RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

У мерії Чернівців вирішували, як правильно "розпиляти" залишкові 190 мільйонів з бюджету

Депутати і чиновники Чернівецької міської ради сьогодні вирішували, на що витратять залишкові бюджетні кошти. Обговорення відбулось напередодні чергового засідання сесії.

Нагадаємо, минулого року Чернівці не використали 15% міського бюджету – а це майже 190 мільйонів гривень.

- Я хотів би, щоб ми почали зі стратегічних речей, за які ми всі разом спільно несемо відповідальність, - це робота комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, це основні міські об’єкти, якими користуються більшість членів громади, - заявив міський голова Олексій Каспрук.

Так, близько 6 мільйонів погодились виділити на прохання департаменту ЖКГ і МіськШЕПу, зокрема, на придбання дороговартісної техніки – катків, спецавтовишки для ремонту ліній електропередач тощо. Ще 5 мільйонів комунальники попросили для Чернівціводоканалу.

Півмільйона фінуправління пропонує віддати новозбудованому притулку для тварин для необхідних витрат та утримання охорони до кінця травня.

240 тисяч необхідно на встановлення тільки однієї смуги перешкод у школі в рамках програми військово-патріотичного виховання. Таких смуг для початку управління освіти хоче створити чотири в опорних школах. Частина депутатів пропонує вилучити цей пункт, натомість спершу виділити фінанси для ремонту системи теплопостачання у військово-спортивному ліцеї. Міський очільник стверджує: одне іншому не заважає.

- В країні війна йде, відновлений призов до війська. Майже у всіх школах смуги знищені, метал порізаний, рови і траншеї закопані. Ми хотіли би почати відновлювати смуги для того, щоб діти могли готуватися до призову до війська і, може, менше гинули на війні колись. Давайте зробимо і те, і те, а менше зробимо того, що деякі депутати напланували собі на своїх округах: пофарбувати, побілити і сподобатися виборцям, - каже Каспрук.

200 тисяч необхідно для знесення аварійних дерев на територіях навчальних закладів. За словами мера, такі дерева є майже біля кожної школи чи дитячого садочка. Процедура ця дорого вартісна, особливо в безпосередній близькості до будівель: наприклад за спиляння одного дерева на вул. Кобилянської, де цим займаються альпіністи, необхідно до 30 тисяч гривень.

Представник міського управління культури зазначив, що цього року вперше на культуру виділили більше грошей, а не дістали із залишків. Управлінням запропоновано профінансувати ремонт Чернівецького центру дітей та юнацтва, де діє понад двадцять різних дитячих та молодіжних гуртків, а також єдиний в Україні рок-клуб. З необхідних п’яти з половиною мільйонів гривень депутати погодили виділити три мільйони на будівництво літнього майданчика для рок-клубу в парку ім. Юрія Федьковича, оновлення громадських вбиралень і каналізації на території парку, ремонт культурних закладів.

Також погоджено виділення 70 тисяч гривень для встановлення нової і заміни старої системи відеоспостереження в приміщенні міської ради, а також для проведення постійних трансляцій із засідань ради та комісій. Частина депутатів виступила проти, але Каспрук наголосив: "Це необхідно для чесності і прозорості роботи міської влади. Чи ви вже не хочете гласності?". До слова, останні п’ять років трансляції ведуться через сайт youtube.com, паралельно відбувається запис на комп’ютер.

Найбільше часу зайняла дискусія щодо видатків на енергоаудит в різних закладах міста. Мер наголосив, що це дозволить заощадити на енергоносіях у майбутньому.

- Без енергоаудитів ми не зможемо нікуди рухатись, ні залучати якесь співфінансування, я вже не кажу про закордонні фонди і міністерства регіонального розвитку, які ні копійки не дадуть. Треба показати людям, що, якщо ви поміняєте лічильник, вхідні двері, утеплите горище, то почнете значно економити бюджетні кошти, - каже Каспрук.

На даний момент енергоаудит провели у шістьох спортивних закладах міста. Заплановано підвищити енергоефективність ще 73 будівель у Чернівцях.

Всі дискусійні пункти видатків депутати ще раз обговорять на засіданні сесії міської ради у вівторок.

Марина КАВКАЛО

Підписуйтесь на новини "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: Микола Кобилюк
16-05-2016, 23:56
Коментарів 0 Переглядів 1 903

Теги -

“Буковинка” втретє поспіль взяла гору над “Балтою” та здобула бронзові медалі Суперліги-Дмарт сезону 2023/24
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.