заступник мера Чернівців

Розгляд питання про залучення кредиту NEFCO для фінансування інвестиційного проекту "Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівцях" депутати Чернівецької міськради перенесли на другу половину дня 17 травня. Зараз у сесії міськради перерва. Під час неї депутати можуть ознайомитися з деталями щодо проекту.

Зокрема, під час розгляду питання лідера фракції "Рідне місто" Василя Продана цікавило, якою буде економія завдяки реалізації проекту.

-Було би краще, якби нам дали цю економію в розрізі кожної будівлі, - сказав Василь Продан.
-Ви перший раз бачите цю папку? – підняв зі столу міський голова Олексій Каспрук важку папку з документами по проекту NEFCO.

Врешті було вирішено, що під час півторагодинної перерви депутатам роздадуть копії документів з усіма цифрами.
-Були засідання комісій, на двох із них – земельній та бюджетній, - я був особисто присутній, - зазначив у перерві заступник міського голови Володимир СЕРЕДЮК. – Щодо тих зауважень, які були там зазначені (мова йшла про схему надходження коштів, схему погашення кредиту), інформація була підготовлена, надана, ми її обговорили. Депутати прийняли, погодили і на цьому питання закрилося. Крім того, перед сесією був День депутата, де також можна було, зекономивши цей час, обговорити важливі моменти. Але, на жаль, чомусь ми переходимо до того, що зараз в авральному режимі починаємо підготовлювати інформацію, яку можна було планово, спокійно підготувати. Публікування, обговорення в комісії – це не просто так. Це є процедура для того, щоб отакі-от речі обговорити раніше і щоби зараз тільки технічно прийняти чи не прийняти і на тому завершити.

Також Володимир Середюк зазначив, що питання треба вирішувати негайно, бо ще потрібен час для погодження проекту з Мінфіном.

-Є дедлайн, і ця дата надзвичайно важлива, - сказав заступник міського голови. – Івано-Франківськ уже прийняв. І ми затримуємо не тільки себе, а й усіх наших партнерів, європейські інститути, які залучені до цього. 15 червня приймається остаточне рішення по НЕФКО – не в Україні чи у Чернівцях, а у Європі. Тому до цього моменту ми повинні надати уже не проект рішення, який ми зараз підкріпили до документів, а рішення міської ради по даному проекту. Ми маємо це зробити як мінімум до початку червня, тому навіть не можемо його відкладати до наступного пленарного засідання. Ми повинні його приймати фактично сьогодні, щоби встигли його докласти, одержати ще погодження Міністерства фінансів, яке нам дозволяє вже подавати на розгляд НЕФКО. Тому можемо просто дійти до того з цими всіма обговореннями, що вже не потрібно буде нічого. І отой том, який Олексій Павлович показав, ми так отуди й спустимо і на тому все й завершиться. І проект НЕФКО не буде розглядатися. 15 червня у них засідання. У них у Європі немає такого, як у нас. У них якщо 15 червня, значить, 15 вони мають розглянути. І просто 16 червня це вже нікому не буде потрібне.

Нагадаємо, інвестиційний проект "Енергоефективність в будівлях бюджетної сфери у м. Чернівцях" передбачає залучення кредиту від Північної Екологічної Фінансової Корпорації (NEFCO) у розмірі п’ять мільйонів євро. Строк запозичення – 9 років, включаючи пільговий період 24 місяці після першої виплати кредиту. Відсоткова ставка за користування залученими коштами – 6 місячний Euribor плюс Маржа у розмірі 6,25% річних. Сплата відсотків по кредиту та погашення кредиту здійснюється рівними щопіврічними платежами. Грант фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності і довкілля (E5P) - три мільйони євро. Кошти співфінансування з міського бюджету - один мільйон євро.

Проект передбачає впровадження енергоефективних заходів в бюджетних будівлях (утеплення фасадів, дахів, заміна вікон, модернізація системи вентиляції та опалення, встановлення індивідуальних теплових пунктів та теплових насосів, заміна електричних ламп розжарювання на LED лампи та кухонного обладнання на нове енергоефективне).

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Галина Олійник
17-05-2016, 14:54
Коментарів 0 Переглядів 1 768

Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання

"Щоби дронів було більше, долучайтеся до збору на покупку комплектуючих", - закликала Віолетта Олійник
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги