RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Чернівчанки виходять заміж за американців і єгиптян

У 2015 році, за даними міського відділу РАЦС, 114 чернівчанок уклали шлюби з іноземцями. Наречені були з Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Греції, США, Канади, Ізраїлю, Туреччини, Єгипту, Бельгії, Великої Британії, Китаю, Ірландії, Австралії, Сирії, Йорданії…

Найпопулярнішими способами знайомства з іноземцями нині є шлюбні агентства та Інтернет. В обох випадках є й шанс знайти своє справжнє кохання, і ризик натрапити на афериста. Тому перед прийняттям рішення про створення сім’ї із "заморським принцом" та від’їздом в іншу країну варто проконсультуватися з юристом, щоб вберегтися від ймовірних ризиків.

– Ще студенткою я вийшла заміж за свого однокурсника. Життя не склалося, ми розлучилися. Вирішила спробувати щастя з іноземцем. Зареєструвалася на одному із сайтів знайомств, розмістила своє фото, – розповіла по скайпу 37-річна чернівчанка Юлія, яка зараз перебуває в США. – Наступного дня вже отримала понад 50 відповідей. Зі мною хотіли познайомитися чоловіки з різних країн, але більшість цікавили лише інтимні стосунки. Серйозні наміри створити сім’ю висловлювали одиниці, причому деякі не хотіли мати дітей. Дехто вже у першому листі запитував, скільки я заробляю, чи зможу забезпечувати сім’ю. Зрештою я вибрала 40-річного американця Майкла. Ми деякий час переписувалися, потім він запропонував мені прилетіти до нього в гості. Купив квиток, зустрів в аеропорту. Наступного дня зробив пропозицію. Я почувалася щасливою і подумала, що нарешті знайшла того чоловіка, про якого мріяла. Та після весілля Майкл дуже змінився. Не давав мені грошей, сварився, що багато продуктів витрачаю, почав ображати. Я змушена була влаштуватися працювати на ферму, де перебирала овочі. Майкл пропадав вечорами з друзями, мене із собою нікуди не брав. Зрештою я пішла від нього. Тепер винаймаю невеличку кімнатку, працюю робітницею на кондитерській фабриці. І це з моєю вищою економічною освітою! Додому повертатися не хочу, бо там також нічого доброго немає. Хотіла би порадити нашим жінкам добре перевірити свого нареченого ще до весілля. За кордоном, перш ніж вийти заміж, жінка дізнається про потенційного чоловіка все: його здоров’я, освіту, бізнес або місце роботи, дохід, на що витрачає гроші, де проживає. Треба і нашим жінкам так робити, аби потім не плакати.

23-річна чернівчанка Тетяна вийшла заміж за американця, якому виповнилося 64 роки. "Донька добре володіла англійською мовою і виграла грант на навчання у США, – розповіла мама дівчини Олександра Андріївна. – Підробляла офіціанткою в готелі, де і познайомилася з Норманом. Він вдівець, має трьох дорослих дітей. Займається ресторанним бізнесом. Тетяна каже, що щаслива з ним. Вони живуть у власному будинку з басейном. Донька не працює, навчається в університеті на юриста".


Поради

Легалізуйте свій шлюб

* Не довіряйте шлюбним агентствам і сайтам, перевіряйте відгуки клієнтів про них.
* Не треба погоджуватися на пропозиції першого-ліпшого чоловіка і зустріч із ним на "чужій" території.
* Щоб отримати весільну візу, треба подати в посольство країни проживання майбутнього чоловіка документи для оформлення шлюбу в цій країні. Для цього громадянці Україні потрібно мати шлюбне запрошення, оформлене в місцевих органах влади країни нареченого. Також треба зібрати стандартний пакет документів, що включає свідоцтво про народження нового зразка, довідку про сімейний стан, довідку про склад сім’ї. А при повторному шлюбі потрібне свідоцтво про розлучення. У деяких країнах слід пред’явити саме свідоцтво про попередній шлюб.
Якщо йдеться про виїзд із дитиною, потрібне її свідоцтво про народження та дозвіл від батька. Всі документи підлягають апостилюванню в Міністерстві юстиції та Міністерстві закордонних справ. Документи також необхідно перевести на мову країни вашого обранця і нотаріально завірити.
* Для укладення шлюбу в нашій країні в іноземця повинен бути документ, який підтверджує, що він неодружений. Така довідка видається державним органом, аналогічним нашому РАЦСу, на батьківщині нареченого. Документ про сімейний стан легалізують у посольстві (консульстві) цієї держави в Україні. Крім того, іноземцю слід мати копію паспорта з українською візою. Обов’язковий нотаріально завірений переклад на українську мову паспорта та довідки.
* Свідоцтво про укладення шлюбу в Україні необхідно легалізувати в державі, де сім’я буде проживати. Порядок легалізації в кожній країні свій. Це може бути процедура консульської легалізації або, що буває частіше, проставлення апостиля (застосовується в 90 державах). Апостиль – спеціальний штамп, який ставиться на документі компетентним державним органом і тим самим засвідчує його дійсність.
* При вступі в шлюб з іноземцем жінка отримує права на законне перебування в країні, вільне пересування та роботу.
* Народження дитини в інтернаціональних сім’ях часто приносить батькам клопоти щодо їхної реєстрації. У разі якщо хтось із подружжя не хоче або не встиг змінити громадянство до цього часу, то можуть виникнути труднощі з визначенням громадянства малюка. Тому про це слід подбати заздалегідь.
Редактор: Надія Будна
21-02-2016, 12:03
Коментарів 0 Переглядів 3 604

Теги -

Триває збір коштів на деталі до них, закликаємо всіх небайдужих долучитися

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"

Ярослав Чала здобув перемогу в таких дисциплінах як присідання (з вагою 160 кг) і станова тяга (205 кг)
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Організаторка виставки запрошує охочих на Фестиваль писанкарства, який відбудеться в суботу, 20 квітня, в Центрі культури "Вернісаж"


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.