RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівецькі хостели: які ціни, умови та враження туристів

Гості Чернівців усе частіше надають перевагу не готелям, а хостелам. На таку тенденію вплинула низька ціна послуг

У чернівецьких бюджетних видах готелю або гуртожитках (з англійської hostel означає гуртожиток) відпочивають, переважно, туристи. У кімнатах розташовані ряди двоповерхових широких дерев’яних ліжок. Тут одночасно можуть перебувати від 6 до 12-14 осіб.

– Часто в хостелах поселяються люди, які приїхали в інше місто за емоціями. Тут збирається чимало різних і цікавих людей. Люди, які шукають спілкування, у хостелах знаходять його. Тут часто зупиняються професори, філософи, письменники – дуже цікаві і різноманітні люди, – розповідає чернівчанин Олександр ШИМОНЯК, власник бюджетного готелю, який відкрився рік приблизно тому. – Європейські туристи дуже полюбляють такі хостели – вони з легкістю поселяються тут. Їх зазвичай не переймає те, що в одній кімнаті ночують і чоловіки, і жінки. Українські ж туристи до цього ще не звикли. Часто запитують – особливо дівчата – хто спатиме на сусідніх ліжках. Хоча молодь легше сприймає змішане товариство.

За словами пана Олександра, у його хостелі часто зупиняються туристи з Італії, Франції, Голландії, Росії.
Чи не у всіх хостелах дуже ретельно стежать за його відвідувачами. П`яних і агресивних не пускають.

– Ми дуже ретельно звертаємо увагу на наших клієнтів. Нетверезих, неохайних, підозрілих поселенців ми не пускаємо, – каже власник одного із чернівецьких хостелів – Ми добре розуміємо, що враження туристів – найкраща реклама. Тим паче, у нас часто поселяються й молоді люди, дівчата, жінки. Думаю, їм не буде приємно, якщо з ними в одній кімнаті перебуватиме нетвереза людина з неприємною зовнішністю.

-Чернівецькі хостели нічим особливо не відрізняються від європейських. Всюди майже однакові умови, адже ціна дуже вигідна. Здивувало те, що в одному вашому хостелі навіть годують зранку за дуже символічну ціну. Велика перевага в тому, що в таких закладах можна зустріти багато цікавих людей, автостоперів, мандрівників. Часто люди, яких я зустрічав у таких закладах, ставали для мене близькими друзями, - ділиться враженнями вінничанин Іван ВОРОБЙОВ.

"За 60 гривень на добу можна користуватися мангалом, басейном і дитячим майданчиком"

У середньому доба у хостелі коштує від 60 до 200 гривень з людини. Все залежить від кількості спальних місць в кімнаті.

Окрім постійнодіючих хостелів у Чернівцях є і хостелі літнього типу. Такий хостел представляє собою дачний будиночок із 7 кімнатами, загальними, 4-х, 3-х, і 2-х спальними. Найдорожче коштує імната для двох — 150 гривень на добу. Решта місць коштують відвідувачам по 60 гривень з людини.

-У нас дуже часто відпочивають з дітьми, адже для них є багато місця і розваг. Є велика територія навколо хостелу, де розташований дитячий майданчик, мангали, басейн, сауна... В ціну входить чиста постіль, рушники, косметичні засоби, користування мангалом, дровами, шомпурами. В ці ж гроші включено користування басейном. Окремо треба платити лише за сауну. Клієнт платить 200 гривень, проте користується нею без обмежень, - зазначила Надія, власниця і адміністратор чернівецького хостелу літнього типу. - Умови у хостелі звичайні — спільний сан-вузол, дві душові, два туалета, 2 кухнні. Це бюджетний варіант відпочинку. 70% наших відвідувачів — студенти і туристи. Також у нас відпочивають робочі, люди у відрядженні, в яких нема можливості заселитися у дорогих готелях чи квартирах, - продовжує дівчина.


Переваги хостелів

1. Ціна. Якщо ви хочете кудись з`їздити, а бюджет у вас обмежений, краще зупинитися у хостелі, а не в готелі. Кращої альтернативи для економного і веселого проведення часу немає.

2.Розташування. Зазвичай хостели розташовані в пішій доступності до головних визначних пам'яток міста.

3. Атмосфера. Знайомство з цікавими людьми з різних міст або країн - майже обов'язкова умова проживання в хостелах. Багато хто, навіть маючи гроші на готель, воліють зняти ліжко в дормі тільки заради спілкування, практики мови, пошуку нових друзів.

Недоліки хостелів

1.Загальні туалети, ванна. Попри те, що за чистотою в більшості хостелів стежать строго, все-таки факт того, що в душі перед тобою помилися ще 10 осіб, може трохи збентежити. Тому особливо бридливим проживання в загальних номерах хостелу, напевно, протипоказане.

2.Шанс потрапити в неприємну компанію. Атмосфера в хостелі може бути як дуже приємною, так і, навпаки - нестерпною. Все залежить від компанії, в якій ви житимете, а це завжди якоюсь мірою лотерея.

Отже, хостели чудово підійдуть для молодих мандрівників з обмеженим бюджетом, із бажанням нових знайомств, веселих вечорів, практики мови й не дуже заморочених на побутових умовах.Якщо ж ви їдете з родиною або, скажімо, хочете провести вікенд із дівчиною - хостел не найкращий варіант. Принаймні, бронюйте окремі номери зі своїм душем і туалетом (такі в хостелах теж є).Ну і врахуйте, що хостели бувають різні. Можна опинитися в жахливій халупі, а можна в такому місці, звідки не захочеться виїжджати. Тому перед тим, як забронювати - почитайте відгуки про заклад, у якому плануєте провести час.

Діана Ватаман

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Редактор: diana_vataman
16-05-2016, 13:07
Коментарів 0 Переглядів 5 209

Теги -
Люди хочуть отримати "соціальні допомоги", а втрачають тисячі гривень
Ініціаторкою її створення стала депутатка обласної ради Оксана Палійчук.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Захисник загинув під час контрнаступальної операції на Донеччині


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.