Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець Вхід через ВКонтакте
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Послуги | Досьє | Досьє - відомі люди Чернівців Афіша | Пропозиція тижня | Юрист-онлайн | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Буковині на весняно-польові роботи треба півмільярда гривень

Орієнтовна потреба сільськогосподарських агроформувань Буковини на проведення весняно-польових робіт у 2016 році становить 503,7 млн. грн.,  з них потреба в кредитних коштах складає 17,3 млн. грн. Про це повідомив на прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Олександр Варжевський.

Як поінформував посадовець, в усіх категоріях господарств області в 2016 році прогнозована посівна площа сільськогосподарських культур складе 315,2 тис. га, що на 9,8 тис. га більше, ніж у 2015 році. Із загальної кількості посівних площ 120,8 тис. га займатимуть зернові та зернобобові культури. Крім того, 19,3 тис. га займе соняшник, 11,6 тис. га – овочі та баштанні продовольчі культури, 34,1 тис. га – картопля.

За словами Олександра Варжевського, під урожай 2016 року в усіх категоріях господарств області посіяно озимих зернових культур на площі 52,7 тис. га (на 4,6 тис. га більше, ніж торік).

Сходи озимих зернових культур отримано на всій посівні площі. З них у доброму стані - 49,1%, у задовільному - 49,3%, 1,5% посівів складають слабкі та зріджені сходи.

Під час прес-конференції зауважено, що погодні умови сприяють у проведенні аграріями області підживлення озимих культур, щовже підходить до завершення. Наразі в усіх категоріях господарств області озимі зернові культури підживлено на площі 50,7 тис. га, озимий ріпак – 6,9 тис. га відповідно.

Також керівник профільного Департаменту повідомив, що в краї розпочався посів ярих сільськогосподарських культур. Так, нині в усіх категоріях господарств посіяно ярі зернові та зернобобові культури на площі 14,7 тис. га. Найвищий відсоток посіву ярих зернових та зернобобових культур спостерігається у Заставнівському – 107,7% та Кельменецькому районах – 100,8% від прогнозу.

"Для проведення комплексу весняно-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами Буковини підготовлено 1117 тракторів, 580 культиваторів, 228 борін, 550 сівалок, 465 плугів, - зазначив Олександр Варжевський. – Область в достатні мірі забезпечена паливно-мастильними матеріалами. Так, в наявності сільгосппідприємств краю - 1244 тонн дизельного пального та 445 тонн бензину. Відповідні технічні засоби та матеріальні ресурси дадуть можливість провести весняно-польові роботи в оптимальні агротехнічні строки"

Приєднуйтесь до "МБ" у соцмережах: VK, Однокласники, Facebook
Рейтинг:
(голосів: 1)
5-04-2016, 15:11
Коментарів 0 Переглядів 731

Новини партнерів:
Популярне Коментують
• Новини
Погода, Новости, загрузка...
Loading...
Вперше у Чернівцях "Showroom Giorgio Graesan & Friends Всесвіт декору" (на правах реклами)
"Showroom Giorgio Graesan & Friends Всесвіт декору", що відкриється у Чернівцях 29 жовтня, – перший у нашому місті і унікальний досить об’ємним комплексом послуг з оздоблення та дизайну приміщень
Готуємося до холодів: 7 помічників з утеплення у Чернівцях (на правах реклами)

Пропонуємо вашій увазі пропозиції 7 помічників з утеплення у Чернівцях
Нацпарки: міфи та реальність

З 80-х років розпочалася епоха створення національних природних парків, які за своєю сутністю та територіальною структурою кардинально відрізняються від заповідників
Гаражі vs Автосервіси: кому краще довірити своє авто (на правах реклами)

Чоловіки діляться на два типи: ті, хто ремонтують машини "на гаражах", та ті, хто надає перевагу автосервісам. Що із цього краще — важко сказати на перший погляд. Тож спробуємо розібратися і дати відповідь на вічне запитання: гаражі чи автосервіси?
Ресторани Чернівців запрошують на День міста! (на правах реклами)

У ці дні на кухнях міських і приміських ресторанів, барів, кафе усе вариться, смажиться, печеться, коптиться, шкварчить, кипить, настоюється – Чернівці готуються приймати гостей.